تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1399/12/13 - 15:09
  • تعداد بازدید: 848
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

برگزاری شورای هماهنگی مدیران ادارات کل دامپزشکی استانها

رئیس سازمان دامپزشکی، برنامه‌های انجام شده این سازمان در سال 1399 و چشم‌انداز سازمان دامپزشکی کشور درسال 1400 را در ویدیوکنفرانس شورای هماهنگی مدیران ادارات کل دامپزشکی استانها تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علی‌صفر ماکنعلی رئیس این سازمان در جلسه ویدیوکنفرانس شورای هماهنگی مدیران ادارات کل دامپزشکی استانها گفت: از آنجا که اصل نخست موفقیت یک دستگاه، رعایت رفتار سازمانی است، لذا داشتن رفتار سازمانی مناسب، مهمترین مولفه بهبود یک ساختار برای رسیدن به اهداف و تحقق رسالت‌های تعیین شده است.
وی همچنین به اقدامات سازمان دامپزشکی در رصد و پایش مخاطرات بهداشتی  فراورده های خام دامی ، ابلاغ برنامه ملی کاهش سالمونلا، برنامه ارتقاء کیفی گوشت مرغ و تخم‌مرغ اشاره کرد. 
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه تحت تدابیر صورت گرفته در سال 98 به میزان 48 میلیارد تومان در هزینه واکسن تب برفکی صرفه‌جویی شد و در سال 99 قطعا خیلی بیشتر از این عدد است، تصریح کرد: در ستون جمعیت‌های حساس مزارع صنعتی گوسفند، بز و گاو؛ رکورد کاهش تب برفکی در 15 سال اخیر زده شد. 
وی با بیان اینکه برنامه ملی ارتقای بهداشت دام عشایر از جمله اقدامات دیگر انجام شده است که برای نخستین بار در قالب برنامه بهبود بهداشت دام عشایر اجرا خواهد شد و بر اساس برنامه ریزی بعمل آمده شرایطی فراهم خواهد گردیدکه واکسیناسیون تب برفکی با همکاری دامداران اجرایی گردد.
وی در مورد تمهیدات مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور به توفیقات سازمان دامپزشکی کشور در مهار این بیماری اشاره کرد و افزود، امروز با وجود اینکه در بیش از 63 نقطه کشور در قالب عملیات 4 مرحله‌ای (گزارش‌گیری، تایید و تشخیص، مهار و مختومه‌کردن) بیماری صورت گرفته است، اما با اقدامات این سازمان  بیش از 75 میلیون قطعه مرغ در پولت و بستر  در حال تولید می‌شود که نیاز کشور به تخم مرغ را تامین می نماید.
وی از همکاران خود در ادارات کل استان‌ها خواست تا جز 2 رسالت وارد فضاهای دیگر نشوند و آن هم کنترل پیشگیری و ریشه‌کنی بیماریها و همچنین تضمین سلامت مواد غذایی است.
ماکنعلی با بیان اینکه اصل رسالت سازمان دامپزشکی کشور پیاده‌کردن سیستم NRP  (برنامه ملی کنترل باقیمانده ها) در کشور است، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی کشور جهت تحقق این مهم برای سال 1400 بودجه جداگانه ای اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با وجود تولید سالانه 112 هزار تن عسل؛ 8 میلیون تن شیر و فراورده‌های لبنی و 2 میلیون تن گوشت مرغ، انجامNRP  کلاملا ضروری است؛ تحقق این موضوع را از تکالیف قانونی سازمان دامپزشکی کشور برشمرد.
تاکید بر وظایف متولیان حیوانات در نظام سیاسی اسلامی
حجت‌الاسلام دکتر سیداسماعیل حسینی‌مقدم مسئول دفتر نماینده ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی کشور نیز در این ویدیوکنفرانس با بیان اینکه انسان به 2 امر دعوت شده است، آنها را عبودیت و بندگی خدا بعلاوه ایجاد آبادانی و عمران در زمین و آنچه روی زمین است برشمرد و افزود: برای تحقق این دو امر مهم، وظایفی برای انسان و ارتباط با هم‌نوعان و دیگران درباره نظام سیاسی اسلامی حاکم درباره برخورد با محیط زیست و حیوانات تعریف شده است. 
حسینی‌مقدم با بیان اینکه انسان متولی امور حیوانات باید دلسوز باشد و حتی از توهین لفظی به آنها پرهیز کند، روایتی از پیامبر مسلمانان را گوشزد کرد که فرموده است: حیوانتان را مورد توهین قرار ندهید و آن را لعن نکنید. 
وی در بخش دیگری از اظهاراتش به وجود دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در هر استان اشاره کرد و گفت: با همکاری مجموعه دامپزشکی، اقدامات مناسبی در حوزه فرهنگی رخ داده که مباحث آموزشی از آن جمله است. علاوه بر اینکه مجموعه ناظرین شرعی تحت پوشش نیز بالغ بر 700 ناظر در کشور هستند که در کنار 2500 ذابح که 1300 نفر آنها تحت آموزش قرار گرفته‌اند، ذبح شرعی را که از حقوق مهم حیوانات است، محقق می‌کنند. 
به گفته وی برای سال 1400 برنامه جامعی برای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه نظارتی تدوین شده که با حضور رئیس سازمان دامپزشکی کشور و حجت‌الاسلام تقوی نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی رونمایی خواهد شد.
 
