• 1396/07/21 - 12:00
  • تعداد بازدید: 105
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل دفتر بهداشت سازمان دامپزشکی:

دامپزشکی در حد و اندازه خود دیده نشده است

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی با طرح این سؤال که دامپزشکی در کجای بسته سلامت کشور قرار دارد، گفت: هیچ وقت دامپزشکی در حد و اندازه خود دیده نشده و تنهاست.


به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان جهان‌پیما عنوان کرد: در سال 20 میلیارد تومان برای این مسئله به دامپزشکی می‌دهند و بعد می‌گویند که با امکانات موجود کار کنید، پس نباید انتظار داشت بیش از فعالیت‌های کنونی، کاری انجام شده باشد.


وی با بیان اینکه «یا نتیجه و موفقیت می‌خواهیم و با فقط قصد داریم روز را بگذرانیم»، ادامه داد: اگر حد و حدود کنترل بیماری‌ را می‌‌خواهیم، منطق آن را هم باید درک کنیم، نخستین اولویت در کنترل بیماری‌های انسانی و دامی، تأمین اعتبار است.


مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی، کمبود امکانات اکیپ‌های دامپزشکی را مورد اشاره قرار داد و گفت: هیچ وقت دامپزشکی را در حد و اندازه آن ندیدم و به آن نپرداختیم.


جهان‌پیما ابراز داشت: الگوی پراکنش بیماری‌های دام براساس نقشه قاچاق دام است، قرنطینه دامپزشکی را در گذشته دامپزشکی ارتش به عهده داشت، اما اکنون چنین چیزی وجود ندارد.


وی با طرح این سؤال که دامپزشکی در کجای بسته سلامت کشور قرار دارد، عنوان کرد: چه زمان و در کجا برای دامپزشکی بودجه لازم گذاشته شده که انتظار بر اجرای کامل و تمام برنامه‌ها وجود دارد.


جهان‌پیما ابراز داشت: داشته‌های دامپزشکی چیست که براساس آن کار کنیم، تاکنون بیماری‌های دامی را با آنچه در اختیار داشتیم رو به کاهش بردیم و تلاش کردیم، اما بیشتر از این نیازمند هماهنگی و همکاری دستگاه‌های دیگر هستیم.


وی ورود مقامات سیاسی و مجلس شورای اسلامی را در امر کنترل بیماری‌های دامی مورد تأکید و لازم دانست و افزود: واقعیت‌ها را باید ببینیم، کشورهایی در زمینه سلامت، بهداشت، اقتصاد، صادرات و ... موفق بوده‌اند که دامپزشکی را جدی گرفته‌اند.


مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی با اشاره به نقش دامپزشکی در پدافند غیرعامل و حضور در مراکز تحقیقاتی دنیا گفت: دامپزشکی فقط در دامداری‌ها نیست، ما دامپزشکی را جدی نمی‌گیریم، اما نتایج جدی می‌خواهیم.


جهان‌پیما اظهار داشت: تا زمانی در جاده دیگری حرکت می‌کنید، نمی‌توان انتظار داشت که به هدف دیگری رسید، در راه صحیح، امکانات و برنامه به نتیجه مطلوب و مدنظر می‌رسیم.


وی با بیان اینکه برنامه‌های کنترلی دامپزشکی هیچ ایرادی ندارند و مشکل در اجرا و کمبود بودجه و امکانات است، تصریح کرد: 30 درصد جمعیت دامی کشور را بیشتر نمی‌توانیم پوشش دهیم به دلیل اینکه کمبود بودجه و امکانات داریم.


مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی گفت: چرا استاندار کرمان و نمایندگان مجلس کرمان در جلسه امروز سمپوزیوم ملی بیماری برسلوز حضور ندارند، ما با آنها حرف‌های زیادی داریم.


جهان‌پیما عنوان کرد: وزارت بهداشت نباید دامپزشکی را مقصر در امر کنترل بیماری‌ها بداند، هر دو با هم باید کار کنیم و پشتیبانی سیاسی داشته باشیم.



داریوش جهان‌پیمادر سمپوزیوم ملی بیماری برسلوز (تب مالت) با بیان اینکه این بیماری موضوع چند دهه در ایران است، اظهار داشت: واقعیت این است که بروسلوز در جمعیت دامی و انسانی ما رو به کاهش است، اما همیشه از ما سؤال می‌شود که چرا با وجود هزینه‌های صورت گرفته، به نتایج کشورهای دیگر نرسیدیم.

وی بیان داشت: زمانی که برنامه‌ای را تعریف می‌کنیم، نخستین موضوع آن تأمین بودجه است، اما هرگز بودجه مربوط به کنترل بیماری‌های دامی را در ایران به شکل واقع‌بینانه دیده نشده که بخواهیم به نتیجه کامل برسیم.
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 210449
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه