• 1396/05/31 - 12:00
  • تعداد بازدید: 118
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی: از۲۲۰۰ تن شیر خام تولیدی روزانه استان، ۶۰۰ تن در قالب لبنیات سنتی عرضه می شود

 با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان برگزار شد. 

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سید جواد حسینی در این جلسه که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی استان و با محوریت عرضه شیر خام و فراورده های لبنی، ارائه طرح سلامت روانی و اجتماعی و بررسی سند امنیت غذا و تغذیه برگزار شد، گفت: نتیجه تازه‌ترین پژوهش‌ها نشان می‌دهد، به‌طور متوسط ۲۰درصد ازسهم لبنیات مصرفی مردم ازشیرهای فله‌ای و به اصطلاح محلی تهیه می‌شود

 گفت: تولید روزانه شیر خام استان ۲۲۰۰ تن است که از این مقدار، ۴۰۰ تن به خارج استان صادرات و ۱۲۰۰ تن در کارخانه‌های لبنی استان فرآوری و ۶۰۰ تن بقیه درقالب لبنیات سنتی عرضه می‌شود.

وی افزود:  این در حالی است که نه سازمان دامپزشکی و سازمان ملی استاندارد و نه وزارت بهداشت هیچ‌کدام  به صورت کامل بر تولید و توزیع لبنیات سنتی نظارتی ندارند و سلامت آنها نیز مورد تایید این مراجع نیست.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه روزانه 2 هزار و 200 تن شیر خام در استان تولید می شود، افزود: از این مقدار، ۴۰۰ تن به خارج استان صادرات و ۱۲۰۰ تن در کارخانه‌های لبنی استان فرآوری و ۶۰۰ تن بقیه درقالب لبنیات سنتی  و از طریق 160 کارگاه سنتی و 600 مغازه لبنیاتی که 400 واحد آن فاقد مجوز هستند، توزیع می شود.

وی گفت:  معمولا شیرهای مورد استفاده واحدهای سنتی فاقد شناسنامه هستند و نظارت و تهیه استاندارد برای شیر خام سنتی و فراورده های لبنی ضروری به نظر می رسد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: تدوین استاندارد اجباری جهت شیر خام در دستور کار اداره کل استاندارد با هماهنگی علوم پزشکی استان قرار گیرد و با توجه به اهمیت موضوع از طریق شورای عالی سلامت کشور نیز بحث استاندارد اجباری شیر پیگیری گردد.

حسینی با بیان اینکه متولی نظارت بر تولید و توزیع شیر سنتی نیز باید مشخص گردد، افزود: دفتر بازرسی و نظارت استانداری با هماهنگی دادگستری استان و با نگاه به ظرفیت های قانونی دستگاه های اجرایی، متولی این موضوع را مشخص نمایند.

وی خواستار مجزا شدن اتحادیه واحدهای سنتی عرضه شیر شد و گفت: استانداردهای فعالیت این واحد های صنفی نیز باید تدوین شود و همچنین اداره کل دامپزشکی استان طرح چگونگی تولید و عرضه شیر خام را جهت تصویب به کارگروه سلامت ارائه نماید.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: کمیته بررسی ارتقای کیفی شیرخام با مسئولیت دفتر اجتماعی استانداری و عضویت دفتر اقتصاد و دستگاه های ذیربط  تشکیل شود تا از طریق  این کمیته بتوان بر فرآیند ارتقای کیفی فراورده های لبنی نظارت داشت.

حسینی تصریح کرد: اداره کل صنعت ، معدن و تجارت نیز برخورد با واحد های لبنی غیر مجاز را در دستور کار خود قرار داده و گزارش فعالیت خود را به کارگروه ارائه نماید.

وی در ادامه با اشاره به طرح سلامت روانی و اجتماعی که به صورت پایلوت در شهرستان قوچان اجرا شده، گفت: آسیب های روانی از جمله بیماری های غیرواگیرداری است موجب درگیر شدن همه اعضای خانواده می شود.

حسینی افزود: به لحاظ اهمیت موضوع  شعار سال ۲۰۱۷ سازمان بهداشت جهانی ، افسردگی و آگاهی عموم مردم از افسردگی , علائم افسردگی و عوارض افسردگی  اعلام شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: اجرای آزمایشی استقرار نظام پیگیری خدمات روانی و اجتماعی که توسط شبکه بهداشت قوچان پیگیری می شود از جمله طرح های بسیار خوب در زمینه ارتقای سلامت روانی و اجتماعی است.

وی خواستار فراگیر شدن این طرح در همه شهرستان های استان شد و افزود: دستگاههای موثر در این طرح باید نهایت سعی و همت خود را در راستای اجرایی شدن آن در تمام استان بکار گیرند

حسینی در ادامه با اشاره به سند کشوری  امنیت غذا و تغذیه گفت: امنیت غذایی و امنیت تغذیه ای  از عوامل اجتماعی موثر بر سلامت محسوب می شوند. ناامنی غذایی و تغذیه ای علاوه بر تاثیر جسمی تبعات اجتماعی و روانی نیز دارد.

وی افزود: بیماری هایی که در اثر تغذیه ناکافی ایجاد می شوند نظیر کمبود ریز مغذی ها و همچنین بیماری هایی که در نتیجه تغذیه بیش از حد ایجاد می شوند نظیر بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، چاقی، دیابت،سنگ های صفراوی، پوسیدگی دندان و بعضی بیماری های گوارشی نیازمند توجه ویژه به تغذیه است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: در راستای اجرایی شدن سند امنیت غذا و تغذیه در استان خراسان رضوی،  تفاهم نامه با 15 دستگاه مرتبط امضاء شده است که این دستگاه ها باید در اجرایی شدن سند گام های جدی بردارند

حسینی در ادامه گفت: ارزیابی عملکرد دستگاه ها در حوزه اجرای سند مورد توجه قرار گیرد و در هر جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی یک دستگاه مرتبط گزارش فعالیت های خود را ارائه نماید.

وی با بیان اینکه 52.7 درصد سالمندان، 68.1 درصد میانسالان و 37.4 درصد جوانان استان مشکل اضافه وزن دارند، افزود: ارتقای سلامت تغذیه ای از آغاز زندگی، ارتقای کیفیت خدمات تغذیه ای از کودکی تا میانسالی، توجه به مباحث تغذیه ای حاشیه نشیان و شناسایی غذاهای سالم  بومی استان  نیز باید بطور ویژه پیگیری گردد.

 
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 199479
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه