همایش منطقه ای فرهنگ سازی غذای حلال در تبریز برگزار شد
امنیت غذایی، اعتماد جهانی؛ با نشان حلال
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور همایش منطقهای فرهنگسازی غذای حلال و اختتامیه دوره آموزش ناظرین شرعی و ذابحین منطقه ۳ کشوری در تبریز برگزار شد.در این همایش ۱۲۰ ناظر شرعی و ذابح استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و قزوین شرکت داشتند، که در پایان این همایش از 3 نفر از برترین های دوره آموزشی گه بالاترین امتیاز را در آزمون کسب نموده بودند، 10 نفر از ناظرین شرعی نمونه از 5 استان و همچنین 4 نفر از ذابحین نمونه با اهدا لوح تقدیر به عمل آمد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز در پیام ویدئویی که برای این همایش ارسال نموده بود گفت: خلقت جهان هستی بر اساس کمال گرایی بنا شده است انسان که اشرف مخلوقات خداست بیشترین بهره برداری را از این هستی دارد.
آیت الله دکترآل هاشم اظهار کرد: انسان دارای چهار بعد است، روح ،روان، جسم و ذهن ولی کمال حقیقی در گرو رشد متوازن این چهار بعد است.
وی یادآورشد: غذای حلال یکی از عوامل رشد و کمال انسانی در تمام ابعاد وجودی انسان است در دنیا استفاده از غذای حلال مورد استقبال واقع شده که موجب خرسندی است.
آیت الله آل هاشم ادامه داد: در دین مبین اسلام استفاده از خوراکی حلال و دوری از خوراکی های حرام می تواند در رفتار، خلقیات و رفتار انسان سالم اثرگذار باشد بر این اساس در ۱۶۰ آیه قرآن در مورد خوراکی های حلال و حرام و تغذیه سفارش وجود دارد.
وی افزود: ممنوعیت استفاده از غذاهای غیر بهداشتی یکی از خدمات اسلام به جامعه بشریت است چون در دورانی که هنوز میکروب کشف نشده بود بسیاری از غذا های مضر و حرام توسط دین اسلام معرفی و از آن پرهیز داده شد.
وی همچنین با تقدیر از خدمات اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی گفت: بیش از ۸۰ درصد فعالیت های دامپزشکی بر مبنای امنیت غذایی و امنیت روانی در حوزه غذاست در واقع بخشی از موضوع بیوتروریسم نیز مربوط به حوزه دام است.
وی با بیان مصداقی از ورود کالا به خصوص تنقلات خارجی بدون نشان حلال گفت: به گفته کارشناسان برخی از پاستیل ها از مواد اولیه حرام مثل استخوان خوک و سگ تهیه می شود.
مدیرکل دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: با غذای حلال روح انسان تعالی پیدا می کند بر این اساس مردم دغدغه ای به لحاظ اینکه محصولات غذایی حلال باشد در ایران ندارند چون به برکت ناظران ذبح و ذابحین و علما این اتفاق مبارک افتاده است.
حجت الاسلام رحمانی مهر همچنین با اشاره به اینکه امنیت غذایی مهم ترین موضوع در جامعه است، گفت: یکی از نشانه های شکرگزاری به خدا این است که اسراف نکنیم و در این خصوص دقتمان کمتر نشود در غیر این صورت برکت سفره کاهش پیدا می کند.
حجت الاسلام والمسلمین رحمانی مهر با اشاره به آیه 24سوره عبس غذای حلال را در سلامت روح و جسم انسان فوق العاده مهم دانست وی لزوم توجه به غذای حلال و پرهیز از حرامخواری افزود: ذبح شرعی یکی از افتخارات فقه و شریعت اسلامی بوده که آداب ذبح اسلامی در کشتارگاه های دام و طیور با نظارت ناظرین شرعی محقق میشود
رحمانی مهر با تاکید بر دقت و تلاش بیشتر ناظرین شرعی در راستای تامین گوشت حلال برای مصرف مردم ؛ افزود: لازم است مسئولین مرتبط همکاری جدی داشته و مدیران مراکز تولید گوشت بر این امر اهتمام جدی داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسینی مقدم مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور نیز با اعلام این مطلب که سازمان دامپزشکی کشور مسئولیت تامین سلامت و بهداشت و همینطور حلّیّت گوشت مورد استفاده مردم را بر عهده دارد افزود: بحث حلّیّت غذا هم که حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور متولی آن هست با حضور کارشناسان و ناظرین شرعی در همه کشتارگاه های دام و طیور کشور با دقت انجام می گیرد و تبدیل به نقطه قوتی برای کشور شده است.
وی با اشاره به آیات و روایات افزود : دین اسلام برخلاف افراط و تفریط های مصرف گوشت ؛ بر اساس مصلحت انسان برای مصرف گوشت مورد نیاز انسان برنامه دارد.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به آیات قرآن ؛ میته خواری را امری مذموم و حرام دانسته و تصریح نمود در کلیه کشتارگاه های دام و طیور و مراکز فراوری و عمل آوری ؛ روحانیان محترم بعنوان ناظرین شرعی بر روند استحصال مواد گوشتی نظارت دقیق دارند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی مقدم با اعلام این مطلب که سازمان دامپزشکی کشور با نظارت های خود بیماری های مشترک دام و طیور را کنترل می نماید؛ تاکید کرد: مردم باید نسبت به غذای خود حساس بوده و از مراکز عرضه گوشت تحت نظارت دامپزشکی گوشت مصرفی را تهیه کنند.
معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این همایش گفت: اصلی ترین صنعت برای تداوم صیانت از بشر غذا و صنایع غذایی است.
وی گفت: رشد جمعیت دنیا فزاینده بوده اما منابع با ضریب ثابت افزایش می یابد بر این اساس نگرانی وجود دارد که نیاز بشر بر صنایع غذایی و منابع موجود غلبه کند.
محمد کلامی اظهار کرد: جنگ اوکراین و روسیه اهمیت مواد غذایی و بازار صنایع غذایی را بیشتر نشان داد به طوری که کشورهای اروپایی که فکر می کردند امنیت صنعت مواد غذایی را دارند با مشکل روبرو شدند.
وی با اشاره به اهمیت نماد غذای حلال گفت: تجارت غذای حلال با توجه به اینکه یک میلیارد مسلمان در جهان وجود دارد می تواند صنعت مورد اتکایی برای کشور باشد ولی متاسفانه ایران تنها یک درصد از صنایع غذایی حلال دنیا را تولید می کند بر این اساس باید آن را گسترش دهیم.
وی تاکید کرد: باید صنایع غذایی با نماد تجاری حلال را در کشور گسترش دهیم تا ضمن توسعه فرهنگ آن در دنیا آورده اقتصادی هم برای ما داشته باشد البته باید دقت کنیم مواد غذایی که از خارج وارد می شوند نشانه حلال را داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این همایش گفت: تامین امنیت غذایی از وظایف سنگین وزارتخانه است ولی به هر ترتیب دولت جدید پا را فراتر از موضوع امنیت غذایی گذاشته و اقتدار غذایی را در مورد سرلوحه کار خود قرار داده است.
دکتر اکبر فتحی ادامه داد: وقتی اسم از برند حلال برده می شود در واقع مجوز ای است برای مصرف در تمام کشورها و این برند به یک علامت تجاری هم در کشورهای اسلامی و هم در کشورهای غیر اسلامی تبدیل شده است طوری که غذا با نشان حلال در تمامی کشورها تولید می شود.
وی خاطر نشان کرد که مشتری برای مواد غذایی دارای نشان حلال در سطح دنیا افزایش یافته است به طوری که حتی در کشورهایی مثل انگلیس و آمریکا هم تولید و خرید محصولات با برند حلال روز به روز در حال افزایش است.
وی تاکید کرد: البته نام ایران و گواهی بهداشت غذا و دارو وقتی روی محصولات غذایی ثبت می شود در تمام جهان برند بوده به مصرف میرسد.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی گفت: اسلام بر استفاده از فرآورده های بهداشتی و سالم تاکید کرده است.
دکتر امیرحسین بهداد، در همایش منطقهای فرهنگسازی غذای حلال و اختتامیه دوره آموزش ناظرین شرعی و ذابحین منطقه ۳ کشوری، اظهار کرد: کنترل بیماری های دام طیور و آبزیان و بیماری مشترک بین دام و انسان از طرف دیگر سلامت دام و طیور و سلامت و بهداشت غذایی از وظایف اصلی دامپزشکی است.
وی تاکید کرد: حلال بودن غذا و فرآورده های گوشتی سلامت و بهداشت آنها را به دنبال دارد در واقع غذایی که حلال نباشد به طور قطع بهداشتی هم نیست.
وی افزود: غذای حلال در روح و جسم انسان نیز تاثیرگذار است وقتی دام به روش اسلامی ذبح می شود به لحاظ فیزیولوژیکی کمترین آسیب و آزار را به دام می زند و کیفیت آن را حفظ می کند.
Leave a Comments