• 1397/02/25 - 12:00
  • تعداد بازدید: 243
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جمع آوری و حمل بهداشتی کود مرغداری در پیشگیری از بیماری ها اهمیت زیادی دارد

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: جمع آوری و حمل بهداشتی کود مرغداری در پیشگیری از بیماری ها اهمیت زیادی دارد.



 



به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی، دکتر قاسم عجم در این رابطه افزود: رهاسازی كود آلوده در طبیعت و با وجود مواد غذایی و رطوبت در كود ، علاوه بر بوی نامساعد و تجمع حشرات شرایط مساعدی برای تكثیر و تداوم عوامل بیماریزا در خارج از بدن موجود مهیا می شود و این عوامل توسط باد،آب،پرندگان و ...به سایر نقاط منتقل شده و باعث ایجاد خطر برای پرندگان و انسان ها می شوند.



وی ادامه داد: کود مرغی یكی از عوامل تهدید كننده در گسترش بیماری های طیور در ایران می باشد و در شرایط فعلی کشور نیز که آنفلوانزای فوق حاد در برخی استانها هنوز شیوع دارد، حمل غیر بهداشتی کود واحد های مبتلا یکی از عوامل مهم گسترش بیماری به شمار می رود.



رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: طبق ماده 688 قانون مجازات اسلامی دفع غیر بهداشتی فضولات دامی تهدید علیه بهداشت عمومی است و با متخلفان برخورد قانونی می شود.



عجم تاکید کرد: مرغداری های گوشتی باید کود پایان دوره را در گودالی جمع آوری و روی آن را با لایه ضخیمی از خاک بپوشانند یا پلاستیک بکشند تا با افزایش دما و اسیدیته داخل آن در اثر تخمیر، عوامل عفونی غیرفعال گردند. پس از 5 روز دپوی کود به این روش اجازه حمل خواهند داشت.



وی گفت: کامیونهای حمل کود مرغی باید حتما مجوز حمل از دامپزشکی بگیرند و کف و دیواره کامیون قابل شستشو و ضد عفونی باشد. روی کود فله نیز باید پلاستیک کشیده شود تا در حین حرکت در هوا پراکنده نگردد. این کامیون ها اجازه حمل هیچ فرآورده دامی دیگر یا دام زنده را ندارند.



رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی استان به حساسیت واحدهای مرغ تخمگذار در چرخه تولید اشاره کرد و افزود: مرغداری های تخمگذار باید سیلوی بتنی جمع آوری و عقیم سازی کود داشته باشند که ظرفیت کود تولیدی 6 ماه سالن را داشته باشد. این مرغداران باید همواره روی کود دپو شده را با پلاستیک بپوشانند و حمل کود به خارج مرغداری را فقط بصورت بسته بندی در کیسه انجام دهند.



عجم از همه تولید کنندگان در حوزه طیور بابت رعایت مسایل قرنطینه ای و بهداشتی تشکر کرد گفت: رعایت شرایط دفع و ذخیره سازی و حمل بهداشتی کود مرغی توسط مرغداران فهیم استان، شیوع بیماری ها را به واحدهای مجاور و دوردست کاهش داده و باعث عدم درگیری در استان شده است.



 


  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 93207
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه