• 1398/05/02 - 10:14
  • تعداد بازدید: 709
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
توسط اداره کل دامپزشکی استان همدان انجام شد:

تور رسانه ای بازدید از دو مرکز قطعه بندی و بسته بندی مواد خام دامی در همدان

تور رسانه ای با حضور جمعی از خبرنگاران و عکاسان جراید و خبرگزاری های استان با عنوان ارتقاء بهداشت عمومی جامعه توسط اداره کل دامپزشکی استان همدان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان این تور رسانه ای با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان و همکاری سازمان جهادکشاورزی استان در جهت ارتقاء بهداشت عمومی جامعه و پیشگیری از انتشار بیماری های قابل انتقال از دام به انسان و همچنین نسبت به ترویج راه اندازی مراکز قطعه بندی و بسته بندی مواد خامی در استان با حضور حداکثری خبرنگاران و عکاسان جراید و خبرگزاری ها در همدان برگزار شد.

دکتر آرش سامی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان همدان در این بازدید با بیان فلسفه راه اندازی مراکز قطعه بندی و بسته بندی مواد خام دامی، افزود: مراکز مورد بازدید از واحدهای موفق و نمونه استان و کشور می باشند.

وی تصریح کرد: در فرآورده گوشت قرمز ناظر و متولی بهداشتی اداره دامپزشکی کشور است و در همین راستا نظارت های مختلفی توسط دامپزشکی بصورت جزء به جزء مورد بررسی قرار می گیرد.

وی همچنین ادامه داد: با تعیین علائم بیماری ها، بازرسان بهداشتی دامپزشکی پس از ۲۴ ساعت دستور ذبح را صادر کرده و گوشت ذبح شده پس از ۲۴ ساعت دیگر در دمای ۴ درجه نگهداری شده و پس از ۷۲ ساعت از ذبح اولیه و نگهداری در شرایط استاندارد، گوشت ها آماده بسته بندی است.

وی با اشاره به وجود بیماری بومی کشور تحت عنوان تب کریمه کنگو گفت: این بیماری در سرما حذف شده و بعد از 24 ساعت پزشک در صورت وجود میزان phبه مقدار 5.8 در گاو و دمای ۴ درجه سانتیگراد اجازه خروج گوشت از کشتارگاه را صادر و همچنین در عرضه مواد خامی دامی هم بازرسان دامپزشکی نظارت می کنند.

وی افزود: در واحد بسته بندی پس از پاک سازی گوشت باید فیله، گردن و راسته به صورت جدا قطعه بندی شود.

دکتر سامی خاطرنشان کرد: آرم و علائم (لیبل)مهمترین نشانه است که مهر دامپزشکی نیز با رنگ خوراکی بر روی لاشه گوشت حک می شود.

وی در ادامه گفت: سه مدل مهر با اشکال گوناگون برای نظارت غافلگیرانه وجود دارد که بدون اطلاع آن را تغییر می دهیم تا در برابر هرگونه تخلف راهکار مقابله داشته باشیم.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان همدان عنوان کرد: در تکمیل مهر که اهمیت بالایی داشته، برچسب نشانه گذاری را داریم که دام در زنجیره سرد نظارت شده و همچنین جنس لاشه ( نر یا ماده) هم در آن ذکر شده است.

وی بیان کرد: بارکد و سریال هم برای کنترل آمار و ارقام تاریخ باید روزانه درج شود به طوریکه عمر ماندگاری گوشت قرمز گاو( 5 روز) و گوسفند (3 روز) است.

دکتر سامی از مصرف کننده ها خواست تا به علائم و اطلاعات موجود در بسته بندی های گوشت حتماً دقت کنند به طوریکه مهر دامپزشکی نشان دهنده سلامت لاشه و به منزله نظارت توسط ناظران بهداشتی دامپزشکی بوده و باید آنرا از عرضه کنندگان مطالبه کرده و بعد گوشت را خریداری و سپس مصرف کنند تا دچار بیماری مشترک و نوپدید نشوند.

وی همچنین تصریح کرد: بیماری تب هموروژیک کریمه کنگو در دام علائم چندانی ندارد اما در انسان ویروسی و کشنده است و از انسان به انسان سربع واگیر پیدا می کند و خطرناک است که کشندگی ومرگ و میر بالایی دارد.

وی با بیان اینکه مردم اگر قربانی و نذر هم انجام می دهند باید با نظارت دامپزشکی باشد، اعلام کرد: شماره تماس 1512 تلفن گویای دامپزشکی در طول روز پاسخگو سئوالات بوده و اگر به ناظران دسترسی نداشتند حتماً لاشه 24 ساعت در دمای یخچالی نگهداری شود تا سالم سازی صورت گیرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تعداد یک هزارو 415 بیماری عفونی شناخته که 68 درصد از آنها یعنی 867 بیماری مشترک دام و انسان است که بنا به تحقیقات دانشمندان هر دوسال یکبار یک بیماری نوپدید مشترک داریم.

وی همچنین خبر داد: طی سنوات  گذشته اداره کل دامپزشکی استان همدان کشتارگاه های سنتی را تعطیل کرده و همه به صنعتی تبدیل شده اند که در حال حاضر  پنج کشتارگاه صنعتی داریم که تعداد نه شهرستان و شهرهای همجوار را هم پوشش می‌دهند و در پایان نیز آلایش ها بسته بندی شده و در انجام این امر در کشور نادر و نمونه هستیم.

وی از فعالیت ۱۵ واحد بسته بندی مرغ و گوشت در سطح استان خبر داد و گفت: بسته بندی پای مرغ و بال هم اگر اضافه شود به ۳۰ واحد رسیده و در بخش مسئول فنی بهداشتی، ۲۰۰ مسئول، ناظر آنها هستند.

سامی افزود: حرکت بعدی نظارت بهداشت اداره کل دامپزشکی درجه بندی کشتارگاه ها و واحدهای بسته بندی مرغ است که به درجه های  A، A+ و B می رسند که درجه کیفی اول هم از نظر ماندگاری و هم بسته بندی در رتبه بالا قرار گرفته و مردم با اطمینان حاصل بیشتر ی از این محصول استفاده خواهند کرد.

گفنتی است در این بازدید چگونگی نحوه نگهداری، قطعه بندی و بسته بندی  مواد خام دامی در جهت اطلاع رسانی به عموم مردم از طریق رسانه های جمعی استان و ارتقاء سطح بهداشت و کیفیت مواد خامی دامی عرضه شده در بازار، با حضور 25 نفر از خبرنگاران و عکاسان جراید و خبرگزاری ها مورد بازدید و بررسی قرار گرفت.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 135072
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه