• 1396/10/18 - 12:00
  • تعداد بازدید: 243
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیشگیری در حوزه تامین سلامت دام کشور مسئولیتی است که جایگزین ندارد

رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تاثیر تحقیقات و تولیدات موسسه رازی در جامعه و اقدامات در زمینه سلامت دام در کشور، گفت: ایمان داشته باشیم که پیشگیری یک معجزه است و یک مسئولیتی است که هیچ جایگزینی ندارد و این شعار را دانشمندان در حوزه سلامت دام به سمت و سویی ببرند که از شرطی و شعاری بودن خارج شود و این واقعیت به معجزه تبدیل شود.

به گزارش  روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور و به نقل از خبرگزاری ایرنا، دکتر علیرضا رفیعی پور روز شنبه 16 دی ماه 96 در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به اینکه خیلی اوقات موضوع پیشگیری از درمان بهتر است به یک شعار تبدیل شده و کمتر به آن در حوزه سلامت و ماندگاری توجه می شود، گفت: امیدواریم این موضوع از شکل شعاری خارج شود.

وی تصریح کرد: اگر قرار است در جنگ سخت رزمندگان موفق باشند، باید حتما در کوله پشتی شان پادزهر و واکسن باشد که نشان می دهد موسسه مهم ترین ستاد فرماندهی جنگ است.

وی اظهار داشت: جنگ نرم را هم که اکنون با آن درگیر هستیم و می تواند حوزه امنیت غذایی ما را تهدید کند و تولید واکسن، پادزهر و مواد بیولوژیک به ما در این جنگ ها به ما کمک می کند تا دشمن را به زانو درآوریم.

وی گفت: زمانی که از دو واژه پدافند غیرعامل و پدافند زیستی توسط خواص جامعه که همان مسئولین عالی استانی و کشوری هستند، یاد می شود، به تنها بحثی که باید توجه شود بحث واکسن و مواد بیولوژیک است و موضوعی به نام موسسه به عنوان یک مرکز مهم پدافند زیستی می تواند در شرایط پیشگیری کمک حال جامعه باشد.

دکتر رفیعی پور با بیان اینکه واکسن میراث گرانبهایی است که گذشتگانی همچون رازی، زکریا، میرشمسی، کخ و کاوه برای ما به یادگار گذاشتند، اظهار امیدواری کرد که میراث دار خوبی برای این ارزش ها باشیم

 


وی در ادامه با اشاره به گستره فعالیت موسسه رازی، افزود: در استان های مرزی محصولات موسسه حوزه امنیت اقتصادی و امنیت غذایی جامعه را تضمین می کند و در کل این موسسه مسئولیت حفظ و حراست از منافع ملی را عهده دار است.

رییس سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: موسسه رازی محصولاتش به نقاط مختلف کشور می رود که منجر به حفظ منافع ملیکشور می شود.

دکتر رفیعی پور برای توجیه نقش و جایگاه واکسن در بحث پیشگیری که وظیفه اصلی سازمان دامپزشکی است، بیان داشت: باید به 5 دهه قبل برگردیم که واکسن ها در موسسه رازی تولید می شد و دامپزشکان برای ایمن سازی جمعیت دامی به دورترین نقاط به سراغ دامداران می رفتند ولی آنان دام ها و طیورشان را از دامپزشک برای مایه کوبی و پلاک کوبی مخفی می کردند.

وی ادامه داد: ولی اکنون پس از گذشت چند دهه شاهد آن هستیم که خود مردم روستایی و عشایری مطالبه گر شده اند به طوریکه افراد این جوامع خودشان تماس می گیرند و درخواست واکسیناسیون دارند که نشان از اثرگذاری فعالیت محققان موسسه رازی و دامپزشکان دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور این مساله را اتفاق مبارکی دانست که در حوزه تاثیر واکسن افتاده و گفت: ارتباط موسسه در شکل سهل و آسان آن با بدنه علمی و اجرایی کشور باید بیش از چیزی که هست باشد زیرا موسسه همچون نگین انگشتری در انگشتاناست که می درخشد ولی انگشتان آن که همان دانشمندان هستند دیده نمی شوند.

در پایان این آیین از پژوهشگران و محققان برتر موسسه تحقیقاتی 93 ساله واکسن و سرم سازی رازی تجلیل شد.

از ابتدای فعالیت این موسسه تا کنون بیش از 70 نوع فراورده انسانی و دامی اعم از واکسن، سرم های درمانی ضد عقرب و مارگزیدگی و آنتی ژن تولید شده است.




  • گروه خبری:
  • کد خبر : 191168
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه