رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشستی خبری اعلام کرد:
ستاد ملی مبارزه با کشتار غیر مجاز شروع به کار کرده است / ریشه کنی ۵ بیماری دامی در دستور کار است
معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور به مناسبت هفته دولت در نشستی خبری به تشریح دستاوردهای این سازمان و همچنین برنامههای در دستور کار این سازمان طی دوران استقرار کادر مدیریتی طی یک سال اخیر پرداخت.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر «سید محمد آقامیری» معاون وزیر و رئیس این سازمان در نشست خبری به مناسبت هفته دولت گفت: از آنجا که پیشگیری بهتر از درمان است، لذا پیشگیری از فساد نیز بهتر از مبارزه با فساد است، و به همین دلیل این مساله از اهم موارد مورد توجه سازمان دامپزشکی کشور طی یک سال اخیر بوده است.
وی اظهار کرد: یکی از اقدامات انجام شده که بزودی روی سایت سازمان نیز قرار خواهد گرفت، زمانبندی مشخص برای ارائه هر خدمت بوده است تا به این ترتیب هر ارگان بخش خصوصی انتظار زمان منطقی ارائه خدمت را در اختیار داشته باشد. ضمن اینکه شمارهها و آدرس ارتباطی مستقیم جهت دریافت هرگونه گزارش در خصوص تخطی احتمالی هر کارمند اعلام خواهد شد.
همچنین دکترآقامیری رئیس سازمان دامپزشکی از ریشه کنی ۵ بیماری دامی از قبیل شاربن،تب برفکی، آبله، طاعون نشخوارکنندگان و هاری تا دو سال آینده خبر داد.
دکتر آقامیری با بیان اینکه در این رابطه زمان ترخیص نهاده دامی به 5 روز تقلیل یافته است افزود: در صورت هرگونه تمرّد از دستور توسط مدیر خاطی، پرونده او به هیات مسئول جهت رسیدگی ارجاع خواهد شد.
وی افزود: علی رغم مردمی سازی یارانهها نه تنها افرایش قیمتی در کالاهای دامپزشکی نداشتیم بلکه کاهش قیمت هم داریم و این کاهش قیمت به صورت دومینووار اتفاق می افتد. امروز به همه تولیدکنندگان به صورت دوستانه اعلام می کنیم که نسبت به قیمت گذاری محصولات دارویی خود تجدیدنظر کنند زیرا به زودی همه آنها را رصد خواهیم کرد و اگر قیمت آنها از اصول قیمت گذاری خارج باشد، با آنها برخورد خواهد شد و اجازه نخواهیم داد عده ای از فرصت های تحریمی سوءاستفاده کنند.
وی در بخش دیگری از نشست خبری به مجهز کردن آزمایشگاهها اشاره کرد و گفت: باقی مانده دارویی و سموم را از طریق آزمایشگاه های بخش خصوصی فعال خواهیم کرد و مردم ما مستحق دریافت بهترین و کم عارضهترین محصولات پروتئینی هستند و باید نظارت خود را در این بخش تشدید کنیم.
وی اقدام دیگر سازمان را تشکیل کمیته ارزی برشمرد و گفت: این اقدام با رویکرد رصد تخصیص ارز برای داروهای وارداتی بوده است؛ اگرچه برخی با توجه به اینکه سازمان متولی قیمتگذاری نیست به این مساله معترض شدند؛ اما برای ما مهم است که وقتی کالایی به یک پنجم قیمت در کشور مبدا فروخته میشود، دلیلی برای اظهار آن با پنج برابر قیمت نیز نیست. کما اینکه قیمت گزاف برای یک دارو به معنای کاهش مراجعه دامداران و مرغداران به مصرف دارو و متعاقب آن تهدید سلامت دامهای کشور خواهد بود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از تشکیل کمیته ارتقای کیفیت بهداشتی شیرخام خبر داد و گفت: هدف از این اقدام مدیریت بهداشتی حدود یک هزار دامداری کشور مطابق کیفیت شیرخام مختص بحث صادرات و تسرّی آن به مرور بین تمام دامداریها است؛ اگرچه شیرخام تولیدی صرفا برای صادرات نیست، بلکه رویکرد آن توزیع آرام و تدریجی بین خود واحدهای داخلی است.
دکتر آقامیری تشکیل جهاد دامپزشکی و انجام رزمایش در 3 استان چهارمحال و بختیاری، فارس و طی چند روز آینده خراسان جنوبی جهت واکسینه کل دامهای عشایری و سمپاشی اماکن دامی آن استانها را از جمله اقدامات پیشگیرانه جهت شیوع بیمارهای مختلف به ویژه بیماریهای مشترک بین انسان و دام برشمرد و گفت: «یکی از این بیماریهای تهدیدکننده بیماری تب کریمه کنگو بوده است که با توجه به خطرساز بودن و سرعت رشد آن در بین جوامع انسانی طی یک ماه اخیر پایینترین رشد بیماری روی دهد و سرعت رشد بیماری کنترل شود.»
وی همچنین از تمام شهروندان کشور خواست هرگونه کشتار غیرمجاز را در حوزه دامداری در هر گوشه کشور بسرعت به همکاران ادارات کل دامپزشکی کشور اطلاع دهند. کما اینکه هرگونه گوشتی که در معرض هوا قرار بگیرد کاملا غیربهداشتی و خطرناک است و به هیچ وجه گوشت خارج از ضابطه را حتی به صرف قیمت ارزانتر و ادعاهایی گزاف و دروغین را مطلقا خریداری نکنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه کشور ما در صنعت طیور سالانه 10 میلیارد و نیم دوز واکسن نیاز دارد افزود: سیاست ما در تولید واکسن درخواست ارائه سفارش واکسن تولید داخلی است کما اینکه در خصوص واکسن آنفلوآنزای فوق حادپرندگان که 120 میلیارد دوز بوده هم اکنون 60 میلیارد دوز آن تولید داخلی توسط 2 شرکت شده است که با افتخار از خروج دو و نیم میلیون ارز جلوگیری کرده است.
Leave a Comments