• 1396/07/22 - 12:00
  • تعداد بازدید: 88
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان:

خدمات ارزشمند و خوبی از ییلاق تا قشلاق بصورت شبانه روزی و با روحیه جهادی توسط دامپزشکی برای عشایر استان انجام شده است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان در همایش سران ایلات و طوایف عشایر استان همدان ضمن قدردانی از خدمات دامپزشکی در جامعه عشایری استان با بیان اینکه مدیران باید بسترساز حمایت از عرصه‌های مختلف زندگی جامعه عشایر باشند، گفت: در بعد پزشکی و آموزش و پرورش نیز باید این جامعه در نظر گرفته شود و نباید از این خدمات محروم باشند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، همایش رؤسای ایلات و عشایر، به همت بسیج عشایر استان همدان با حضور رؤسای ایلات و عشایر و مسؤولان ادارات مرتبط با عشایر تشکیل شد. در این همایش عشایر استان همدان مشکلات و مسائل مختلفی را که با آن روبه‌رو هستند بازگو کردند.

دکتر صیدایی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان در همایش سران و بزرگان ایلات و طوایف عشایری همدان در مجتمع انصار ضمن تبریک هفته دامپزشکی با اشاره به بنیان‌های ارزشی نظام و فرمایشات امام(ره) و بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) و ویژگی‌ها و صفت‌هایی که برای جامعه عشایر قائل هستند، اظهار داشت:  قوم عشایر ، مردمی ولایتمدار، با اصالت، دارای خلق و خوی انسانی، دارای پیشینه تاریخی و فرهنگی و دارای اصالت‌های دیرین هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان خاطرنشان کرد: از حیث جمعیتی عشایر در کل کشور حدود ۲ درصد، در استان همدان حدود یک درصد جمعیت را شامل می شوند و اثرگذاری بالایی را دارد و ۲۵ درصد گوشت قرمز مورد نیاز مصرف جامعه را تولید می‌کنند و این تولید با تلاش و کوشش شبانه‌روزی همه اعضای خانواده ایلات عجین شده است.

وی با بیان اینکه خدمات ارزشمند و خوبی از ییلاق تا قشلاق بصورت شبانه روزی و با روحیه جهادی توسط دامپزشکی برای عشایر استان انجام شده است، گفت: از زحمات دامپزشکی استان در راستای خدمت رسانی به جامعه عشایری قدردانی میکنیم و باید بدانیم که تلفات یک رأس دام از عشایر خسارت سختی برای این مجموعه است و ما باید طوری سازماندهی کنیم که از شیوع بیماری های دامی پیشگیری کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همه نهادها بسترساز خدمت و حامی عشایر هستند و همانطور که جامعه عشایری وجود خود را با اخلاص نشان می دهد، تمام مجموعه ی مدیریتی استان نیز خادم آنها است.

در این جلسه مدیرکل دامپزشکی استان همدان نیز گفت: در استان همدان نسبت به واکسیناسیون دام ، ۴۱ درصد واکسن‌ها برای دام عشایر تزریق می‌شوند.

وی در همایش سران و بزرگان ایلات و طوائف عشایری استان همدان، گفت: نقش دامپزشکی در تأمین سلامت به لحاظ موضوعات زیرساختی و نقش بهداشت در توسعه پایدار، قابل انکار نیست.

وی عشایر را از مصادیق بارز «اقتصاد مقاومتی » برشمرد و گفت: با وجود اینکه عشایر دو درصد جمعیت روستایی و عشایری کشور را به خود اختصاص می‌دهند اما یک چهارم دام کشور به آنها اختصاص دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: استان همدان با وسعت 20 هزار کیلومتر مربع و 9 شهرستان، حدود 85 هزار رأس دام سنگین و 2 میلیون و 200 هزار دام سبک دارد و عشایر استان نیز 470 هزار رأس دام دارند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان در ادامه با ارائه گزارش سال ۹۵ ابراز داشت: در مجموع خدمات ما به عشایر در سال ۹۵ در دو بخش است یک بخش در مناطق ییلاقی که در استان ما حضور دارند و بخشی نیز زمانی که در مناطق قشلاقی در استان‌های کرمانشاه، خوزستان، ایلام و لرستان مستقر می شوند.

وی با بیان اینکه همه ساله در مراتع ییلاقی و قشلاقی به عشایر خدمت‌رسانی می‌کنیم، افزود: با اعزام اکیپ‌ها خدمت‌رسانی انجام می‌شود که سال گذشته با اعزام هفت اکیپ به مناطق قشلاقی ایلام،خوزستان،کرمانشاه و لرستان عملیات واکسیناسیون دام های عشایر استان در این مناطق انجام گرفت.

دکتر رسولی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از 3 میلیون و 285 هزار نوبتسر دام واکسیناسیون دام عشایر در مناطق مختلف انجام شد، گفت: از این تعداد واکسیناسیون در مناطق ییلاقی بیش از یک‌میلیون و 600 هزار نوبت سر دام را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه تزریق واکسن‌های مختلف برای دام عشایر توسط دامپزشکی استان انجام می‌شود، یادآور شد: در کل استان نسبت به واکسیناسیون دام، 41 درصد واکسن‌ها برای دام های عشایر تزریق می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: بها دادن به دام عشایر و سلامت آن نسبت به دام ثابت در استان بالاست که باید کار را از قالب پیش‌بینی خارج کرده و پوشش کامل برای دام‌های واجد شرایط انجام شود.

وی به حضور 45 روزه ی هفت اکیپ از نیروهای دامپزشکی در استان‌های قشلاقی اشاره کرد و اضافه کرد: این خدمات به صورت مستمر و شبانه‌روزی انجام می‌شود.

لازم به ذکر است در این همایش از مدیرکل دامپزشکی استان در جهت خدمت رسانی به جامعه عشایری با اهداء لوح سپاس، تقدیر بعمل آمد.






  • گروه خبری:
  • کد خبر : 202112
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه