• 1395/10/07 - 12:00
  • تعداد بازدید: 59
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

لزوم راه اندازی ستاد مبارزه با آنفلوانزای پرندگان درجنوب کرمان

صبح امروز جلسه کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و سایر مخاطرات بخش کشاورزی با محوریت آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در محل سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان برگزار شد.

طی این جلسه که با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی،مدیرکل و معاون سلامت دامپزشکی جنوب کرمان،نمایندگان محیط زیست،بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و سایر اعضای این ستاد برگزار شد،دکتر خوبیار مشایخی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص وضعیت بیماری در سطح کشور و جهان عنوان کرد: طی چند ماه اخیر شاهد بروز کانون هایی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح کشور بودیم که البته تا این لحظه خوشبختانه مورد مثبتی از وقوع بیماری در منطقه مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیماری نوپدید،زئونوز و با واگیر بالا می باشد، که طبق گزارش های صورت گرفته بیش از 50 درصد مرگ را در مبتلایان انسانی به دنبال داشته است.

معاون سلامت دامپزشکی جنوب کرمان اظهار داشت: افزایش شدید مرگ ومیر حتی تا 100 درصد در گله های گوشتی، تلفات و کاهش شدید تولید در گله مادر و تخم گذار و علائم عمومی از قبیل افسردگی، بی حالی، تورم سر و صورت، سیاه شدن تاج وریش و خونریزی در ساق پا از مهمترین نشانه های بیماری بشمار می رود.

وی ابراز داشت: عمده راه انتقال بیماری به انسان از طریق تماس مستقیم با پرنده آلوده و یا از طریق میزبان های واسط نظیر خوک می باشد.

وی افزود: انتقال بیماری بین پرندگان علاوه برتماس مستقیم از طریق لوازم مرغداری،کارگران، دان و کود آلوده نیز صورت می گیرد لذا رعایت اصول بیوسکوریتی در راستای کنترل و پیشگری از این بیماری بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اهمیت نقش پرندگان آبزی مهاجر در انتقال و گسترش بیماری تصریح کرد: این پرندگان حاملین بالقوه بیماری می باشند در نتیجه در صورت ابتلا بدون بروز علائم بالینی با دفع ویروس موجب انتشار بیماری می شوند لذا همکاری دامپزشکی و محیط زیست از طریق رصد و پایش زیستگاه های طبیعی این پرندگان می تواند خطر وقوع بیماری را کاهش دهد.

وی تصریح کرد: دامپزشکی جنوب کرمان با اقداماتی نظیر اجرای طرح پایش فعال بیماری از تاریخ 27 شهریورماه به مدت 42 روز با اخذ 200 نمونه و انجام آزمایشات لازم، پایش و مراقبت طیور بومی از طریق ادارات شهرستان و طیور صنعتی با بازدیدهای دوره ای و همچنین برگزاری مانور آنفلوانزای فوق حاد سعی در پیشگیری از بیماری و مقابله اصولی با آن رادارد.

وی خاطر نشان کرد: علی رغم اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته با توجه به درگیری بسیاری از نقاط کشور بروز بیماری در منطقه دور از ذهن نیست لذا راه اندازی ستاد مبارزه با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جنوب کرمان ضروری می باشد.

شایان ذکر است سویه جدید ویروس آنفلوانزای طیورH5 N8  می باشد که در بیش از 50 کشور جهان گزارش گردیده است اما تاکنون درگیری انسانی با ویروس فوق مشاهده نشده است.
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 189729
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه