• 1399/03/13 - 07:33
  • تعداد بازدید: 722
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گفت و گوی رادیویی مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی با محوریت تب برفکی

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی در گفت و گوی زنده رادیویی با برنامه «حرف حساب» که صبح یکشنبه یازدهم خردادماه جاری از شبکه استانی اترک پخش شد، درخصوص مسائل مختلف ازجمله بیماری تب برفکی و بهداشت فرآورده های خام دامی توضیحات روشنگرانه ای ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، دکتر سید محمدمهدی احمدی در پاسخ به پرسش های مجری برنامه در مورد تب برفکی، با اشاره به این که مبارزه با این بیماری ویروسی به جز واکسیناسیون وسیع جمعیت دامی، به رعایت اصول امنیت زیستی و قرنطینه ای هم بستگی زیادی دارد، گفت: با توجه به ماهیت ویروس، کنترل این قبیل بیماری ها مقداری سخت است ولی دامپزشکی با تمام قوا با انجام واکسیناسیون و کنترل های قرنطینه ای، در مهار بیماری تلاش می کند و بهره برداران هم باید همکاری لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به عملیات در حال انجام مایه کوبی و ایمن سازی دام ها، از دامداران خواست با اکیپ های واکسیناسیون همکاری کامل داشته باشند و  یادآور شد: سال گذشته بیش از 2 میلیون و صد هزار رأس دام در استان علیه تب برفکی، واکسینه و ایمن شدند که بیش از صد در صد جمعیت هدف را شامل می شد و این دام ها سطوح ایمنی لازم را کسب کردند. وی ادامه داد: بروز موارد جدید تب برفکی بیشتر به بره های جوان که واکسن را دریافت نکرده اند یا به دام هایی مربوط بوده که به طور غیرمجاز به استان وارد شده اند.

وی با تاکید بر این که دامداران باید قبل از هر گونه حمل و نقل و جا به جایی دام به ویژه پیش از وارد کردن دام از استان های دیگر، با مراجعه به دامپزشکی از سلامت و وضعیت ایمنی دام های مدنظر اطمینان حاصل کنند، تصریح کرد: استفاده از مراتع و آبشخورهای مشترک و حمل و نقل دام ها بدون رعایت اصول بهداشتی دامپزشکی و بدون اخذ مجوزهای قرنطینه ای می تواند به گسترش ویروس و ظهور کانون های جدید بیماری منجر شود. وی با ابراز گلایه از این که بسیاری از دام ها از مبادی فرعی و بدون اخذ مجوزهای دامپزشکی به استان وارد می شوند، بار دیگر اهمیت رعایت اصول بهداشتی در اماکن نگهداری دام و ضرورت قرنطینه حیوانات تازه خریداری شده از میادین دام را مورد تاکید قرار داد و از دامداران خواست با رعایت این ضوابط و کارهای ساده اما مهمی مثل ضدعفونی محیط و خودروها و جلوگیری از انتقال آلودگی، به حفظ سرمایه دامی خود و دیگر تولیدکنندگان کمک کنند.

وی با یادآوری این که مطابق ابلاغیه اصل 44 قانون اساسی، برخی وظایف و فعالیت های دامپزشکی ازجمله درمان دام و طیور به بخش خصوصی واگذار شده است، خواستار آن شد تا بهره برداران و نیز اصحاب رسانه به این موضوع توجه داشته باشند و در عین حال، فعالیت های مداوم پایش و نظارتی بخش دولتی را ضامن ارتقای عملکرد مبارزه با بیماری های دام و طیور دانست.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی در پاسخ به پرسش تلفنی شماری از بهره برداران نیز به ارائه توضیحات لازم در مورد نحوه صدور مجوزهای بهداشتی قرنطینه ای انتقال دام از دیگر استان ها پرداخت و چرایی و چگونگی رعایت ضوابط بهداشتی و اصول امنیت زیستی در اماکن دامی مطابق پروانه های بهداشتی اخذشده از دامپزشکی را تشریح کرد.

دکتر احمدی هم چنین با اشاره به حضور مستمر ناظران و بازرسان دامپزشکی در تمام کشتارگاه های دام و طیور، از مصرف کنندگان فرآورده های خام دامی خواست ضمن خرید این فرآورده ها از مراکز معتبر و زیر نظر دامپزشکی، به برچسب الصاقی و کد بهداشتی محصول و تاریخ تولید و انقضای آن توجه کافی داشته باشند. وی خاطرنشان کرد: چنان چه شهروندان با تخلفات بهداشتی در این مراکز مواجه شدند، می توانند موضوع را با شماره تلفن 4 رقمی 1512 در سراسر استان به اطلاع همکاران ما برسانند تا در اسرع وقت، بررسی و پیگیری شود.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 252504
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه