معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
سازمان دامپزشکی دستگاهی فراتشکیلاتی است
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در آیین روز ملی دامپزشکی با استناد به جایگاه خطیر این سازمان آن را دستگاهی فراتشکیلاتی عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در آیین روز ملی دامپزشکی که در سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، ضمن تبریک روز ملی دامپزشکی به دامپزشکان گفت: دعوت رئیس سازمان دامپزشکی کشور را با کمال میل پذیرفته است، چرا که معتقد است دامپزشکی در همه جا هست و ابعاد گسترده این سازمان آن را "فراتشکیلاتی" کرده است.
وی با اشاره به تاریخچه ای از بروز یک بیماری ناشناخته در سال 1368 خورشیدی در یکی از مناطق کشور افزود: در آن هنگام وزارت اطلاعات طی بولتنی از بروز این بیماری ناشناخته در یکی از مناطق کشور به وزارت بهداشت خبر داد و در حالی که همکاران وزارت بهداشت وقت، پاسخی برای آن نداشتند؛ یک دامپزشک آن را بیماری مشترک عنوان کرد و با تجویز دارویی برای درمان دامهای منطقه این بیماری را در میان مردم آن منطقه ریشهکن کرد.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه شرایط کنونی را نباید عالی دانست چرا که تغییرات اقلیمی همه را غافلگیر خواهد کرد، افزود:"بر اساس اطلاعات اینجانب، ارتباطات علمی دانشکده های دامپزشکی کمتر از پزشکی است. در واقع وقتی تصور بر این باشد که ما از همه چیز اطلاع داریم در واقع هنگام آغاز مشکلات بزرگ است."
وی با استناد به اثرات تغییر اقلیم در ایران که حتی گستردهتر از متوسط تغییرات جهانی است، گفت: وقتی بیشتر مرجانهای خلیج فارس به دلیل همین تغییراتی اقلیمی مرده اند باید همه دانش فنی را ارتقا دهیم چرا که اگر به شرایطی موجود راضی باشیم، دچار فاجعه خواهیم شد.
وی خطاب به رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: اینکه اعلام کردید امنیت غذایی کشور را به طور کامل تأمین میکنید و به خودکفایی در این زمینه میرسید، قول بسیار بزرگی است، چرا که باید توجه داشت ما در کشورمان با مسئله کمبود شدید آب و چالش خشکسالی مواجه هستیم.
رئیس سازمان محیط زیست با تأکید بر اینکه سیاستگذاریهای دامپزشکی فقط باید بصورت متمرکز در این سازمان صورت بگیرد، گفت: دامپزشکی نیز زمانی میتواند سیاستگذاری متمرکز داشته باشد که دانش خود را افزایش بدهد و برای این منظور باید ارتباطات بین المللی را بروز نگه داشت.
کلانتری با بیان اینکه اثر تغییر اقلیم در مسائل ژنتیکی هنوز بررسی نشده است، افزود: وقتی که تا پایان قرن حاضر قرار است 3 تا 4 درجه به دمای هوا افزوده شود، باید از همین امروز تدابیر جدی برای آن اندیشید، چرا که اثرات تغییر اقلیم در کشور ما گسترده تر از متوسط جهانی است.
وی در ادامه تاکیدات خود در اهمیت استفاده از دانش روز در حوزه دامپزشکی به مثالی از دیدار خود با دکتر اقتصاد رئیس وقت سازمان دامپزشکی کشور در زمان وزارت خود بر کشاورزی اشاره کرد و گفت: در آن هنگام دکتر اقتصاد به صراحت مخالفت خود را با واردات هر گونه گاو حتی پربازده به داخل کشور اعلام کرد و در همانجا گفتم ویژگیِ داشتن دامپزشکان دانشمند و توانمند در همینجاست که راهکارهای بروز و علمی شناخت دام وارداتی دارای مخاطره انتقال بیماری را شناسایی و به مسئولان اعلام کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان صریحش با تاکید بر اهمیت گسترش بخش تحقیقات دامپزشکی در کشور خواستار اقدام جدی و عاجل در این زمینه شد.
Leave a Comments