توفیقات معاونت بهداشتی و پیشگیری؛ مرهون همکاری دو معاونت دیگر سازمان
دکتر سید بهمن نقیبی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور نیز در این ویدیوکنفرانس با بیان اینکه توفیق این معاونت بدون حمایت قاطع دو معاونت دیگر (معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت تشخیص و درمان) مقدور نبوده افزود: کوتاه شدن فاصله بین رخداد و مهار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به کمتر از 24 ساعت می‌رسد، و این توفیق را مدیون معاونت تشخیص و درمان نیز هستیم که تجهیزات لازم را به قدری گسترش دادند که در یک فرصت طلایی به مهار و مختومه‌سازی بیماری اقدام می‌شود.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور برنامه خدمت رسانی به عشایر که نگاه ویژه و موکد رئیس سازمان بر آن است در کنار توسعه فرایند واکسیناسیون ماهیان سردابی به دلیل اهمیت کاهش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، تبیین موضع سازمان دامپزشکی در مورد شیرخام؛ پیگیری دستورالعمل ماده 19 جهت اجرایی کردن ابلاغیه نسخه 5 دستورالعمل از جمله برنامه‌های سال 1400این معاونت برشمرد. 
 
برنامه‌های معاونت تشخیص و درمان برای سال 1400
در بخش دیگری از سخنرانی‌های این ویدیوکنفرانس، دکتر خالد خداویردی معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه قدرت یک سازمان به شیوه ارائه خدمات آن سازمان بستگی دارد، گفت: اگر پرسنل همراه با تغییرات نباشند، آن سازمان بجای پیشرفت عقب‌گرد خواهد داشت. 
وی با بیان اینکه برای همراهی با تغییرات باید در شیوه کاری تحول و نوسازی کرد گفت: برنامه‌های ما در آینده با وجود اینکه کارهای خوبی شده است، اما به لحاظ کیفی جای ارتقا دارد. لذا در سال 1400 به دنبال تمرکززدایی هستیم و یکی از گامهای مهم در این خصوص، صدور مجوز VIP به استانهاست که تفویض اختیارهای موردنظر در حوزه معاونت توسعه تحولات چشمگیری ایجاد می‌کند.
وی با بیان اینکه بازنگری 7 دستورالعمل و تدوین 7 دستورالعمل جدید که در آینده نزدیک به استانها ابلاغ خواهد شد گفت: انتظار است تمام مدیران و همکاران در استانها طبق آن عملیات لازم را انجام دهند تا به اهداف موردنظر برسیم. 
وی با بیان اینکه در حوزه تشخیص و درمان در بخش خصوصی قریب به 7594 مرکز دارویی و درمانی و شرکت دارویی تولیدکننده فعال هستند که نیاز به کنترل دارد افزود: الزامات GMP جزو اولویت‌های کاری سازمان دامپزشکی کشور در سال آینده است و بنا داریم سال بعد موضوع ارزیابی واکسن‌ها را بر اساس برنامه زمان‌‎بندی و مطابق کشور مبداء و شرکت تولیدکننده و نوع واکسن تولید و ارزیابی کنیم.
معاون سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه موضوع آزمایشگاه از برنامه‌های جدی سازمان در سال آینده است افزود: «هم اکنون 420 آزمایشگاه خصوصی وجوددارد که 80 مورد آنها همکار و 20 آزمایشگاه جزو مراکز آموزشی و پژوهشی است. اقدام سال بعد ما ساماندهی این آزمایشگاهها به ویژه آزمایشگاههای همکار است.»
وی در بخش‌های دیگر سخنانش در مورد تدابیر مورد توجه برای حمایت از بخش خصوصی درمانگاهها و داروخانه‌ها؛ توجه به تولیدات داخلی در حوزه مواد بیولوژیک به ویژه در مواقع تحریم در قالب شرکت‌های دانش‎‌بنیان و مراکز آموزشی و پژوهشی؛ به اجرای NRP  که با برنامه معاونت بهداشتی و پیشگیری ارائه خواهد شد، اشاره کرد.
 
توصیه به رعایت مقررات اداری در آستانه انتخابات 1400
مهندس محمدرضا مومنی، معاون توسعه مدیریت و منابع این سازمان ضمن بیان برنامه ها و الویت های این معاونت خواستار دقت‌نظر همه همکاران معاونت توسعه مدیریت در استانها در رعایت مو به موی نکات لازم جهت پرهیز از هرگونه شبهه اداری در آستانه انتخابات 1400 شد و افزود: در مورد سامانه‌ها کارهای زیادی در عین فشارهای زیاد اقتصادی انجام شده که هزینه برای این رویکرد، به دلیل نگاه فراسازمانی با نگاه منافع ملی بوده است. 
قبل از ارائه معاون توسعه مدیریت و منابع، مدیران زیرمجموعه این معاونت گزارشی از اقدامات  و الویت های مجموعه خود را در حوزه برنامه و بودجه، امور مالی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و امور اداری و پشتیبانی  ارائه نمودند.
لازم به ذکر است جلسه شورای هماهنگی مدیران کل دامپزشکی استانها از ساعت 14 تا 16 روز سه شنبه مورخ 12 اسفند ماه سال 99 به صورت ویدئوکنفرانس (در بستر نرم افزار شوکا) برگزار شد.
  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 272063
کلمات کلیدی
حامد فاضلی

حامد فاضلی

تصاویر

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه