مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی منتشر کرد:
گزارش اقدامات آزمایشگاهی نمونههای تلفات میانکاله مازندران
مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی گزارش اقدامات آزمایشگاهی نمونههای تلفات میانکاله مازندران را منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی این سازمان با صدور اطلاعیه ای گزارش اقدامات آزمایشگاهی نمونههای تلفات میانکاله مازندران را به شرح زیر اعلام کرد: نمونه تلفات تالاب میانکاله در تاریخهای 5 و 8 بهمن 98 خورشیدی واصل گردید که بدین وسیله گزارش عملکرد و بررسیهای صورت پذیرفته تا این تاریخ جهت استحضار به حضور ارسال میگردد.
بنابراین گزارش، در مورخ 5 بهمن 98 تعداد 4 عدد تلفات شامل 3 بال چنگر و یک بال باکلان و 2 بال پرنده زنده چنگر به همراه 4 نمونه آب از استان مازندران به مرکز ملی تشخیص تحویل گردید که اقدامات زیر انجام شد:
- - پس از بررسی ظاهری پرندگان نسبت به کالبدگشایی و اخذ نمونه های سوآب حلقی و نای، سوآب کلوآک، خون کامل و سرم خون از پرندگان زنده، و بافتهای مغز، نای، ریه، سنگدان و پیش معده، روده و محتویات، کبد، طحال، پانکراس و عضله سینه از تمامی پرندگان جهت ارسال به آزمایشگاه های مربوطه جهت بررسی و تشخیص مولکولی، میکروب شناسی، پاتولوژیک و سم شناسی اقدام گردید.
در شواهد بالینی نمونه های پرندگان زنده آتاکسی و علائم عصبی و در کالبد گشایی پرندگان علائم پرخونی، خونریزی و تورم در بافت مغز قابل مشاهده بود و علائم بالینی خاصی در سایر اندام ها مشاهده نگردید.
- - پس از کالبدگشایی، نمونههای لازم جهت آزمایشات لازم در 7 زمینه زیر اخذ گردید:
الف. کلیه نمونههای بافتی و سوآبهای اخذ شده در گروه تشخیص بیماریهای طیور از نظر آنفلوانزای پرندگان و نیوکاسل پرندگان آزمون گردید که کلیه نمونهها در آزمون به روش RT-PCR از نظر موارد مذکور منفی بودند. همچنین قبل از ارسال نمونه به مرکز ملی تشخیص آزمایشات لازم جهت تشخیص نیوکاسل و انفلوانزا در آزمایشگاه دوک مازندران نیز انجام شده بود که نتایج حاکی از منفی بودن این دو بیماری است .
ب. کلیه بافتها و نمونه ای اخذ شده جهت انجام آزمایشات میکروب شناسی در بخش میکروب شناسی مرکز ملی تشخیص به شرح زیر مورد بررسی قرار گرفت.
1- تعیین وجود و یا عدم وجود باکتری در نمونه ها که پس از کشت در محیطهای مربوطه بررسی که حضور باکتری مشخص گردید
2- تشخیص تفریقی بین گروه باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت که نتایج حاکی از عدم وجود باکتریهای گرم منفی و وجود باکتری های گرم مثبت بود
3- تشخیص تفریقی بین باکتریهای هوازی و بی هوازی با استفاده از محیطهای اختصاصی که نتایج بیانگر حضور باسیل گرم مثبت در رنگ آمیزی و رشد باکتری کلستریدیوم در شرایط بی هوازی بود.
4- بطور موازی در تاریخ 5 بهمن نمونههای اخذ شده جهت آزمون Mouse Bioassay for Clostridium botulinum toxin به انیستیتو پاستور ارسال گردید که نتایج حاکی از مرگ تمامی موشها تزریق شده (بجز نمونه آب )در 24 ساعت ابتدایی بود
ج. روند بررسی پاتولوژیک بافت ها و نمونه های اخذ شده در بخش آسیب شناسی مرکز ملی تشخیص در حال اجرا می باشد که بلافاصله پس از تکمیل فرآیند، نتایج ارسال میگردد.
د. کلیه بافتها و نمونه های اخذ شده جهت انجام آزمون و بررسی حضور جیوه، سرب، کادمیوم و آرسنیک در بخش باقیماندههای دارویی مرکز ملی تشخیص مورد آزمون قرار گرفته که تمامی نمونه ها از نظر موارد مذکور منفی بودند.
ه. نمونه ها جهت آزمایشات فیزیکو شیمیای آب و بررسی سیانید در نمونه های بافتی به آزمایشگاه ارسال و نتایج نمونه آب از نظر فیزیک و شیمیایی (هدایت الکتریکی= 26970 ، سختی کل= 4480 ، pH= 6.8، نیتریت= 0/09، کلراید= 14095.6، COD= 147.3 ، مس= 0.5 ˂)و نمونه های بافتی از نظر سیانید به روش Prussian Blue منفی بودند.
و. کلیه بافتها و نمونه های اخذ شده به همراه نمونه آب از نظرPesticides و سموم ارگانوفسفره و ارگانو کلره مورد آزمون قرار گرفت که نتایج منفی بودند.
Leave a Comments