برگزاری ستاد پیشگیری و کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان اصفهان در اداره کل دامپزشکی استان
جلسه ستاد پیشگیری و کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان اصفهان در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان و با حضور اعضای مدعو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ ستاد پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان به ریاست مهندس شیشه فروش مدیر کل مدیریت بحران و دکتر موحدی مدیرکل دامپزشکی استان و سایر دستگاه های عضو ستاد در محل سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد که تصمیماتی در خصوص پیشگیری از این بیماری در پی داشت.
در این جلسه مهندس شیشه فروش با اشاره به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که در سال گذشته در استان بروز کرد، اظهار داشت: آنفلوآنزای سال قبل تجربه سختی بود که به کمک یکدیگر و بخصوص تلاش های شبانه روزی مدیران و کارشناسان دامپزشکی استان کنترل شد
وی با اشاره به شروع فصل مهاجرت پرندگان از مناطق شمالی، گفت: متاسفانه این استان در مسیر عبور و استراحت پرندگان مهاجر می باشد، که عامل مهمی در انتقال این بیماری می تواند باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری در ادامه بیان داشت: باید از تجربه بروز این بیماری در سال گذشته استفاده کرد و به نحوی برنامه ریزی و همکاری های بین دستگاه ها انجام گیرد که با امسال موردی از این بیماری نداشته باشیم و یا اگر موردی مشاهد گردد همه دستگاه ها به کمک دامپزشکی در کنترل آن پای کار بیایند.
مهندس شیشه فروش در پایان با تشکر از تلاش مدیران و کارشناسان دامپزشکی در راستای حفظ بهداشت و سلامت جامعه و پیشگیری از بیماری های مشترک، خاطرنشان کرد: مثل سال گذشته مجموعه مدیریت بحران آماده هرگونه همکاری با دامپزشکی در هر زمینه ای است و جهت جلوگیری از اختلال در روند حرکتی در راستای پیشگیری از بروز یا گسترش نقش خود را ایفاء نماید.
در این جلسه دکتر موحدی خلاصه ای از وقایع سال گذشته را برای شرکت کنندگان تشریح کرد و افزود: با وجود همه هشدارهایی که در سال گذشته به پرورش دهندگان داده شد، متاسفانه بدلیل عدم رعایت مسائل قرنطینه و الزامات بهداشتی دامپزشکی با موارد بروز این بیماری روبرو شدیم، که عدم توجه به آن و پیشگیری نکردن می توانست سبب بوجود آمدن خسارات جبران ناپذیری به صنعت پرورش طیور استان وارد نماید.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در ادامه با اشاره به کشورهایی که اکنون درگیر این بیماری هستند، تصریح کرد: بروز این بیماری مختص کشورهای با ضعف سیستم های دامپزشکی نیست، بلکه کشورهای توسعه یافته و پیشرفته نیز با این بیماری روبرو شدند گاهاً برخی از آنها هنوز هم درگیر آن هستند.
وی در ادامه با تاکید بر وجود کانون های بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشورهای همسایه، اظهار داشت: ضعف سیستم بهداشتی دامپزشکی در این کشوها و مراوداتی که گاهاً حتی بصورت غیر مجاز صورت می گیرد، خطر ورود این عامل و بروز بیماری را به کشور افزایش داده است، لذا مدیریت مسیرهای ترانزیتی و جاده ای جهت نقل و انتقال طیور صنعتی به استان بصورت زمینی بسیار الزام آور می باشد.
دکتر موحدی در پایان ضمن رد هرگونه شایعه بروز موارد این بیماری در استان، خاطر نشان کرد: موفقیت مدیران و کارشناسان دامپزشکی در پیشگیری از این بیماری به سبب حمایت های بی دریغ استاندار، مسئولین سیاسی و مدیران دستگاه مرتبط و درگیر بود، که اگر این حمایت ها و همکاری ها نبود مهار بیماری با توجه به تراکم مرغداری های استان و مداخلات انسانی که صورت می گرفت امکان پذیر نبود.
بعد از صحبت های مهندس شیشه فروش و دکتر موحدی شرکت کنندگان در خصوص مباحث مطرح شده نظرات خود را ارائه دادند و مقرر شد جهت هماهنگی های بیشتر این جلسات بصورت مداوم برگزار شود.
Leave a Comments