• 1398/04/18 - 16:37
  • تعداد بازدید: 892
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در سمینار فرهنگستان علوم خواستار شد:

اصلاح قوانین و تدوین برنامه استراتژیک دامپزشکی برای برون‌رفت از مشکلات کنونی

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در سمینار راهکارهای برون رفت از مشکلات فعلی مجموعه دامپزشکی، خواستار اتخاذ اقداماتی نظیر ایجاد کمیته دائمی با حضور نمایندگان دامپزشکی، بخش صنعت و دانشگاه؛ استفاده از نظرات مشورتی همه همکاران دامپزشکی در تمام ادوار، ورود به اصلاح قوانین دامپزشکی؛ تدوین برنامه استراتژیک دامپزشکی شد.


به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علیرضا رفیعی‌پور، رییس این سازمان صبح امروز سه‌شنبه در سمینار راهکارهای برون رفت از مشکلات فعلی مجموعه دامپزشکی کشور که در محل فرهنگستان علوم برگزار شد، گفت: اگرچه سازمان دامپزشکی کشور در ادوار مختلف در زمینه ساختاری و نیروی انسانی مکفی مشکل داشته و اصلی‌ترین مشکل آن تامین اعتبار لازم است، اما بنا نیست این کمبودها موجب سستی و انجام نشدن وظایف اخلاقی و حرفه ای ما در خدمت به ذی نفعان دامپزشکی شود. کما اینکه سازمان دامپزشکی کشور در بسیاری از بحرانهای گذشته و حال تنها بوده است.
رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه بروز آنفلوانزای پرندگان در سالهای 96 و 97 موجب شد حتی خواصی که به اهمیت دامپزشکی در حفاظت از بهداشت و امنیت غذایی جامعه وقوف لازم را نداشتند به حمایت از برنامه های این سازمان و ستاد ایجاد شده در مقابله با این بیماری بپردازند، گفت: با وجود این اتفاق اما میزان تولید به اندازه ای افزایش یافته است که مرغ و تخم مرغ از کشور نیز صادر شده و می‌شود.
رفیعی‌پور گفت: در صورت عدم همکاری، امروز تولید صنعت مرغ تخمگذار کشورمان به صفر رسیده بود و هم اکنون نیز شاهد تلفات گسترده واحدهای پرورش دهنده مرغ گوشتی نیز بودیم. این تجربه درخشان نشان می‌دهد اگر در موارد مشابه که نمونه دیگر آن نیز در سیل مهلک اخیر در بسیاری از استانها رخ داد، همه ارگانها با هدف دفاع از جان و مال انسانها و سرمایه‌های آنها در عرصه تولید همدلی داشته باشند، کمبود اعتبارات و تحریم‌های خصمانه نیز نمی‌تواند مانع انجام وظایف در حق ذی‌نفعان شود‌.
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به سابقه درازمدت خود در حوزه دامپزشکی در روستاهای مختلف چند استان محل خدمتش، به تجربه تلخ و همیشگی تامین واکسن لازم برای دامداران و به ویژه مرغدارانی اشاره کرد که فارغ از کیفیت واکسنها به دلیل کمبود واکسن، به عزای از دست رفتن دامهای خود می نشستند.
وی در ادامه با ابراز خشنودی از به ثمرنشستن تلاشهای مشترک وزارت جهادکشاورزی و سازمان دامپزشکی در فراهم کردم مقدمات تولید بذرهای لازم برای تولید واکسنهای دامپزشکی در کشورمان گفت: این وابستگی به واکسنها به گونه‌ای بوده که الزاما واکسنهای وارداتی با کیفیت بالایی هم نبوده و همین امر بیشتر به سود جریانهای حامی واردات واکسن که در شرایط کنونی تحریمها نیز دلسوز حال تولیدکنندگان داخلی نبوده اند و نیستند، رقم خورده است‌.
رفیعی‌پور با یادکردن از دستاوردهای مهم بخش کشاورزی در حوزه تولید فراورده‌های پروتئینی کشور که سهم پررنگی از آن مرهون هوشیاری جامعه دامپزشکی در مراقبت از شیوع بسیاری از بیماری‌ها بوده است، تصریح کرد: خوشبختانه ایران با وجود قرار داشتن در کریدور پرمخاطره انواع بیماری‌ها؛ به دلیل برخی اقدامات مانند افزایش همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی؛ ارتقای تعامل و سطح همکاری با وزارتخانه‌های جهادکشاورزی و بهداشت و سازمان محیط زیست و .... نسبت به گذشته و استفاده بیشتر از خرد جمعی، انواع بیماری‌ها از ۳۰ تا ۷۵ درصد کاهش یابد.
وی با اشاره به مشکلات ساختاری و سیستمی برون سازمانی و در مجموعه دامپزشکی اظهار کرد: این موضوع می‌تواند یکی از مشکلات اساسی مجموعه دامپزشکی باشد؛ چرا که این امر یک حقیقت است که ساختار سازمانی فرآیند‌های هر سازمانی را تحت تاثیر قرار می دهد و خطوط و مسئولیت و اختیار را مشخص می‌کند.
رفیعی پور یک بعد این مشکل را عدم ارتباط و قرابت بین دانشگاه با صنعت و دولت برشمرد و گفت: بخش زیادی از این تعامل برمبنای آموزش نیروی انسانی مورد نیاز دولت است که بی ارتباط به کیفیت و شیوه های آموزشی نیست.
وی جهت برون‌رفت از مشکلات دامپزشکی پیشنهادکرد اقداماتی نظیر ایجاد کمیته دائمی با حضور نمایندگان دامپزشکی، بخش صنعت و دانشگاه؛ استفاده از نظرات مشورتی همه همکاران دامپزشکی در تمام ادوار، ورود به اصلاح قوانین دامپزشکی؛ تدوین برنامه استراتژیک دامپزشکی به گونه ای که روسای دامپزشکی در اختیار قانون باشند و نه بالعکس اجرا شود.
لازم به ذکر است در این سمینار نیم روزه که به ریاست دکتر محمدقلی نادعلیان رییس گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان برگزار شد؛ دکتر عباسعلی مطلبی، دکتر محمدرضا صفری رییس سازمان نظام دامپزشکی، دکتر سیدمجیدخرازیان مقدم مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ایران، دکتر علی اسحاقی رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و دکتر سید جلال ذریه‌زهرا، رییس بخش بهداشت و بیماری های آبزیان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به ایراد سخنانی در مورد موضوع سمینار پرداختند./

  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 134429
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه