• 1396/07/26 - 12:00
  • تعداد بازدید: 108
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی همدان در جلسه شورای تحقیقات بروسلوز:

فعالیتهای دامپزشکی در مقوله سلامت جامعه ، زمینه ساز ایجاد توسعه پایدار خواهد بود

نشست مشترک مرکز تحقیقات بروسلوز دانشگاه علوم پزشکی در محل اداره کل دامپزشکی استان برگزارشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان ، جلسه شورای مرکز تحقیقات بروسلوز به جهت بحث و تبادل نظر در خصوص ارتقاء سلامت مردم ، کنترل و پیشگیری بیماری بروسلوز در انسان و دام  و طرح های تحقیقاتی مشترک در زمینه بروسلوز دامی و انسانی در استان همدان در سالن جلسات  اداره کل دامپزشکی استان برگزارشد.

در این جلسه که با حضور دکتر محمودرضا رسولی مدیرکل دامپزشکی استان، دکتر امیرحسین مکاری معاون سلامت و جمعی از کارشناسان ادارات فنی این اداره کل و مدعوین دیگر شامل : دکتر فریبا کرامت رییس مرکز تحقیقات بروسلوز استان و نیز جمعی از کارشناسان ، اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ، دانشکده پیرادامپزشکی و دانشگاه بوعلی سینا تشکیل شد، در ابتدا دکتر محمودرضا رسولی یکی از اولویت ها و اهداف مهم دامپزشکی استان را مبارزه با بیماری بروسلوز در دام دانست و افزود: فعالیتهای تحقیقاتی با تعامل صورت گرفته با مرکز تحقیقات بروسلوز استان در خصوص شناخت الگوی انتقال و بررسی تطابق سویه های گردش بروسلا در انسان و دام ، راهگشای ارتقاء سلامت جامعه انسانی خواهد بود. وی تصریح کرد: واکسیناسیون دامی برای ما حائز اهمیت بوده و ارزیابی اثر بخشی آن با توجه به کاهش میزان بروز تب مالت در استان همدان مثبت تلقی می گردد.

 وی تشکیل نشستهای مشترک بین دامپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ، دانشکده پیرادامپزشکی ، دانشگاه بوعلی سینا و مرکز تحقیقات بروسلوز با هدف تعیین الگوی مناسب در جهت کاهش بیماری بروسلوز در سطح استان را مناسب دانسته و اظهار داشت: طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی همدان ، کاهش 36 درصدی میزان بروز تب مالت انسانی نسبت به سال گذشته از 70 در صد هزار نفر در سال 1394به 52/47 در صد هزار نفر در سال 1395 را مدیون تعاملات بین بخشی دانست.

در ادامه جلسه رییس مرکز تحقیقات بروسلوز استان با تأکید بر لزوم در نظر گرفتن اولویتهای اساسی و تحقیقاتی برای کاهش این بیماری گفت: باید از انجام کارهای متفرقه و غیرمنسجم پرهیز شود.

دکتر فریبا کرامت با بیان اینکه کارهای بسیاری در مراکز تحقیقاتی کشور صورت گرفته؛ متمرکز کردن مراکز تحقیقاتی بر موضوعات تخصصی‌تر و افزایش ارتباطات و تعاملات بین مراکز تحقیقاتی و دستگاههای اجرائی در جهت ارتقاء سلامت پایدار در جامعه را خواستار شد.

وی با اشاره به کاهش بیماری بروسلوز طبق آمارهای رسمی از زحمات شبانه روزی دکتر رسولی و کارکنان دامپزشکی استان تقدیر کرد.

در ادامه جلسه کارشناسان و اعضاء حاضر به بررسی راهکارهای مبارزه و کنترل بیشتر بیماری بروسلوز در استان پرداختند و مقرر گردید گزینه های بررسی تطابق سویه های بروسلوز بین دام و انسان ، الگوی انتقال بیماری و فاکتورهای خطر انتقال بروسلوز از دام به انسان و بررسی اثربخشی واکسیناسیون در دام و انسان جهت تحقیقات بیشتر در اولویت کاری امسال بعنوان کار مشترک و هدفمند قرار گیرد.



  • گروه خبری:
  • کد خبر : 199719
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه