• 1396/10/16 - 12:00
  • تعداد بازدید: 211
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

از ابتدای سالجاری23 میلیون دز واکسن طیور در اردبیل توزیع شد

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل از توزیع نزدیک به 23 میلیون دز واکسن طیور از ابتدای سالجاری در این استان خبر داد و افزود: این میزان واکسن برای پیشگیری از بیماریهای واگیردار طیور در بین فارمهای پرورش طیور استان توزیع و مصرف شده است.



به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ؛ دکتر صادق صالحی با تأکید بر اینکه واکسیناسیون به موقع ،  رعایت ضوابط بهداشتی قرنطینه ای و مدیریت مناسب در طول دوره پرورش ، نقش عمده ای در کنترل بیماریهای طیور دارد، خاطر نشان کرد تنظیم برنامه واکسیناسیون واحدها بر اساس شرایط بهداشتی، قرنطینه ای و نظارت دقیق بر فرآیند اجرای واکسیناسیون در ایمن سازی جمعیت طیور اهمیت اساسی دارد.



وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تأکید بر لزوم نظارت بهداشتی دامپزشکی از مرحله تولید تا مصرف محصولات دامی در جهت ارتقاء سطح کیفی و بهداشتی تولید کشتارگاهها ، سلامت جامعه را در گرو سلامت فرآورده های خام دامی دانست.



دکتر صادق صالحی تصریح کرد: در راستای اجرای سیاست های بهداشتی و وظایف و مسئولیت های حاکمیتی دامپزشکی از ابتدای سالجاری نزدیک به  11 میلیون قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور استان کشتار و پس از طی فرآیند نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی وارد بازار مصرف شده است.



وی یادآور شد : دامپزشکی همواره تلاش کرده تا با برنامه ریزی درست شرایط به گونه ای باشد که فرآورده های خام دامی سالم ، بهداشتی و مطمئن وارد بازار مصرف شده و در دسترس عموم قرار گیرد.



مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل در خصوص وضعیت بیماریهای تنفسی طیور در استان گفت : تمام فارمهای پرورش طیور استان تحت نظارت و ارزیابی شدید قرار دارد و با رصد و پایش های شبانه روزی و همکاری فعالان عرصه صنعت طیور و رعایت موارد امنیت زیستی در چند ماه اخیر موردی از بیماریهای حاد تنفسی طیور از جمله آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح استان مشاهده نشده است و در حال حاضر این استان عاری از این بیماری است لیکن با توجه به بروز این بیماری در برخی از کشورهای منطقه و قرار گرفتن استان اردبیل در کریدور پرندگان مهاجر و موقعیت خاص جغرافیایی استان و وجود تالاب ها و برکه های متعدد لزوم آماده باش جهت پیشگیری و مقابله با آن بسیار مهم است.



به گفته وی در قالب پایش این بیماریها از ابتدای سالجاری 1285 مورد نمونه برداری از مراکز مختلف سنتی و 7837 مورد نمونه برداری از فارم های صنعتی طیور استان صورت گرفته است.



دکتر صالحی خاطر نشان کرد : مسئولیت دامپزشکی در قبال صنعت طیور بعنوان یکی از مهمترین صنایع تولیدی استان بسیار مهم است و با توجه به تجربیات سنوات گذشته برنامه هایی که برای کنترل و پیشگیری از این بیماریها در سال جدید اتخاذ شده بسیار مدون تر و موثرتر از سالهای قبل است بنابراین می توانیم با ارائه راهکارهای فنی و تخصصی و تعامل و همکاری دستگاههای مرتبط از بروز آن جلوگیری نمائیم.



این مقام مسئول با تاکید بر اینکه اداره کل دامپزشکی استان همچون گذشته آماده پاسخگویی کامل و شفاف در زمینه بیماریهای طیوراست و درب مدیریت این اداره به روی هر خبرنگاری باز است و با روی گشاده از هرخبرنگاری در این حوزه استقبال می کنیم از اصحاب قلم و مطبوعات استان خواست یاریگر دامپزشکی در کنترل این بیماریها باشند.



وی با بیان اینکه هیچ پنهان کاری در زمینه بیماری آنفلوانزای فوق حاد نداریم و شهروندان مطمئن باشند اگر موردی از بیماریهای فوق در استان باشد دامپزشکی اولین دستگاه اطلاع رسان خواهد بود و موضوع را با شفافیت تمام اطلاع رسانی خواهد کرد و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.



مدیر کل دامپزشکی استان یادآور شد تشکیل ستاد استانی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و تشکیل جلسات و نشست های منظم با دستگاههای مرتبط و مدیریت بحران ، برگزاری جلسات دوره ای با فواصل زمانی مشخص با اتحادیه ها و تشکل های صنفی ، ابلاغ موارد امنیت زیستی و قرنطینه ای و اعمال ضوابط بهداشتی و افزایش لایه های امنیت زیستی در مزارع پرورش مرغ ، تشکیل اکیپهای بیماری یاب و واکنش سریع و نیز ساماندهی رابطین بهداشتی در روستا ها از مهمترین اقدامات کنترلی و پیشگیرانه دامپزشکی در این زمینه است.



دکتر صالحی در پایان تأکید کرد : شهروندان می توانند گوشت قرمز و سفید و فرآورده های خام دامی مورد نیاز خود را از فروشگاههای تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نموده و با اطمینان خاطر مصرف نمایند و جای هیچگونه نگرانی نیست.


  • گروه خبری:
  • کد خبر : 198892
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه