• 1396/02/23 - 12:00
  • تعداد بازدید: 69
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دومین جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با CCHF در اداره کل دامپزشکی استان اصفهان برگزار شد

دومین جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با CCHF با حضور مدیرکل در اداره کل دامپزشکی استان اصفهان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان؛ در این جلسه دکتر موحدی مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: با شروع فصل گرما بروز این بیماری مشاهده می شود و از همین حالا باید برنامه ریزی های لازم جهت جلوگیری از بروز این بیماری را انجام داد و با مشخص شدن وظایف و مسئولیت های هر اداره، در جهت پیشگیری از این بیماری قابل انتقال از دام به انسان اقدامات لازم صورت گیرد.


وی در ادامه افزود: آموزش بهره برداران و افزایش آگاهی عمومی جامعه باید در اولویت اقدامات قرار گیرد، همچنین با استفاده از ظرفیت های موجود و کارشناسان شبکه های دامپزشکی شهرستان ها جهت برگزاری دوره های آموزشی برنامه ریزهای لازم صورت گیرد.  


در پایان دکتر موحدی خاطر نشان کرد: با توجه به حساسیت در خصوص این بیماری، کوتاهی کردن ادارت در انجام وظایف و مسئولیت ها قابل گذشت نیست زیرا باعث می شود این چرخه پایش و مراقبت دارای ایراد  واشکال گردد و خروجی مناسبی نداشته باشیم.    


 دکتر وحید مقدس رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی و دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با CCHF اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در ادامه اظهار داشت: تاکنون گزارشی از بیماری داده نشده است، ولی با توجه به بارندگی های اخیر و نزدیک شدن به فصل گرما نیاز است تا برنامه ریزی های لازم جهت پیشگیری از بروز  و اقدامات ضربتی از زمان بروز صورت گیرد.


وی در ادامه در خصوص اولین جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با CCHF اداره کل گفت: براساس ظرفیت های موجود در ادارات، برنامه ریزی های اولیه در خصوص بررسی پیش سردهای بموجود در کشتارگاه های دام شهرستان ها، آموزش مدیران و کارگران کشتارگاه ها در دستور کار قرار داده شد. همچنین ارسال پیامک های هشدار با موضوع پیشگیری از این بیماری، توزیع بروشور، پمفلیت، اطلاعیه های بهداشتی، نصب بنر و... در سطح شهرستان ها، کشتارگاه ها، مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و... جهت افزایش آگاهی عمومی جامعه مقرر شد برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.


دبیر کمیته CCHF در ادامه بیان کرد: اقدامتی صورت گرفته تا از ورود دام از مناطق آلوده جلوگیری شود و جابجایی دام فقط با رعایت شرایط قرنطینه ای دامپزشکی صورت گیرد، همچنین سم پاشی جایگاه های نگهداری دام، بهاربندها و سالن کشتار در کشتارگاه های دام، مطابق پروتکل های مراقبت و پیشگیری اجرا می شود.


وی در ادامه در خصوص کشتار دام ها، بیان کرد: به مسئولین فنی بهداشتی کشتارگاه ها اعلام گردیده که از کشتار دام هایی که روی بدن آنها کنه مشاهده می شود خودداری و دام های مذکور به محل مشخص شده انتقال یابند تا، سمپاشی و گذراندن دوره 14 روزه قرنطینه ای برای اینگونه دام ها اعمال گردد. همچنین در صورت خرابی پیش سرد و یا ظرفیت بالای کشتار، کشتارگاه ها از کشتار دام جلوگیری نمایند.


دکتر مقدس در پایان خاطر نشان کرد: اولویت در پیشگیری از این بیماری در جامعه، رعایت مسائل بهداشتی توسط مردم است، خرید گوشت، دل و جگر از مکان های مجاز و دقت در لیبل ها و مهرهای دامپزشکی، نگهداری گوشت، دل و جگر خریداری شده به مدت 48 ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد یخچال، استفاده از دستکش در هنگام خرد کردن گوشت بخصوص زمان هایی که در دست خراشیدگی وجود داشته باشد و اطمینان از پخته شدن گوشت، دل و جگر قبل از مصرف آن، از نکاتی است که مردم شریف استان با رعایت آن می توانند از دچار شدن به این بیماری پیشگیری نمایند.      

  • گروه خبری:
  • کد خبر : 204879
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه