• 1396/03/24 - 12:00
  • تعداد بازدید: 92
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

با حضور دکتر موحدی، برنامه زنده پزشکی سیب از سیمای استانی اصفهان پخش شد

دکتر موحدی باحضور در برنامه زنده پزشکی سیب که از سیمای استان اصفهان پخش می شود به سوالات بینندگان پاسخ داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ برنامه سیب که بصورت زنده از سیمای استانی اصفهان پخش می شود، با حضور متخصصین به مسائل پزشکی و بهداشتی روز جامعه می پردازد، که با توجه به حساسیت ها و شایعاتی که در خصوص بیماری تب کریمه کنگو ایجاد شده از دکتر موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان دعوت شد که با حضور در این برنامه به سوالات بینندگان پاسخ دهند.


در این برنامه دکتر موحدی در خصوص عامل این بیماری توضیحاتی داد و اظهار داشت: با توجه به اینکه این عامل بیماری در دام هیچگونه علائم بالینی مشخص ندارد، رعایت توصیه های بهداشتی مهمترین عامل در پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد که این اداره کل با اطلاع رسانی به روش های مختلف سعی در افزایش سطح آگاهی جامعه در خصوص این بیماری را داشته است.


وی در ادامه برنامه ضمن تاکید بر قرار دان گوشت تازه خریداری شده در دمای صفر تا چهار درجه یخچال به مدت حداقل 24 ساعت و اینکه فریز کردن گوشت ممکن است باعث ماندگاری طولانی تر عامل بیماری تب کنگو شود، افزود: با قرار گیری گوشت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال، سبب می شود تا با تغییرات محیطی و کاهش PH و اسیدی شدن، سبب از بین رفتن عامل بیماری شده، همچنین با توجه به حساسیت عامل بیماری به حرارت، گوشت پخته شده هیچگونه منع مصرفی ندارد.


مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در ادامه ضمن رد شایعات پخش شده در شبکه های اجتماعی در خصوص مرگ و میر ناشی از این عامل بیماری در دام، اضافه کرد: متاسفانه گاهاً ضعف اطلاع رسانی سبب شده مردم به مطالب انتشار داده شده در شبکه های اجتماعی اعتماد نمایند، که متاسفانه بدلیل ضعف های علمی که در نشرکنندگان این مطالب وجود دارد سبب گمراهی می شود و مردم باید اطلاعات صحیح را از مراجع معتبر دریافت نمایند.


دکتر موحدی در پاسخ به سوال بیننده ای در خصوص کشتار دام در منزل و معابر و تهیه گوشت از مراکز غیرمجاز، گفت: مردم شریف استان سعی کنند گوشت خود را از مراکز مجاز که زیر نظر دامپزشکی هستند تهیه کنند و در هنگام خرید به برچسب مشخصات و مهر بازرسی دامپزشکی توجه نمایند.


وی در ادامه افزود: علاوه بر گزش کنه، خون و ترشحات دام آلوده که کشتار شده است عامل مهمی در انتقال این بیماری به انسان می باشد و لذا در زمان کشتار باید از وسایل محافظتی مناسب که بصورت کامل تمامی اعضاء بدن بخصوص صورت را  می پوشانند استفاده نمود.


مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در ادامه در خصوص پاسخ به سوالی در خصوص مصرف گوشت طیور، بیان کرد: طیور عامل انتقال این بیماری نیستند ولی استثنایی در این خصوص وجود دارد آن هم شترمرغ است که در صورت گزش کنه آلوده می تواند عامل بیماری را انتقال دهد، اما با قرار دادن گوشت به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال عامل بیماری از بین می رود.


وی در ادامه ضمن تاکید بر رعایت توصیه های بهداشتی از جمله، در هنگام خرد کردن گوشت در منزل توسط خانم های خانه با استفاده از دستکش، اظهار کرد: هرچند که مرگ یکی از هم استانی های عزیز که بدلیل عدم رعایت توصیه های بهداشتی بوده، باعث تاسف ما در مجموعه دامپزشکی گردید، اما با توجه به بروز کم این بیماری در استان نشان دهنده این موضوع است
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 201381
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه