• 1398/03/08 - 10:42
  • تعداد بازدید: 588
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی و رییس نظام دامپزشکی استان در بازدید از دفتر «خلیج فارس»:

برخورد جدی با متخلفان بهداشتی/ بوشهر، اولین استان دارای سایت‌های پاک پرورش میگو

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: با فعالیت موثر دامپزشکی و همکاری فعالان بخش خصوصی، بوشهر اولین استان بدون کانون آلودگی در سایت های پرورش میگو شده و انتظار می رود این روند ادامه یابد.

دکتر مرتضی بحرانی که به همراه رییس نظام دامپزشکی استان در دفتر هفته نامه و پایگاه اطلاع رسانی «خلیج فارس» حضور یافته بود، افزود: طی سال های گذشته بیماری آبزیان خصوصا لکه سفید باعث شد صنعت پرورش میگوی استان به تعطیلی بنجامد، اما با نظارت های دامپزشکی و توجه کافی که از سوی تشکل های مرتبط صورت گرفت، شاهد آن بودیم که کانون های آلودگی طی سالیان گذشته از 175 مورد به تدریج کاهش یافت و در سال 97 صفر شد.

بحرانی خاطرنشان کرد: صفر شدن کانون های آلودگی سایت های پرورش میگو در استان در شرایطی که بیش از نیمی از تولید این محصول در بوشهر می باشد و سایت های تولید دارای پراکندی در سراسر استان است، نشان از همکاری مشترک همه بخش های فعال در این عرصه دارد، درحالی که در استان های دیگر سایت های پرورش در نقاط خاصی متمرکز می باشند و فعالیت های قرنطینه و پیشگیری راحت تر می باشد.

برخورد جدی با عرضه گوشت بدون مهر دامپزشکی

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر درخصوص سوالی مبنی بر تخلفات احتمالی در زمینه عرضه گوشت و به خطر افتادن سلامتی شهروندان بیان کرد: واحدهای صنفی فعال در زمینه فراورده ‎های خام دامی موظف به عرضه گوشت دارای لیبل معتبر یا ممهور به مهر کشتارگاه دام هستند و درصورت مشاهده بازرسین یا اعلام گزارش توسط شهروندان، برابر ضوابط برخورد خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه دام قبل از کشتار و پس از تبدیل به لاشه مورد معاینه کارشناسان قرار می گیرد تا از سلامت فراورده مورد عرضه اطمینان صورت گیرد، خاطرنشان کرد: عرضه گوشت بدون مهر و برچسب کشتارگاه ممنوع است و از شهروندان درخواست داریم تا فراورده های خام دامی را تنها از مراکز مجاز و ممهور به مهر و لیبل دامپزشکی تهیه کنند و در صورت هرگونه مشاهده تخلف از سوی مراکز عرضه مراتب را به شبکه دامپزشکی شهرستان‏ها یا از طریق شماره تماس 1512 به اداره کل دامپزشکی استان اطلاع دهند.

 

واردات دام زنده در انتظار تمایل سرمایه گذار

مدیرکل دامپزشکی استان درباره وعده واردات دام زنده مولد به استان به نحوی که بوشهر یکی از استان های پایلوت در این زمینه خواهد بود، گفت: در راستای اینکه واردات 10 هزار راس دام به استان توسط سرمایه گذار قطری پیش بینی شده بود، قرنطینه دامپزشکی استان در روستای احمدی به همراه زمینی در مجاور آن تعیین و آماده واگذاری شد، همچنین زمینی هم در کنار کشتارگاه چاهکوتاه توسط منابع طبیعی آماده تحویل شد، اما چون روال واگذاری ها تا بهمن ماه سال گذشته زمان بر شد، سرمایه گذار برای فعالیت جلو نیامد، هرچند اطلاع داریم خانه ای که در بوشهر به این منظور اجاره کرده را همچنان نگه داشته که می تواند به معنای تمایل وی به فعالیت در این خصوص باشد.

بحرانی درخصوص اینکه آیا ظرفیت کشتارگاههای استان متناسب با نیاز و مدرن می باشد؟ خاطرنشان کرد: در استان بوشهر یک کشتارگاه نیمه صنعتی در چاهکوتاه داریم که اگرچه نواقصی دارد، ولی حداقل های بهداشتی مثل اصول پیش سرد در آن زیرپا نگذاشته ایم، ولی با توجه به اینکه کشتارگاه زیرنظر سازمان همیاری شهرداری است انتظار داریم شرایط حداکثری رقم بخورد.

وی ادامه داد: همچنین 4 کشتارگاه سنتی نیز در کنگان، خورموج، گناوه و دیلم فعال است که اگرچه متناسب با ظرفیت استان می باشد، ولی درخصوص مدرن بودن آن با توجه به اینکه کشتارگاهها وابسته به شهرداری ها یا بخش خصوصی است، باید توسط این مجموعه ها تلاش بیشتری صورت بگیرد.

واگذاری فعالیت های درمان و دارو از دامپزشکی به بخش خصوصی

در این نشست رییس سازمان نظام دامپزشکی استان بوشهر نیز با اشاره به فعالیت دامپزشکان در خط مقدم سلامت و امنیت غذایی گفت: هدف دامپزشکی سلامت محصول از مزرعه تا سفره می باشد و در این خصوص متخصصان دامپزشکی با حضور در روستاها و مناطق صعب العبور، نسبت به پایش و پیشگیری از آلودگی ها فعالیت دارند.

عبدالمجید کوثری نژاد با اشاره به اینکه نظام دامپزشکی بوشهر 331 عضو دارد، ادامه داد: 87 دکتر دامپزشک در استان داریم که اغلب آنها به عنوان مسئولان فنی بهداشتی کشتارگاهها، سردخانه ها و مراکز بسته بندی فعالند و بازار کار این حوزه مستعد تحصیلکردگان می باشد.

وی با بیان اینکه بخش دارو و درمان از دامپزشکی به بخش خصوصی واگذار شده، ادامه داد: اکنون فقط در شهرستان هایی که برای بخش خصوصی جذابیت ندارد، همچنان دامپزشکی فعال است.

به گفته وی، همچنین داروخانه های دامپزشکی در 5 شهرستان استان فعال است که بیشترین شمار آن در دشتستان می باشد.

گفتنی است در این دیدار مدیران روابط عمومی اداره کل و همچنین نظام دامپزشکی استان حضور داشتند.

 

 

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 132993
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه