تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1398/11/15 - 16:41
  • تعداد بازدید: 2600
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

افتتاح هفتمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور با حضور رئیس سازمان دامپزشکی کشور

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در کنگره دامپزشکی طیور خواستار بررسی و پیگیری راهکارهای تامین برخی نیازهای واحد صنایع طیور مانند تاثیر تهیه و عرضه خوراکهایی در کاهش بیماریهای طیور در کنگره‌های تخصصی مانند کنگره دامپزشکی طیور شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز سه‌شنبه در آیین افتتاحیه هفتمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور با ابراز تاسف از اینکه آمایش سرزمینی صنعت طیور هنوز مورد توجه جدی قرار نگرفته است اظهار کرد: در حال حاضر تراکم بیش از حد در یک سوم پهنای کشور و پراکندگی بیش از حد در دو سوم کشور در حوزه صنعت بزرگ طیور از جمله مشکلاتی است که می تواند برای امنیت صنعت طیور کشور مخاطره آمیز باشد.

وی در عین اشاره به قدرت بالای صنعت طیور کشور از وابستگی این صنعت ابراز نگرانی کرد و افزود: این صنعت با همت مسئولان و مرغداران و تشکلها بیماری‌های سخت و تحریم‌های همه‌جانبه را پشت‌سر گذاشت، اما همچنان به میزان زیادی وابسته است.

رفیعی‌پور علت این وابستگی را نگاه تک بعدی به مسائل برشمرد و در ادامه افزود: باید به این قاعده‌ که مدیریت بهداشتی باید به خدمت مدیریت تولید و بازار درآید توجه داشت، چرا که برای هر یک باید مسیر و قاعده‌ای را سپری کرد و در عین حال متکی به خود بود.

وی با اشاره به اینکه وظیفه حاکمیتی سازمان دامپزشکی، نظام دامپزشکی و همکاران بخش خصوصی، کنترل بیماری‌ها و سلامت محصولات است، تصریح کرد: سازمان دامپزشکی در این زمینه گامهایی را برداشته که نیاز به حمایت همه فعالان دارد تا به صورت چند بعدی به مسائل ورود کند. رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مورد کنگره دامپزشکی طیور نیز با بیان اینکه برگزاری ۲۱ کنگره تخصصی در زمینه های مختلف از سوی سازمان نظام دامپزشکی کشور کار ساده‌ای نیست، تصریح کرد: برگزاری چنین کنگره‌هایی با خروجی‌های مناسب، می‌تواند الگویی باشد برای خانواده بزرگ دامپزشکی که مسیرهای تعالی را طی کند. کما اینکه طی۴۰ سالی که از انقلاب گذشته است و از آن به عنوان گام اول یاد می‌‌شود، اقدامات خوبی در تمام صنایع اتفاق افتاده که صنعت طیور جزو پیشتازهای آن است.

وی در عین حال با اشاره به وجود صدها کارخانه خوراک دام و طیور اظهار امیدواری کرد تا پژوهشگران دامپزشک در این کنگره‌های تخصصی، به‌دنبال بررسی راهکارهایی جهت برخی نیازها مانند تاثیر تهیه و عرضه خوراکهایی که بتواند بیماریهای طیور را کاهش دهد نیز باشند.

رفیعی‌پور با بیان اینکه ما در همه حوزه‌های دامپزشکی زیرساخت‌ها را ایجاد کردیم، تصریح کرد: در گام دوم انقلاب، خروجی این کنگره باید نتیجه و اثربخشی در صنعت باشد. سازمان دامپزشکی در حوزه مسئولین بهداشتی خود به دنبال تضمین امنیت غذایی است. همه ما عضو وزارت جهادکشاورزی هستیم که متشکل است از حاکمیت، تشکل‌ها، انجمن‌های صنفی، تولید کنندگان و مرکز تحقیقات پژوهشی. لذا در کنار همه این عزیزان که در مسئولیت مهم تضمین امنیت غذایی تلاش می‌کنند، سازمان دامپزشکی هم به‌عنوان مرجع ذی‌صلاح بین‌المللی مسئولیت نظارت را دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: در حوزه صنعت طیور به‌عنوان مهمترین تامین کننده پروتئین حیوانی در سال‌های گذشته با رشد چشمگیری مواجه بودیم تا جایی که امروز صنعت طیور به‌عنوان رکن اقتصادی کشور قرار گرفته است. یکی از مصادیق رشد صنعت طیور این است که قدرت زیاد خود را در شرایط تحریم نشان داد. کمااینکه در سال‌های ۹۶ و ۹۷ با ورود بیماری‌ آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نیازمند واردات تخم مرغ شدیم. پیش‌بینی‌های ما نیز نشان می‌داد که اگر روند بیماری کنترل نشود، می‌تواند صنعت طیور تخمگذار را از چرخه فعالیت برای همیشه خارج کند. صنعتی که با تدبیر و همکاری همه دستگاه ها با هماهنگی سازمان دامپزشکی کشور با وجود حضور ویروس آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان و افزایش تحریمها صنعت طیور با قدرت و تجربه پیش می‌رود.

در بخشی از این مراسم که با استقبال پرشور علاقه‌مندان برگزار شد، به پاس سالها تلاش و خدمات دكتر علی‌اصغر اكبری، دكتر جواد فراهانی و دكتر محمدرضا صالحی قمی تجلیل شد و رئیس سازمان دامپزشکی کشورمان نیز به رسم قدرشناسی، لوحهای تقدیری را به این 3 پیشکسوت دامپزشکی طیور تقدیم کرد.

هفتمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور در روزهای ۱۵ و 16 بهمن ۱۳۹۸ خورشیدی توسط سازمان نظام دامپزشکی کشور و انجمن دامپزشکی طیور ایران در هتل المپیک تهران برگزار می شود و در کنار آن نمایشگاهی نیز از دستاوردهای واحدهای صنعتی تامین‌کننده نیازهای دامپزشکی در این بخش برپا شده است.

  • گروه خبری: دفتر بهداشت و مديريت بيماري\u200Cهاي طيور,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 249008
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه