• 1396/02/18 - 12:00
  • تعداد بازدید: 89
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

عدم رعایت بهداشت در دامداری‌ها، سبب افزایش تب کریمه-کنگو می‌شود

تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو به‌عنوان بیماری ویروسی قابل انتقال میان انسان و حیوان مطرح است که از طریق کنه‌های آلوده به ویروس منتقل می‌شود.


به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مدیرکل دامپزشکی استان راه‌های انتقال بیماری را نیش کنه آلوده، تماس با ترشحات کنه‌های له شده، تماس با خون و مواد آلوده فرد مبتلا و تماس با خون و مواد آلوده کننده دام مبتلا عنوان کرد.


دکتر عبدالمحمد نجاتی اظهار داشت: متأسفانه بیماری در دام علائم درمانگاهی مشخصی ندارد و فقط زمانی که ویروس در خون دام وجود دارد تب زودگذر و خفیفی ایجاد می‌کند و در انسان علائمی مشابه با آنفلوانزا به‌وجود می‌آورد که شامل تب، سردرد شدید، سختی گردن، درد شکم، درد عضلانی، درد کمر، سوزش چشم و حساسیت به نور است.


دکتر نجاتی گفت: در این بیماری بعد از 3 تا 5 روز  علائم با خونریزی به صورت تکه‌های قرمز یا بنفش روی پوست، داخل دهان و گلو بروز می‌کند و به‌تدریج وسیع‌تر می‌شود.


وی از دامداران خواست با توجه به شروع فصل گرما و فعالیت کنه‌ها، دا‌م‌ها و اماکن دامی را با سم ضد کنه سمپاشی کنند، از لباس کار، دستکش و چکمه استفاده و گوشت قرمز سالم و بهداشتی را از مراکز مجاز تهیه کنند زیرا در کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه، 24 ساعت در دمای 4-0 درجه نگهداری می‌شود، از نقل و انتقال و کشتار دام‌های مشکوک نیز خودداری شود. 
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 192698
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه