با افزایش فعالیت کنهها در فصل گرما، وقوع بیماری تب خونریزیدهنده کریمه- کنگو (CCHF) تشدید میشود
رعایت مسائل بهداشتی و سمپاشی اماکن دامی از سوی دامداران بسیار مهم است.

با توجه به گرمای شدید هوا و تشدید فعالیت کنهها، دامداران نسبت به سمپاشی محل دامداری خود اقدام کنند تا از خطر ابتلا به بیماری تب کریمه- کنگو در امان بمانند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، هادی زارع زردینی معاون سلامت اداره کل تصریح کرد: با گرمای شدید هوا و افزایش فعالیت کنههای ناقل بیماری تب کریمه- کنگو، رعایت مسائل بهداشتی و سمپاشی اماکن دامی از سوی دامداران دارای اهمیت زیادی است.
وی با اشاره به اهمیت کنترل و پیشگیری از بیماریهای ناشی از انگلهای خارجی دامها خاطرنشان کرد: کنهها در هوای گرم تابستان بیشترین فعالیت را دارند و در تمام مراحل زیستی از خون و مایعات بین بافتی تغذیه و حیوانات مبتلا را کم اشتها، ضعیف، لاغر و دچار کم خونی میکنند؛ در نهایت تولید شیر، گوشت و پشم در آنها کاهش مییابد.
زارع زردینی تصریح کرد: تب کریمه- کنگو بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق دام آلوده به انسان منتقل میشود؛ این بیماری در مرحله اول در دام قابل شناسایی نیست و مهمترین راه اطمینان از سلامت گوشت مصرفی، خرید از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی است که محصول مورد عرضه آنها دارای مهر و برچسب دامپزشکی است.
وی گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو از طریق خونابه گوشت و همچنین از طریق کنه که از بدن دام آلوده جدا میشود و انسان را مورد گزش قرار میدهد به انسان منتقل میشود و حتی خطر انتقال از انسان مبتلا به شخص دیگر، از طریق ترشحات بدن وجود دارد؛ این بیماری با علائمی همچون تب و لرز، دردهای عضلانی در کمر و پا، خونریزیهای زیر جلدی و داخلی خود را نشان میدهد.
معاون سلامت دامپزشکی استان یزد بر لزوم استفاده از ابزار مناسب در حین انجام کارهای مرتبط با دام از جمله استفاده از لباس کار، عینک، دستکش و چکمه، و خرید گوشت از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی که دارای مهر و برچسب دامپزشکی باشد تأکید کرد و آن را در کنار نگهداری دام در شرایط مناسب بهداشتی و سمپاشی اماکن دامی، از مهمترین راهکارهای مقابله با این بیماری خطرناک دانست.
Leave a Comments