نظارت بهداشتی دامپزشکی قزوین بر دام های قربانی در تاسوعا و عاشورای حسینی
اداره کل دامپزشکی استان قزوین همچون سنوات گذشته با فرا رسیدن ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدا... الحسین علیه السلام و یاران با وفایش، با تشدید نظارت های بهداشتی به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت دام های قربانی و تامین بهداشت عمومی عاشقان اهل بیت و عزاداران حسینی در امامزاده ها – مساجد – مسیرهای اصلی حرکت دستجات عزاداری و میادین اصلی شهرها، نسبت به تشکیل هفت اکیپ ثابت ، دوازده اکیپ سیار اقدام نموده است تا بازرسی بهداشتی پیش و پس از کشتار دام های قربانی و نیز نظارت شرعی را به انجام رساند.
دکتر غلامپور اقدمی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل با بیان خبر فوق از هم استانی های گرامی تقاضا نمود به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری های مشترک بین انسان و دام بویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو، نکات بهداشتی ذیل را حتی المقدور رعایت نمایند .
دکتر غلامپور اقدمی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل با بیان خبر فوق از هم استانی های گرامی تقاضا نمود به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری های مشترک بین انسان و دام بویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو، نکات بهداشتی ذیل را حتی المقدور رعایت نمایند .
1. از هرگونه تماس ، جداسازی و له نمودن کنه ها در صورت مشاهده بر روی بدن دام، جداً خود داری گردد .
2. پس از کشتار نسبت به پاکسازی ، شستشو و ضدعفونی محل ذبح با مواد ضدعفونی کننده ( حداقل سرکه ) اقدام گردد .
3. در صورت ذبح دام نسبت به رعایت نکات بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظتی از جمله چکمه ، لباس کار ، دستکش ، عینک و ... اقدام گردد.
4. ضایعات حاصل از کشتار را پس از جمع آوری در کیسه های زباله مناسب و مستحکم قرار داده شود .
5. جهت از بین بردن احتمالی ویروس، لاشه و آلایش دام ذبح شده را بصورت کامل و به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگه داری و از مصرف گوشت وآلایش بصورت تازه جداً خودداری گردد .
6. جهت بازرسی بهداشتی و تایید سلامت لاشه و آلایش و نظارت کارشناسان دامپزشکی با ادارات دامپزشکی و شماره چهار رقمی 1512 و یا سامانه پیامکی 50001512 تماس حاصل نمایند.
Leave a Comments