مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور تشریح کرد:
اعلام دستاوردهای سازمان دامپزشکی کشور در کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر "رضا اسدی" مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی این سازمان در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص اهم دستاوردهای سازمان طی سال 1402 خورشیدی اعلام کرد: کاهش چشمگیر کانونهای بیماری و تلفات دامی ناشی از بیماری شاربن در جمعیت دام کشور با اجرای تغییرات اساسی در استراتژی نحوه مبارزه با بیماری در سال ۱۴۰۲ از جمله اقداماتی بود که منجر به این شد که با افزایش ۱۵ درصد پوشش واکسیناسیون دام تعداد کانونهای بیماری ۳۰ درصد و تعداد تلفات ۶۰ درصد نسبت به سال قبل از آن ( سال 1401) کاهش یابد.
کنترل بیماری تب برفکی و جلوگیری از طغیان بیماری از جمله دستاوردهای دیگری بود که مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور به آن اشاره کرد و افزود: با اجرای برنامه ملی پوشش واکسیناسیون سراسری دام در 2 فاز تابستان و زمستان نسبت به پوشش ۸۰ درصد جمعیت دام روستائی و عشایری بصورت هم زمان اقدام شد که با اجرای سالانه این روند و انجام تشدیدی اقدامات امنیت زیستی و بهداشتی میتوان در چند سال آینده به صورت کامل کنترل کرد . .
دکتر رضا اسدی از کنترل شایسته بیماری آبله گوسفند و بز به عنوان دستاورد دیگر در سال 1402 نام برد که با بهره گیری از نیروهای بخش دولتی و خصوصی بصورت همزمان و نیروهای جهاد دامپزشکی رخ داد.
وی افزود: آبله گوسفند و بز که روند افزایشی در چند سال اخیر را داشت کنترل و کاهش قابل ملاحظه ای داشته است، بطوریکه کانونهای آبله در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن کاهش ۷۷ درصدی داشته است.
کنترل کامل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR)هم دستاورد دیگر سازمان دامپزشکی در خدمت به بهره برداران بوده که دکتر اسدی در این رابطه گفت: با اجرای برنامه راهبردی ملی در چارچوب و همراه با برنامه گلوبال استراتژی جهانی و منطقه ای بیماری مهم PPR کنترل گردید.
و اما کنترل و کاهش تعداد کانونهای بیماری لمپی اسکین تا حدود ریشه کنی بیماری هم خبر دیگری بود که مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور اعلام و اظهار کرد: با اجرای برنامه سالانه پوشش ۹۰ درصد دام روستائی عشایری واکسیناسیون انبوه ( در چند سال متمادی تعداد کانون بیماری در سال ۱۴۰۱ به ۳۱ مورد و در سال ۱۴۰۲ به ۲۰ مورد رسیده است .
دکتر اسدی افزود: زمان بندی فازهای اجرائی سراسری واکسیناسیون بیماریهای استراتژیک در کشور با هماهنگی ادارات کل دامپزشکی تغییر یافت و این امر نیز موجب اتفاقات مثبتی گردید.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وسعت پهنه های جغرافیائی و وجود اقلیمهای مختلف آب و هوائی در کشور وجود انبوه ۲۰ میلیونی دام کوچ رو و متحرک در کشور لازم بود عملیات برنامههای مختلف مراقبت و مبارزه با بیماریها تا حد امکان در نواحی و استانهای دارای اقلیم مشابه بصورت همزمان صورت گیرد تا ضمن برخورداری از سطوح یکنواخت ایمنی در بازه های زمانی افزایش خطر رخداد بیماریها در جمعیتهای حساس موجب کاهش کانون این بیماریها گردد.
دکتر رضا اسدی در ادامه با اعلام تشکیل و فعال سازی ٦ کمیته ملی تخصصی بیماریهای دامی تصریح کرد: با نگرش استفاده از پتانسیلهای علمی کشور در ابعاد دانشگاهی، اجرائی بخش خصوصی و دولتی برای حل مشکلات جاری دامپزشکی و ترسیم نقشه راه برای کنترل هر بیماری این کمیته ها فعال و جلسات ماهانه تشکیل میگردد. و البته اجرای برنامههای PVM تب برفکی و PVE طاعون نشخوارکنندگان کوچک، اجرای کلاسها و وبینارهای آموزشی در زمینه بیماریهای مشترک انسان و دام، کاهش 32 درصدی تعداد راکتورهای بروسلوز و کاهش 8 درصدی تعداد راکتورهای سل و افزایش 22 درصدی پوشش واکسیناسیون هاری از دیگر اقداماتی است که مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور به آنها اشاره کرد.
Leave a Comments