مشارکت بیش از 90 اکیپ در اجرای طرح رایگان واکسیناسیون طیور روستایی در استان سمنان
طرح رایگان واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل همزمان در سطح150 روستای استان اجرایی میشود
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سمنان دکتر علی جاویدپوررئیس اداره بهداشت ومدیریت بیماریهای طیور، آبزیان زنبورعسل و کرم ابریشم دامپزشکی استان سمنان با اعلام این خبر افزود: طرح رایگان واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل همزمان در سطح150 روستای استان اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه این طرح ملی قرار است درآذرماه در 12 استان کشور و از جمله استان سمنان با همکاری و مشارکت بسیج سازندگی اجرا شود افزود: بیش از 90 اکیب برای اجرای این طرح در روستاهای استان سمنان مشارکت خواهند داشت.
ایشان با اشاره به نقش مهم اجرای این طرح، تصریح کرد: اجرایی شدن این طرح ملی که با توسعه خدمات بهداشتی دامپزشکی در مناطق دورافتاده و روستایی صورت می گیرد، علاوه بر کنترل بیماریها و ارتقاء سطح بهداشت و سلامت جامعه ، کمک زیادی به اقتصاد روستاییان میکند.
وی درادامه: اجرای این طرح بسترسازی برای بهبود صادرات غیرنفتی و خصوصا صادرات طیور را به همراه خواهد داشت که با اجرایی شدن فاز اول طرح واکسیناسیون طیور روستایی بیش از 14 میلیون قطعه طیور روستایی علیه بیماری در12استان منتخب کشوربرعلیه بیماری نیوکاسل واکسینه میشوند.
دکترجاویدپور اضافه نمود تامین واکسن، تهیه تجهیزات، بروشورهای آموزشی ،ترویجی و اطلاعرسانی و پشتیبانی این طرح از طریق دامپزشکی استان انجام میشود و نیروهای همکار بسیج سازندگی پیش از اجرای طرح، آموزشهای لازم را فرامی گیرند.
وی از تشکیل ستادهای استانی و شهرستانی برای اجرای بهتر این طرح ملی خبر داد و اضافه کرد: ستادهای اجرایی در شهرستانها با محوریت فرمانداریها تشکیل شده است.
جلوگیری از بروز احتمالی بیماری در طیور روستایی و انتقال آن به مرغداریهای صنعتی
رئیس اداره بهداشت ومدیریت بیماریهای طیور، آبزیان، زنبورعسل و کرم ابریشم دامپزشکی استان با بیان اینکه این طرح تنها طیور بومی و روستایی را دربرمیگیرد خاطرنشان کرد: واکسینه شدن طیور روستایی سبب میشود که طیور صنعتی و مرغداریها از ناحیه این بیماری واگیردار، مسری و مهلک در امان بمانند.
وی با بیان اینکه این بیماری در گذشته آسیبهای جدی به مرغداران و روستائیان وارد کرده افزود: پرندگان بومی و روستایی می توانند مخازن مهم ویروس نیوکاسل باشند. به عبارتی این پرندگان در بسیاری از موارد بدون بروز تلفات یا نشانهای، عامل بیماری را داشته باشند و به عنوان حامل و مخزن ویروس ، بیماری را به سایر پرندگان و از جمله جمعیت بسیار بالای طیور صنعتی منتقل نمایند از همین رو کنترل بیماری در طیور روستایی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی با بیان اینکه این بیماری هماکنون به صورت بومی در بسیاری از کشورها و از جمله برخی از مناطق استان وجود دارد گفت: نیوکاسل در گذشته بارها به صنعت مرغداری و طیور روستایی آسیب رسانده است.
دکتر جاویدپور اضافه نمود: حجم سرمایه گذاری در صنعت طیور در استان سمنان قابل توجه بوده و این صنعت در استان با توجه به شرایط منطقه ای موفقیت های زیادی را بدست آورده است.
در پایان دکتر جاویدپور ابراز امیدواری کرد با همیاری و همکاری روستائیان عزیز نتایج مناسبی از اجرای این طرح بدست آید و از کلیه روستائیان درخواست نمود به توصیه های زیر توجه نمایند:
1. در زمان اجرای طرح پرندگان را در محل محصور نگهداری نموده و نسبت به جداسازی پرندگان مریض اقدام نمایند.
2. با توجه به اینکه واکسن فوق به صورت آشامیدنی مصرف می گردد لازم است حداقل 8 ساعت تشنگی قبل از مراجعه اکیپ ها به پرندگان داده شود.
3. ظروف آبخوری پرندگان می بایستی با آب معمولی شستشو (بدون استفاده از مواد شوینده و ضدعفونی) و در محل کاملاً ثابت شوند تا از ریخته شدن آب جلوگیری شود.
4. از اضافه نمودن آب در ظروف آبخوری که واکسن در آن ریخته شده است جداً خودداری نمایند.
Leave a Comments