اجرای طرح مطالعاتی سنجش شیوع بروسلوز(تب مالت) در دامهای استان مرکزی
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برنامه زمانبندی مطالعه میزان سنجش بروسلوز در جمعیت دام سبک و سنگین استان مرکزی را اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، دکتر عباس گنجی در این باره گفت: دستورالعمل مطالعه سنجش میزان شیوع بروسلوز در جمعیت دام سبک وسـنگین استان و مطالعه اثربخشی واکسن هاری مطابق با واحدهای انتخاب شده به شبکه دامپزشکی شهرستانهای استان ارسال شده است.
وی زمان اجرای طرح را از 15 آبان تا پایان این ماه اعلام کرد و افزود: به منظور اجرای هرچه بهتر این طرح با فرمانداری ها، بخشداری ها و شبکه بهداشت شهرستانها در جهت اطلاع رسانی به دامداران و شوراهای اسلامی روستاها مکاتبه شده است.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی تعداد نمونه گیری در واحدهای دام سبک را 100 نمونه گوسفندی و واحدهای دام سنگین را 40 نمونه گاوی بیان کرد و تصریح کرد: در مجموع تعداد 8 هزار و 700 راس دام سبک و 3 هزار و 200 راس دام سنگین مورد تست خونگیری و آزمایش قرار خواهند گرفت.
وی با تاکید بر خونگیری، نگهداری و جداسازی سرم در نمونه ها اظهار کرد: نمونه ها بایستی به آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی استان مرکزی ارسال گردد.
گنجی به نمونه گیری از سگ همزمان با نمونه برداری بروسلوز اشاره کرد و اذعان داشت: در واحدهای منتخب از سگ هایی که سابقه واکسن هاری دارند به منظور مطالعه اثربخشی واکسن هاری نمونه گیری صورت و به آزمایشگاه مرجع این اداره کل ارسال خواهد شد.
گنجی خاطر نشان کرد: بیماری تب مالت یا بروسلوز یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام است که طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا کرده و شیوع آن در بین جمعیت دام های سبک به ازای هر راس دام حدود پنج میلیون ریال و در جمعیت انسانی نیز با توجه به هزینه های دارویی و دوره درمانی حدود 50 میلیون ریال به اقتصاد کشور خسارت وارد می کند.
وی ادامه داد: سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیم شدن و نازایی را از علائم دامی بیماری تب مالت بوده و تب، سردرد، احساس درد شدید در کمر و مفاصل همراه با عرق شبانه است که این علایم تنها در انسان مبتلا بروز می یابد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: استفاده از مواد لبنی غیر پاستوریزه شامل پنیر، خامه، شیر نجوشیده، تماس با حیوان مبتلا و قرار گرفتن در محیط دامداری های آلوده از مهمترین راه های انتقال بیماری تب مالت به انسان است.
Leave a Comments