توصیههای بهداشتی برای تولید و مصرف شیر سالم

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان، این اداره کل با اشاره به مخاطرات مصرف شیرخام و فرآوردههای تهیه شده از آن، توصیههای بهداشتی را در خصوص تولید و مصرف شیرسالم به منظور پیشگیری از انتقال عوامل بیماریزا به شرح زیر بیان کرده است.
- برای مبتلا نشدن به بیماری تب مالت یا بروسلوز و بیماری سل، حتماً از شیر پاستوریزه استفاده کنید.
- با پاستوریزه کردن شیر، درصد انتقال آلودگیها از شیر به انسان کاهش می یابد.
- در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه حتماً شیر جوشانده شده استفاده کنید.
- در زمان جوشاندن، اجازه دهید پس ازرسیدن آن به نقطه جوش و شروع به غل زدن، 3 تا 5 دقیقه بجوشد.
توجه داشته باشید که زیاد جوشیدن شیر باعث میشود بعضی از مواد داخل آن و موادی که برای درست کردن پنیر لازم هستند از بین برود.
اگر شیر، پاستوریزه نباشد یا به اندازه کافی جوشانده نشود، پنیر یا هر محصول دیگری که از آن به دست میآید را باید آلوده فرض کنید.
- به دلیل این که دام مبتلا به بروسلوز را نمیتوان از روی ظاهر شناسایی کرد، لازم است هر دامی را آلوده فرض کنید.
- توجه داشته باشید که خوردن آغوز، سرشیر و محصولات لبنی مانند پنیر، خامه، بستنی و ... که از شیر غیرپاستوریزه و نجوشیده تهیه شدهاند میتواند باعث انتقال بیماری به انسان شود.
- دامداران محترم قبل از دوشش شیر بایستی پستان دام را با آب گرم و صابون بشویند و با حوله یا دستمال تمیز خشک و تمام آن، بویژه سرپستانکها را ضدعفونی کنند.
- شستن کافی و ضدعفونی ظروف شیردوشی با ضدعفونی کننده مناسب و یا آب جوش بعد از اتمام شیردوشی ضروری است.
- ایجاد محیط بهداشتی و مناسب برای نگهداری دام از عوامل مهم تولید شیر سالم است.
- دامداران محترم لازم است از خوابیدن دام بلافاصله بعد از دوشش جلوگیری کنند زیرا مجرای پستان باز است و امکان ورود آلودگی و ایجاد ورم پستان و در نتیجه کاهش تولید شیر و کاهش کیفیت آن وجود دارد.
Leave a Comments