19 هزار راس دام در استان مرکزی علیه بیماری لامپی اسکین واکسینه شدند
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: 19 هزار راس دام سنگین از ابتدای امسال تا کنون علیه بیماری لامپی اسکین واکسینه شدند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر عباس گنجی افزود: واکسیناسیون این دام ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 12 هزار و 300 راس بود که 55 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در این مدت در راستای اجرای طرح پایش و پیشگیری از شیوع بیماری لامپی اسکین در استان مرکزی یک کانون بیماری در استان شناسایی و اقدام های ضد عفونی، قرنطینه ای و بهداشتی برای کنترل این بیماری توسط ناظران بهداشتی این اداره کل انجام شد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی با یادآوری اجرای طرح واکسیناسیون دام ها علیه بیماری لامپی اسکین در آغاز فصل گرما و ابتدای هرسال خاطر نشان کرد: با توجه به آغاز فصل گرما و افزایش احتمال شیوع این بیماری نیاز است دامداران با انجام اقدام های ضد عفونی، قرنطینه ای، رعایت بهداشت و واکسیناسیون دام ها از شیوع این بیماری در سطح استان جلوگیری کنند.
گنجی افزود: با توجه به اجرای طرح واکسیناسیون دام ها علیه بیماری لامپی اسکین در طول 2 سال گذشته، وضعیت استان هم اکنون از نظر شیوع این بیماری عادی است.
وی گفت: بیماری لامپی اسکین (LSD) از جمله بیماری های ویروسی در بین دام های سنگین است که توسط ویروس آبله (Pox virus) ایجادشده، و توسط پشه های گزنده و مگس های خونخوار به سایر دام ها منتقل می شود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اظهار کرد: ایجاد بر آمدگی و نودل هایی روی پوست دام ها، ایجاد تب شدید، زخم داخل دستگاه گوارش، کم اشتهایی، کاهش وزن وتولید شیر در دام های شیری از جمله علایم بیماری لامپی اسکین است که مرگ و میر دام ها و خسارت های اقتصادی را به همراه دارد.
بیماری لامپی اسکین برای نخستین بار در سال 93 در ایران و سال 94 در استان مرکزی مشاهده شد.
Leave a Comments