• 1395/07/11 - 12:00
  • تعداد بازدید: 45
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان:

تامین سلامت 6 میلیون واحد دامی توسط شبکه های دامپزشکی استان/ در ماه محرم حتی المقدور از کشتار دام‌ها در سطح شهر اجتناب شود

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: شبکه های دامپزشکی در سطح استان و در سطح بخش ها با فعالیت های دامپزشکی، سلامت حدود شش میلیون واحد دامی را تامین می کنند.

دکتر"حسین رشیدی" صبح امروز یکشنبه 11 مهرماه 95 در نشست خبری به مناسبت هفته دامپزشکی(از 9 تا 16مهرماه) اظهار کرد: در راستای امنیت غذایی و بهداشت عمومی، ما رسانه ها را به عنوان پیام آوران بهداشت و رابطین مان مردم جهت ارتقا بهداشت جامعه می شناسیم.



وی با اشاره به مناسبت 14 مهرماه روز ملی دامپزشکی، افزود: رسالت دستگاه های حوزه بهداشت تکمیل نمی شود مگر اینکه ارتباط موثری با مردم برقرار شود چراکه مردم مصرف کنندگان و گروهی نیز تولید کنندگان محصولات دامی هستند که باید در جریان سلامت قرار گیرند.



رشیدی بیان کرد: دامپزشکی دو وظیفه محوری و اساسی را برعهده دارد یکی در بحث تولید محصولات پروتئینی با منشا دامی است، قطعا دامپزشکی هم در زمینه تامین پروتئین دامی و هم سلامت آن نقش اساسی را دارد.



وی گفت: نقش دوم دامپزشکی مبارزه با زئونوزها و ارتقا بهداشت عمومی است تعداد زیادی از این بیماری ها از حیوان به انسان منتقل می شوند و با اقدامات دامپزشکی می توان با آنها مبارزه کرد.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: تامین بهداشت دام و حفاظت از سرمایه دامی، تامین امنیت غذایی، کاهش ضایعات و ارتقا بهره وری در بخش دامداری و دامپروری، ارتقا کیفیت فرآورده های دامی طبق استانداردهای بین المللی، کمک به حفظ و ارتقا بهداشت عمومی از طریق مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام و نظارت بر تولید محصولات دامی از وظایف دامپزشکی می باشد.



رشیدی اظهار کرد: دامپزشکی در رشد و توسعه علم پزشکی نقش بسیار اساسی ایفا می کند و زمانی پزشکی توانست پیشرفت کند که از طب مقایسه ای استفاده کرد یعنی با مطالعه بر روی حیوانات کار پزشکی انجام شد چراکه محدودیت هایی بر روی مطالعه بر روی انسان ها وجود دارد.



وی یادآور شد: بسیاری از پزشکان اعتقاد دارند که درواقع علم پزشکی و دامپزشکی از یکدیگر جدا نیستند و یکی از اقدامات دامپزشکی کمک به توسعه علم پزشکی است و از اقدامات خاص دیگر ما کمک به بحران ها است یعی حوادث غیرمترقبه ای که ایجاد می شود دامپزشکی نقش محوری و اساسی را ایفا می کند.



رشیدی گفت: دامپزشکی نقش بسیار اساسی و کلیدی در بهداشت عمومی و امنیت غذایی دارد و با پیشگیری از بیماری های مشترک این نقش را ایفا می کند، شبکه های دامپزشکی در سطح استان و در سطح بخش ها با فعالیت های دامپزشکی سلامت حدود شش میلیون واحد دامی را تامین می کنند.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمان افزود: تامین سلامت موادغذایی با منشا دامی یا پروتئین های حیوانی صرفا به عهده دامپزشکی است و خوشبختانه در این زمینه بسیار موفق بوده ایم، چراکه بیش از 800 بیماری قابل انتقال به انسان وجود دارد که سلامت انسان را تهدید می کند.



وی ادامه داد: با اقداماتی که در سطح استان شروع کرده ایم تلاشمان در جهت ارتقا کیفیت محصولات بوده است، ضمن اینکه استان کرمان یکی از استان های پیشگام در زمینه تدوین سند امنیت غذایی می باشد که این سند با پیشنهاد استاندار تدوین شده است.



رشیدی بیان کرد: به رغم اینکه اعتبار جدیدی دریافت نکرده ایم اما با همان الگوی اقتصاد مقاومتی سند امنیت غذایی را به مرحله اجرا گذاشته ایم و خرسندیم که این دستگاه به عنوان دستگاه شاخص در جهت اجرای موفق سند راهبردی امنیت غذایی، معرفی شده است.



وی گفت: یکی از کارهای اساسی شناسنامه دار کردن گوشت مرغ با کد رهگیری است به گونه ای که بر روی بسته بندی شناسنامه این محصول قابل دسترسی است، در کنار آن اقداماتی مانند ارتقا کیفیت گوشت مرغ از لحاظ بهداشتی است، ضمن اینکه استان کرمان تنها استانی است که پایش باقی مانده آنتی بیوتیک در مرغ را انجام می دهد و مرغ تولیدی استان از بهترین نوعی است که در کشور تولید می شود.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمان اظهار کرد: همچنین بحث مرغ سایز در استان به صورت داوطلبانه و هماهنگ انجام می شود بطوریکه وزن مرغ مصرفی بین 1200 تا 1800 گرم با بهترین وزن است اما متاسفانه مصرف کنندگان عادت کرده اند مرغ سنگین وزن استفاده کنند در حالیکه چربی اضافه است و وزن پایین در سنین پایین تر یعنی 40 روزگی پدید می آید و از نظر کیفیت و سلامت بهترین می باشد.



رشیدی یادآور شد: در زمینه بحث امنیت غذایی نیز اقدامات دیگری از جمله ایجاد تحول اساسی در استان و اصلاح کشتارگاه کرمان بود که متاسفانه وضعیت مناسبی نداشت و با واگذار شدن مدیریت کشتارگاه به بخش خصوصی، نواقص برطرف و به ناوگان حمل گوشت بهداشتی مجهز شد بطوریکه اکنون 15 دستگاه ماشین کانتینردار و سردخانه دار گوشت را حمل می کنند در حالیکه در گذشته با وانت بار حمل می شد.



وی افزود: این کشتارگاه پیش سردکن دارد و لاشه بعد از کشتار سریعا در این محل خنک شده و آلودگی های آن از بین می رود و حدود 24 ساعت بعد از ذبح در این محل برخی ویروس ها از جمله ویروس تب کریمه کنگو با اسیدی شدن لاشه از بین می رود.



رشیدی همچنین بیان کرد: کشتارگاه صنعتی بم نیز به تازگی افتتاح شده است که قبل از آن کشتارگاه سنتی و غیربهداشتی وجود داشت و کشتارگاهی که از اعتبارات زلزله نیمه کاره رها شده بود، آماده و راه اندازی شد و اکنون گوشت چهار شهرستان شرقی را تامین می کند.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: 13 واحد کشتارگاه طیور نیز در استان به دستگاه های کد بهداشتی و ردیابی مجهز شده اند و در زمینه تامین گوشت قرمز و گوشت مرغ به سلامت کامل رسیده ایم.



وی ادامه داد: در آزمایشگاه مرجع منطقه ای که جنوبشرق را پوشش می دهد، نمونه های استان های مجاور را نیز پایش می کند و یکی از مشکلات بهداشتی این است که امکان آلوگی محصولات پرتئینی به فلزات سنگین وجود دارد که در آزمایشگاه مرجع این محصولات مورد پایش قرار می گیرند.



رشیدی تصریح کرد: همچنین در استان دارای آزمایشگاه مرجع بیماری تب برفکی هستیم و در زمینه بیماری مرس نیز غیر از مرکز تشخیص تهران هیچ استانی به جز استان کرمان امکانات آزمایشگی PCR را ندارد که از لحاظ آلودگی های کرونا ویروسی شناسایی و اقدامات لازم اعمال می شود.



وی یادآور شد: ما در زمینه مبارزه با بیماری ها هم اقدامات اساسی را شروع کرده ایم از جمله در زمینه دام قاچاق، بطوریکه ورود دام قاچاق در استان تحت کنترل است و دستگاه های سیاسی استان و استان های مجاور کمک می کنند و این مساله باعث شد که در سال گذشته که اپیدمی تب برفکی استان های کشور را درگیر کرد استان کرمان در امان بماند هرچند که تعداد کانون های محدودی وجود داشت اما خساراتی در استان نداشتیم.



مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: در سال گذشته براساس ارزیابی سازمان دامپزشکی کشور که از استان انجام شد به عنوان دستگاه برتر در زمینه مبارزه با بیماری های دامی و همچنین در جشنواره شهید رجایی نیز از نظر شاخص های عمومی و اختصاصی به عنوان دستگاه برتر معرفی شدیم.



رشیدی افزود: ما از پتانسیل بخش خصوصی استان هم استفاده کردیم و هماهنگی بسیار خوبی بین ما و نظام دامپزشکی برقرار است، ضمن اینکه اعتقاد ما براین است که هرکس که یک فرد را احیا کند مانند این است که یک جامعه را احیا کرده است و خوشحال هستیم که با هماهنگی ها و کمک مردم توانسته ایم نقشی در بهداشت و سلامت مردم داشته باشیم.



وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی براینکه نظارت بر ذبح دام در ایام ماه محرم و صفر چگونه است؟ خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه در ماه محرم قرار داریم توصیه اکید این است که مردم حتی المقدور از کشتار دام ها در سطح شهر اجتناب کنند و کشتار دام ها در کشتارگاه ها انجام شود ضمن اینکه در ایام محرم هم کشتارگاه ها باز هستند و همکاران ما به صورت کشیک حضور دارند اما در صورت کشتار غیرمجاز شهروندان می توانند موارد را به شماره 1512 دامپزشکی اطلاع دهند.



همچنین در این نشست دکتر"صدیقه کاظم نیا" معاون سلامت دامپزشکی استان کرمان گفت: در زمینه مبارز با بیماری های دامی طرح جامع واکسیناسیون سراسری تب مالت در جمعیت گوسفند و بز نابالغ استان برگزار شده و تا پایان شهریورماه به اتمام رسید که بدنبال آن 680 هزار گوسفند و بز نابالغ واکسینه شدند.



وی خاطرنشان کرد: همچنین فاز واکسیناسیون تب برفکی در حال انجام است و علی رغم مشکلات اقتصادی در این زمینه سعی خواهیم کرد طی این فاز 35 روزه 80 هزار گاو را علیه تب برفکی واکسینه کنیم.


  • گروه خبری:
  • کد خبر : 196982
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه