• 1399/05/08 - 08:40
  • تعداد بازدید: 1040
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان عنوان نمود:

حمایت از تولید کننده /حفظ حقوق مصرف‌کننده با برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی تخم مرغ

نشست برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ با حضور مدیرکل دامپزشکی استان کرمان، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان ، جمعی از روسای ادارات ستادی و شهرستان ها و نیز مدیران اتحادیه و شرکت های مرتبط در محل سالن کنفرانس اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیرکل دامپزشکی استان کرمان هدف از این نشست را ابلاغ دستورالعمل برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ اعلام کرد و گفت: این طرح با هدف بهبود و تقویت سیستم کنترل و نظارت دقیق بر روند تولید تا عرضه تخم ماکیان، رعایت زنجیره سرد و امکان ردیابی تخم ماکیان در تمامی مسیر زنجیره تولید تا مصرف،  هویت‌دار شدن تخم ماکیان (دارای مشخصات تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، محل تولید و بسته‌بندی)و ... تدوین شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان تخم مرغ را یک کالای استراتژیک معرفی کرد و اذعان داشت: این محصول در مقایسه با انواع دیگر محصولات پروتئینی دارای قیمت مناسب و ارزش غذایی بالا می باشد.

این مقام مسئول گفت: این فراورده یکی از مهم ترین فراورده های خام پروتئینی محسوب می گردد زیرا علاوه بر اینکه تخم مرغ یکی از معدود غذاهای کامل طبیعی است که نیازهای بدن را بطور متعادل تأمین می نماید از جمله ده غذای پرخطر در انتقال بیماری به انسان نیز می باشد.

وی با اعلام اینکه ایران دهمین کشور تولید کننده تخم مرغ جهان می باشد، بیان داشت: اکنون که با تحریم های اقتصادی روبرو هستیم یکی از راه های غلبه بر این تحریم ها، صادرات فراورده های خام دامی از جمله این محصول می باشد و این در صورتی میسر است که زیرساخت ها و زیربناها فراهم گردد.

دکتر رشیدی اعلام داشت: با اجرایی شدن برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ، امکان رقابت این محصول در بازار های داخلی و خارجی(افزایش کیفیت و ارزش افزوده) و به دنبال آن صادرات این محصول بیش از پیش میسر می گردد و در واقع شاهد رونق این صنعت خواهیم بود که  اشتغال زایی و تحقق شعار سال را دربر دارد.

این مقام مسئول نقش مهم تولیدکنندگان صنعت مرغ تخمگذار را برجسته شمرد و خواستار همکاری بیش از پیش صنف و اتحادیه تعاونی مرغداران تخمگذار استان در عملیات اجرایی و تحقق این طرح در استان گردید.

دکتر رشیدی گفت: اتحادیه ها با ایجاد زنجیره تولید تخم مرغ سبب سوق دادن سود تولیدی این محصول به سمت تولید کننده و کاهش دغدغه های آنها( تامین نهاده) گردند.

وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی استان کرمان یکی از اداراتی است که تمام تلاش خود را برای تسهیل و رفع موانع تولیدکنندگان در حوزه دام، طیور و آبزیان انجام می دهد، افزود:  این اداره کل با  همکاری و کمک معنادار به تولید کنندگان سبب اجرایی شدن مرحله به مرحله این طرح خواهد شد.

دکتر رشیدی افزود: ایجاد مرکز مستقل جمع آوری و بسته بندی تخم ماکیان از سوی اتحادیه در تسهیل برنامه ملی مذکور نقش بسزایی خواهد داشت.

وی ادامه داد: بهبود و ارتقای کیفیت این محصول سبب افزایش ارزش افزوده کالا و همچنین رعایت و حفظ حقوق مصرف کننده با ایجاد امنیت غذایی، رضایت و آرامش خاطر مصرف کننده، جلب اعتماد و اطمینان آن می گردد.

این مقام مسوول از درجه بندی تخم مرغ براساس این طرح خبر داد و افزود: همچنین با اجرایی شدن این طرح، تخم‌مرغ رتبه ‌بندی می‌شود و مشتری می‌تواند نوع تخم‌مرغ از ممتاز  تا معمولی را انتخاب نماید.

وی اعلام داشت: با توجه به شیوع بیماری کرونا، اجرای این طرح سبب جلوگیری از بروز آلودگی ثانویه در اثر تماس با دست فروشندگان، خریداران، شانه و کارتن آلوده به انواع میکروب می گردد.

دکتر رشیدی بیان داشت: اداره کل دامپزشکی استان در راستای ارتقای امنیت زیستی و بهداشتی واحد های پرورش طیور تلاش های فراوان نموده است تا به حفظ و حراست از این سرمایه بپردازد.

وی با اعلام اینکه این اداره کل نظارت کافی برمحموله های تخم مرغ وارد شده از سایر استانها دارد، افزود: وسعت و پهناوری استان و وجود فرصت های سرمایه گذای در آن، راه اندازی و بهره برداری از حداقل چندین واحد بسته بندی تخم مرغ با بکارگیری مسئول فنی و بهداشتی دامپزشک را می طلبد.

 

این مقام مسوول به لزوم حفظ زنجیره سرد در کیفیت و سلامت این محصول اشاره کرد و بیان داشت: حمل و نقل تخم ماکیان(انتقال این محصول به فروشگاه از واحدهای تولیدی) در شرایط سرد با  ماشین های یخچال دار لازم و ضروری می باشد.

وی ضمن اشاره به ایجابی و تشویقی بودن این طرح، اظهار داشت: عرضه این فراورده از ابتدای تیرماه سالجاری در مراکز بزرگ، فروشگاههای زنجیره ای و هایپرمارکتها در شرایط سرد نگه داری امکان پذیر گردیده است، همچنین از اول شهریور ماه نیز در سراسر استان خرده فروشی ها( سوپرمارکت ها، بقالی ها و بازارهای محلی) نیز باید تخم مرغ را داخل یخچال نگهداری و به صورت بسته بندی عرضه نمایند.

دکتر رشیدی در پایان بیان داشت: در استان کرمان با دارا بودن زنجیره کامل پرورش طیور شامل مرغ اجداد، مادر، تخم گذار و نیمچه گوشتی، بیش از 32 واحد مرغ تخم گذار وجود دارد. 



  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 254219
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه