سه شنبه 05 خرداد 1405

flag
پیشخوان ارباب رجوع (ثبت و پیگیری مکاتبات) ثبت نام متقاضیان شغل مسئول فنی
  • 1405/03/05 - 14:46
  • تعداد بازدید: 35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تمهیدات ویژه سازمان دامپزشکی کشور برای سلامت مردم در عید سعید قربان

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در برنامه «صف اول»، از اجرای طرح نظارتی عید قربان، رشد تولیدات دامی و کاهش نیاز به واردات گوشت قرمز خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور، علیرضا رفیعی‌پور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در  گفت‌وگوی زنده تلویزیونی برنامه «صف اول» شبکه خبر با تبریک عید سعید قربان، به آمادگی کامل این سازمان برای نظارت بر ذبح بهداشتی و شرعی دام در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: طرح تشدید نظارت بهداشتی در ۴۶۸ شهرستان در حال اجراست و برای این منظور ۸۰۰ جایگاه ثابت و ۱۱۰۰ اکیپ سیار با حضور حدود ۳ هزار دامپزشک، کارشناس بهداشتی دامپزشکی و ناظر شرعی تجهیز شده‌اند تا سلامت دام‌های قربانی را تضمین کنند.

 

هشدار بهداشتی: لزوم نگهداری ۲۴ ساعته گوشت در یخچال

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تأکید بر خطرات بیماری‌های مشترک میان انسان و دام، به‌ویژه تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) و تب مالت، اظهار داشت: برخی بیماری‌های خطرناک مانند تب کریمه کنگو در دام زنده هیچ‌گونه علائم بالینی ندارند و حتی متخصصان نیز تنها با معاینه ظاهری قادر به تشخیص آن نیستند و نیاز به بررسی ها بیشتر است  بنابراین، اکیداً توصیه می‌شود ذبح دام تنها در کشتارگاه‌ها و مراکز تحت نظارت انجام شود.

 

وی افزود: فرآیند "جمود نعشی" در گوشت، باعث از بین رفتن عوامل بیماری‌زا می‌شود. لذا شهروندان عزیز باید گوشت استحصال شده را حتماً به مدت ۲۴ ساعت و جگر و آلایشات را به مدت 48 ساعت در دمای یخچال (4-2) درجه نگهداری کرده و سپس مصرف نمایند.

 

سامانه ۱۵۱۲؛ پل ارتباطی مردم با دامپزشکی

رفیعی‌پور با اشاره به خدمات رایگان نظارتی در ایام عید، اعلام کرد: هموطنان می‌توانند برای بهره‌مندی از مشاوره و حضور اکیپ‌های سیار با شماره چهار رقمی **۱۵۱۲** تماس بگیرند. خدمات کارشناسی و معاینه دام توسط دامپزشکان در این طرح کاملاً رایگان است.

رشد ۱۱ درصدی تولید و کاهش نیاز به واردات

معاون وزیر در بخش دیگری از این گفتگو به وضعیت تولید فرآورده‌های پروتئینی در کشور پرداخت و گفت: مجموع تولیدات فرآورده‌های خام دامی کشور شامل گوشت قرمز، مرغ، تخم‌مرغ، شیر، آبزیان و عسل به حدود ۱۸ میلیون تن در سال رسیده است که از این میزان، حدود ۳ تا ۴ میلیون تن مازاد بر نیاز داخلی بوده و صادر می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: در دو ماهه نخست سال جاری، شاهد رشد ۱۱ درصدی تولید در بخش مرغ، تخم‌مرغ و گوشت قرمز نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده‌ایم. با توجه به شرایط مساعد آب‌وهوایی و تامین به موقع نهاده‌ها، پیش‌بینی می‌کنیم نیاز ۱۰ درصدی کشور به واردات گوشت قرمز در سال جاری به حدود ۵ درصد کاهش یابد.

 

امنیت غذایی در شرایط تحریم و برنامه‌های آتی

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تمجید از تلاش تولیدکنندگان در شرایط جنگ اقتصادی، بر پایداری تولید تاکید کرد و گفت: سازمان دامپزشکی سالانه بیش از ۵ میلیون آزمایش تخصصی و صدها میلیون دوز واکسیناسیون برای مقابله با بیماری‌های استراتژیک همچون تب برفکی و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان انجام می‌دهد. هدف ما در سال جدید، استمرار نظارت‌های بهداشتی و ارتقای کیفیت محصولات برای تضمین امنیت غذایی و سلامت سفره مردم است.

 

  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 354559
کلمات کلیدی
حسین شانه سازان

حسین شانه سازان

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور