اطلاعیه بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی
به دلیل وقوع احتمالی بیماری های مشترک بین انسان و دام، جهت حفظ سلامت عزاداران و مصرف کنندگان، و به منظور پیشگیری از سرایت این بیماری ها بر لزوم پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر، معابر عمومی، منازل و در مسیر حرکت هیئتها و دستههای عزاداری تأکید شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور ، باتوجه به فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اجرای سنت ذبح دام به منظور طبخ نذورات توسط هیئتهای عزاداری در تکایا، مساجد، و مراکز طبخ غذا، سازمان دامپزشکی کشور به منظور تأمین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای خطرناک و مشترک میان انسان و دام از قبیل تب کریمه- کنگو، بروسلوز، شاربن و...، توصیههای بهداشتی را به شرح زیر اعلام کرده و رعایت آنها را ضروری دانستهاند:
1- از خرید و کشتار دامهای تبدار و بیمار جداً اجتناب شود.
2- دام نذری از میادین عرضه دام که تحت نظارت دامپزشکی است خریداری شود.
3- از خرید دام دارای ظاهر نامناسب و علائمی از قبیل لنگش، قرمزی چشم و ریزش ترشحات از چشم و بینی، خودداری شود.
4- برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماریهای مشترک میان انسان و دام و آلودگیهای محیط زیست، از کشتار دام در محلهای عزاداری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دستههای عزاداری جداً خودداری شود.
5- لازم است در کلیه مراحل خریداری دام، ذبح دام، جدا کردن آلایش( جگر سفید و سیاه، قلب و کلیهها) و قطعه قطعه کردن گوشت، حتماً از دستکش استفاده شود.
6- ضروری است لاشه دام ذبح شده قبل از قطعه بندی، برای حذف عوامل بیماریزا، به مدت 24 ساعت وآلایش آن(دل،جگر، قلوه و...) به مدت 48 ساعت در دمای 0 تا 4 درجه یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آنها اقدام شود.
7- درصورت خریداری گوشت نذری از قصابیها، حتماً به قصابیهای مجاز مراجعه و به وجود مهر دامپزشکی و برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ مصرف و... بر روی لاشه، توجه شود.
لاشهای که فاقد این مشخصات باشد، از کشتار غیر مجاز تهیه شده است و پیگرد قانونی دارد.
8- هنگام ذبح دام لازم است از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده شود.
9- از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای خوراکی دام به صورت خام و نیمه پخته جداً خودداری شود.
10- افرادی که اقدام به خرد کردن و قطعه بندی لاشه دام قربانی میکنند ضمن استفاده از دستکش، از خوردن، آشامیدن، کشیدن سیگار و... جداً خودداری کنند.
در صورت وجود هرگونه زخم یا خراش در سطح پوست، به هیچ وجه به دام زنده و لاشه آن دست زده نشود.
11- کشتارگاه های کشور در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی فعال میباشند و هیئت های مذهبی ، خیرین و شهروندان به منظور رعایت شرایط بهداشتی دام خود را از میادین و مکانهای مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه و با توجه به کنترل و بررسی دام قبل، حین و پس از کشتار آن را در کشتارگاه قربانی نمایند و از کشتار در اماکن عمومی به صورت جدی خودداری نمایند.
لازم به ذکر است کلیه خدمات در کشتارگاه ها به صورت رایگان میباشد.
سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی پاسخگوی سؤالات شما در سطح کشور است.
Leave a Comments