هشدار در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو
با فرا رسیدن فصل گرما احتمال سرایت و انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو به انسان از طریق گزش کنه و تماس مستقیم با خون یا لاشه حیوان آلوده افزایش مییابد.
دکتر محسن عبدالوند با اشاره به این که مخزن اصلی ویروس تب کریمه- کنگو در طبیعت، کنهها هستند، گفت: در حیوانات، بیماری بدون علائم و در برخی مواقع با تب چند روزه مشاهده میشود؛ اما در انسان باید مراقبتهای خاص انجام شود. در صورت قصور و کوتاهی، این بیماری منجر به مرگ و میر نیز میشود
وی افزود: دامداران، روستاییان و سایر افرادی که در تماس مستقیم با دام هستند، باید بهطور ویژه دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند. با توجه به گرم شدن هوا و کاهش بارندگی در ماههای آینده، به دامداران توصیه میشود نسبت به سمپاشی دام و جایگاههای دامی اقدام کنند. وی با بیان این که سال گذشته بیش از 750 هزار متر مربع از جایگاههای دام و تعداد 450 هزار رأس دام سم پاشی شدهاند گفت: با توجه به محدودیت اعتباری دستگاههای دولتی، بسیاری از این امور توسط دامداران بهصورت مداوم باید انجام شود.
عبدالوند در ادامه بیان کرد: در این راستا، دورههای آموزشی به منظور آگاهی بخشی به دامداران و کارکنان مراکز پرخطر از جمله کشتارگاهها که در ارتباط نزدیک با این بیماریها هستند نیز به صورت چهره به چهره برگزار میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گلستان با تأکید بر نگهداری لاشه به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از کشتار در پیش سرد بیان کرد: نگهداری حداقل ۲۴ ساعت در پیش سرد کن خطر ویروس احتمالی را از بین می برد. خانوارها تمامی فرآوردههای خام دامی همچون گوشت، مرغ و ماهی را از مغازه و قصابیهای معتبر خریداری کنند؛ ضمن اجتناب از کشتار غیر مجاز دام، برای اطمینان بیشتر، گوشت را بلافاصله پس از خرید مصرف نکنند و حداقل آن را ۲۴ ساعت و جگر را ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری کنند.
Leave a Comments