تشدید نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور بر محصولات پروتئینی خام از ۲۰ اسفند
نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور بر مراکز بستهبندی و عرضه محصولات پروتئینی خام به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان و نوروز از ۲۰ اسفند در سراسر کشور تشدید میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر مجتبی نوروزی معاون وزیر و رییس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران در جریان بازدید از یک واحد بسته بندی فراورده های پروتئینی در قالب تور رسانهای این سازمان افزود: نظارت بر محمولهها و محصولات پروتئینی خام هم به لحاظ بهداشتی و تخصصی و هم شرعی به صورت شبانهروزی در تمام استانها انجام خواهد شد.
دکتر مجتبی نوروزی ادامه داد: تشدید نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور بر مراکز بستهبندی و اماکن عرضه محصولات پروتیینی خام تا پایان عید سعید فطر ادامه خواهد یافت.
وی مجتمعها و مراکز بستهبندی را از حلقههای زنجیره ارزش و تامین امنیت غذایی عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به یک هزار مرکز و مجتمع بستهبندی گوشت مرغ، قرمز و آبزیان در کشور داریم.
معاون وزیر جهادکشاورزی، درباره میزان عرضه گوشتهای بستهبندی شده توسط این مجتمعها و مراکز بستهبندی گفت: روزانه ۵ هزار تن گوشت قرمز، طیور و آبزیان در این مجتمعها و مراکز، قطعهبندی و بستهبندی میشود.
وی در مورد تولید محصولات جانبی از بخشهایی از این محصولات به خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی سازمان دامپزشکی کشور اظهارداشت: نزدیک به ۳۰ درصد از بخشهای مختلف گوشت مانند چربی، دنبالچه، ریه و کلیه به مصرف تولیدات جانبی میرسند.
دکتر نوروزی با بیان این که در دهههای آینده فرهنگ مصرف گوشت بستهبندی شده رواج بیشتری خواهد یافت، گفت: در کشورهای جهان نیز در کل عرضه گوشت به صورت بستهبندی شده صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: ما هم برنامهریزی داریم در آینده گوشت و فرآوردههای آن به صورت بستهبندی شده و با شناسنامه قابل رصد، عرضه شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره تعیین حد فاصله بهداشتی و حریم میان اماکن تولیدکننده دام و طیور از تشکیل کمیتهای به این منظور خبر داد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور در این کمیته با مشارکت صاحبنظران اعم از ویروسشناسان و باکتریشناسان، همچنین نماینده اتحادیهها، انجمنها و سندیکاهای تولیدکننده و نمایندگانی از وزارت اقتصاد و سازمان صدا و سیما و با بهرهگیری از مطالعات عملیاتی دست کم سه کشور هم کفو، موضوع تعیین حریم میان دامداریها و تولیدکنندگان طیور صنعتی، به طور علمی بررسی و حد فاصله آن تعیین میشود.
وی افزود: تعیین حریم میان دامداریها و تولیدکنندگان طیور با هدف رعایت بهداشت، سلامت و پایداری تولید صورت میگیرد.
Leave a Comments