• 1395/10/07 - 12:00
  • تعداد بازدید: 65
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

موردی از آنفولانزای فوق حاد در استان گزارش نشده است/هرگونه خرید و فروش پرنده زنده در کهگیلویه و بویراحمد ممنوع شد

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت که بررسی ها نشان می دهد که تاکنون موردی از بیماری آنفولانزای فوق حاد در این استان گزارش نشده است.

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت که بررسی ها نشان می دهد که تاکنون موردی از بیماری آنفولانزای فوق حاد در این استان گزارش نشده است.





دکتر عبدالله بهمنش افزود: با توجه به شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در برخی استانهای کشور تا اطلاع بعدی هرگونه خرید و فروش پرنده زنده در این استان ممنوع است.


وی تاکید کرد که برای مبارزه با موارد احتمالی آنفولانزای فوق حاد پرندگان در مناطق مختلف استان تدابیر لازم اندیشیده شده و اداره دامپزشکی این استان در آمادگی کامل به سر می برد.


 بیماری آنفولانزای فوق حاد از طریق پرندگان مهاجر وارد ایران شده و در نزدیک به ۹ استان کشور مشاهده شده است.


 بهمنش خاطرنشان کرد که خرید و فروش پرندگان زنده ممنوع است و انتظار می رود محیط زیست استان هم شکار هرنوع پرنده را تا اطلاع بعدی ممنوع کند.

وی تاکید کرد که تردد و جا به جایی هر نوع دام و فرآورده های دامی در استان کهگیلویه و بویراحمد باید با مجوز دامپزشکی صورت گیرد و با متخلفین در این زمینه طبق قانون برخورد می شود.


 مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت در نشست هایی با فرمانداران، بخشداران، مرغداران، کلینیک های دامپزشکی و کشتارگاه ها توصیه های لازم در زمینه بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان ارائه شده است.


مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد از تشکیل ستاد پیشگیری از آنفولانزای در این استان خبرداد.


 پرندگان مهاجر برای زمستان گذرانی در کنار افزون بر ۱۰ رودخانه و دریاچه ۲ سد کوثر و شاه قاسم در کهگیلویه و بویراحمد فرود می آیند.


 پرندگان وحشی و خصوصا پرندگان آبزی در مواقع شیوع بیماری HPAI تحت تیپH5N1 معمولا بدون علایم بالینی و با مرگ سریع و یا با علایم بالینی شامل علایم عصبی، لرزش سر و گردن، عدم تعادل در حرکت، پیچش گردن، حرکات و موقعیت های غیر طبیعی سر و بدن و مرگ در مدت زمان کوتاه همراه است.

در پرندگان اهلی افسردگی شدید، بی اشتهایی، کاهش تخم گذاری، اسهال سبز روشن تا سفید، علایم تنفسی و التهاب بافت ملتحمه، ژولیدگی پرها، تشنگی زیاد، خیز زیر پوستی در نواحی گردن، سر، صورت، تاج و ریش، سیانوزه (کبودی) شدن تاج و ریش، خونریزی های پتشی (کوچک) روی سطوح سروزی بدن و مرگ و میر ناگهانی تا ۱۰۰ درصد گله را به همراه دارد.


  • گروه خبری:
  • کد خبر : 204171
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه