توصیههای بهداشتی مربوط به تب کریمه- کنگو را جدی بگیرید!
دکتر جلالالدین شریعتمدار نسبت به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو همزمان با شروع فصل گرما و رشد و تکثیر کنهها هشدار داده و بر لزوم توجه به توصیههای بهداشتی دامپزشکی تأکید کرده است.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان اشکذر، رئیس این اداره خاطرنشان کرده است تب کریمه- کنگو بیماری مشترک میان انسان و دام است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد؛ ولی با رعایت نکات زیر، روند افزایشی نخواهد داشت:
- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی، حمام دادن دامها و ضدعفونی کردن اماکن دامی؛
- خودداری از له کردن کنه با دست یا له کردن کنه بر روی بدن دام؛
- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام؛
- خودداری از کشتار دام در محلهای غیرمجاز،
- تهیه گوشت قرمز مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی و نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال؛
-رعایت روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)؛
- اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پز و گوشت نیم پخته؛
- پختن کامل گوشت؛ چرا که ویروس در برابر حرارت حساس است و از بین میرود.
- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، مراجعه فوری به مراکز بهداشتی درمانی.
همچنین به گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان بافق، با توجه به اهمیت اطلاع رسانی در خصوص این بیماری، کارشناسان واحد نظارت این اداره ضمن بازرسی از مراکز عرضه گوشت قرمز شهرستان، بهصورت مستقیم ضوابط و مقررات بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی را در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو آموزش میدهند.
Leave a Comments