• 1396/08/10 - 12:00
  • تعداد بازدید: 132
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

یک میلیون و 600 هزار متر مربع جایگاه دام در استان مرکزی سم پاشی شد

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: یک میلیون و 600 هزار متر مربع جایگاه دام امسال برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری تب خونریزه دهنده کنگو در راستای پدافند غیرعامل و افزایش بهداشت سلامت جامعه در این استان سم پاشی شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر محسن شانقی در گفت و گو با ایرنا افزود: این جایگاه های در 533 مکان دامداری صنعتی، سنتی و روستاهای استان مرکزی برای مقابله با بیماری تب خونریزه دهنده کنگو ضدعفونی و سم پاشی شده است.

وی ادامه داد: در این مدت 200 هزار راس دام نیز برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری تب خونریزی دهنده کنگو سم پاشی شد که برای سم پاشی این میزان جایگاه و دام حدود 2 هزار لیتر سم در سطح استان مصرف شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در راستای نقش دامپزشکی در پدافند غیر عامل و به منظور افزایش امنیت غذایی، سلامت جامعه و کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام، 600 هزار راس دام علیه بیماری تب مالت و 307 هزار راس علیه بیماری شاربن واکسینه و تست سل بین 24 هزار و 500 راس دام استان انجام شد.

دکتر شانقی گفت: در این آزمایش ها وجود سل در 24 راس دام استان مرکزی تایید و از چرخه تولید خارج شد.

وی ادامه داد: بر این اساس برای پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی نیز 2 هزار و 540 مورد بازدید، 2 هزار و 448 مورد نمونه برداری و پنج هزار مورد آزمایش از واحدهای مرغداری و کشتارگاه های صنعتی و سنتی انجام شد که 522 مورد نمونه مشکوک تشخیص و به تهران ارسال شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود:به منظور مقابله با بیماری های دامی و افزایش ایمنی غذایی و سلامت جامعه 12 نشست ستاد استانی پدافند غیر عامل در این استان برگزار شد.

دکتر شانقی با یادآوری فعالیت 11 سامانه الکترونیکی اطلاعات جغرافیایی در حوزه های مختلف دامپزشکی اعم از پایش ومراقبت از بیماری های دامی، کنترل بهداشتی مواد خام دامی، آموزش، حمل و نقل و قرنطینه در اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: اطلاعات در سامانه پایش و مراقبت از بیماریهای دامی  به صورت روزانه کلیه اقدامات واحدهای تحت پوشش دامپزشکی استان مرکزی در سطح شهرستان ها از جمله گزارش بیماری، واکسیناسیون، ضد عفونی و سم پاشی اماکن دامی، نمونه برداری، جوجه ریزی و تخلیه واحدها مورد رصد قرار گرفته و به صورت لحظه ای وضعیت بهداشتی آن ها بررسی می شود.

وی افزود: با بهره گیری از این سامانه ها در صورت بروز بیماری و مشکلات زیستی، دامداری های اطراف شناسایی و شعاع خطر شناسی و برنامه ریزی های کنترلی انجام می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی سامانه کنترل دارویی را از دیگر موارد این سامانه عنوان کرد و ادامه داد: در این سامانه داروی شرکت های تولیدی، وارده و نحوه توزیع آن در استان مورد رصد قرار گرفته و توزیع دارو خارج این سامانه شناسایی و با متخلفان برخورد می شود.

دکتر شانقی سامانه قرنطینه، سامانه صدور پروانه های دامپزشکی، فن اوری اطلاعات و قرنطینه را از دیگر محورهای این سامانه در راستای پدافند غیر عامل در استان مرکزی عنوان کرد.
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 195643
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه