• 1396/06/29 - 12:00
  • تعداد بازدید: 92
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گزارشی از برگزاری جلسه ستاد آنفلوآنزا در اداره کل دامپزشکی استان بوشهر

جلسه ستاد آنفلوآنزا با حضور مهندس کاظم مرادی مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری بوشهر، مدیر کل و جمعی از مسئولان دامپزشکی استان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان بوشهر، در این جلسه که با حضور مهندس کاظم مرادی مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری بوشهر، مدیر کل و جمعی از مسئولان دامپزشکی استان برگزار شد، در ابتدای جلسه دکتر ایرج گرامی نیا کارشناس اداره مدیریت بیماریهای طیور در خصوص آخرین وضعیت بیماری در سطح جهان و ایران، تعداد کانون های بیماری طیور روستایی و فارم های گوشتی و تخمگذار، تراکم بیماری در سطح کشور و همچنین راهکارهای پیگیری و مقابله با بیماری با تاکید بر نظارت و مونیتورینگ طیور بومی و روستایی، حیات وحش و مناطق حفاظت شده توضیحاتی ارائه داد.

در ادامه دکتر محمد مهدی سیمرونی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان بوشهر بیان داشت: در سالهای اخیر عوامل مهمی باعث شد تا وقوع بیماری را در استان بوشهر شاهد نباشیم که مهمترین آنها تشخیص سریع و اقدام فوری و به موقع در جهت معدوم سازی بود که باعث عدم شیوع بیماری شد.

 دکتر سیمرونی خطاب به روسای شبکه ها افزود: مراقبت فعال ، مشاهده موارد مشکوک و اطلاع رسانی سریع و دقیق استفاده از ظرفیت شوراهای شهر و دهیاری ها، خانه های بهداشت و دیگر عوامل مرتبط می تواند در کنترل بیماری نقش اساسی داشته باشد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان بوشهر تاکید کرد: جلوگیری از فروش طیور زنده با همکاری نیروی انتظامی و مراجع قضایی، تکرار آموزش های لازم به پرسنل، مرغداران و ارگانهای مرتبط و نظارت مستمر بر بازارهای محلی و بررسی موارد مشکوک از دیگر عوامل بازدارنده می باشد.

سپس دکتر مرتضی بحرانی مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر اظهار داشت: با توجه به نزدیک به فصول سرد سال و احتمال وقوع بیماری تشکیل جلسات مستمر و استفاده از تجربیات دیگر استانها می تواند گام مهمی در برنامه ریزی ها و کنترل بیماری داشته باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر گفت: با توجه به درصد شیوع بالای بیماری در اثر جابجایی طیور روستایی، کنترل تردد طیور زنده با همکاری نیروی انتظامی استان ضروری به نظر می رسد و در کنار آن بازدیدهای میدانی و سرکش مداوم روسای شبکه ها و کارشناسان و همچنین جلوگیری از ورود محموله های بدون مجوز کود مرغی باید در دستور کار قرار گیرد.

دکتر بحرانی تصریح کرد: طیفی دیگر از ناقلان بیماری پرندگان مهاجر هستند که مشاهده تلفات این پرندگان باید با ارسال گزارش سریع در جهت کنترل بیماری توسط شهرستانها همراه باشد.

وی افزود: آموزش بهورزان، مرغداران، ماموران پست ومخابرات، پایگاه مقاوت بسیج، دهیاران، شورایاران و همچنین هماهنگی با ارگانهای شهری همچنین هماهنگی با ارگان های شهری همچون شهرداری ها در جهت تامین تجهیزات لجستیکی در مواقع خطر و بروز بیماری باید انجام شود.

در بخش پایانی این جلسه مهندس کاظم مرادی مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری بوشهر، بیان داشت: اداره کل دامپزشکی استان بوشهر همانطور که در ارزیابی عملکرد ادارات در جشنواره شهید رجایی به عنوان اداره برتر معرفی شد، یکی از ادارات پرتلاش در پیشگیری از وقوع بیماریها بوده و با اقدامات سریع و به موقع عملکرد موثر و چشمگیری را داشته که شایسته تقدیر است.

مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری بوشهر افزود: در بحث کنترل بیماری آنفلوانزا در سطح استان دستگاههای انتظامی و قضایی آمادگی کامل خود را برای همکاری اعلام نموده اند و بزودی جلسه ای در استانداری با حضور تمامی ادارات مرتبط با موضوع برگزار خواهد شد.

مهندس مرادی تاکید کرد: جلسات مشابهی باید در شهرستانها با ریاست فرمانداران تشکیل شده و گزارش عملکرد آن به استان ارسال شود تا بتوانیم در اقدامی هماهنگ در پیشگیری از وقوع بیماری پرتلاش ظاهر شویم.

وی اضافه کرد: در جلسه بیوتروریسم استان با دعوت از مدیر کل روستایی استانداری هماهنگی لازم در جهت توجیه دهیاران و شورایاران و ارائه آموزشهای لازم به آنها را در دستور کار قرار خواهیم داد.

 
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 205536
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه