• 1398/02/30 - 08:46
  • تعداد بازدید: 438
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مسئول قرنطینه و امنیت زیستی دام اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت:

تولید، فراوری و حمل و نقل پشم، مو و کرک دام و نیز پوست خام و فراوری شده صرفا با اخذ مجوز دامپزشکی مجاز می باشد

نرگس حسینی از تولید، فراوری و حمل و نقل پشم، مو و کرک دام و نیز پوست خام و فراوری شده صرفا با اخذ مجوز دامپزشکی مجاز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد:  نرگس حسینی اظهار داشت: کلیه اجزای قابل استفاده دام اعم از قسمت های خوراکی و غیر خوراکی جزو فراورده های خام دامی محسوب شده و نظارت بر تولید، فراوری، حمل و عرضه آن بر عهده کارشناسان دامپزشکی می باشد. از جمله این فراورده های دامی، پشم و موی گوسفند و بز، کرک شتر همچنین پوست انواع دام به صورت خام و فراوری شده است. بنابراین تولید، فراوری و حمل و نقل پشم، مو و کرک دام و نیز پوست خام و یا فراوری شده صرفا با اخذ مجوز دامپزشکی مجاز می باشد.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: پشم، مو و کرک باید از دام زنده و سالم تهیه شده و گله مورد نظر می باید عاری از امراض واگیر و خطرناک دامی و مشترک نظیر شاربن، آبله و تب برفکی باشد و پس از شستشو با محلول آب و برخی تركیبات شیمیایی ، ضدعفونی لازم صورت گرفته و بعد از مرحله خشک شدن، محموله به صورت عدل و یا با بسته بندی بهداشتی توسط کامیون های سرپوشیده حمل شود.

مسئول قرنطینه و امنیت زیستی دام اداره کل دامپزشکی استان یزد در خصوص مراحل آماده سازی پوست تازه به منظور حمل توضیح داد: پوست تازه استحصال شده باید عاری از فضولات دام و خونابه حاصل از کشتار بوده و دارای گواهی بازرسی بهداشتی دامپزشکی باشد و پس از آن در زمان تعیین شده مراحل آبگیری و نمک سود کردن صورت گرفته و تنها در این حالت امکان اخذ مجوز بهداشتی نقل و انتقال پوست در سطح کشور وجود دارد.

حسینی در مورد پوست های فراوری شده مانند سالامبور و وت بلو گفت: پوست سالامبور که در مراحل اولیه با نمک و اسید ضدعفونی گردیده است در مراحل بعدی باید از آلودگی های ثانویه حفظ شده و رطوبت آن در حد لازم نگه داشته شود. در مورد پوست وت بلو نیز رعایت شرایط حمل در کیسه های پلاستیکی به دور از هوا و عاری از قارچ زدگی الزامی می باشد.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 130078
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه