تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1397/08/07 - 12:06
  • تعداد بازدید: 10519
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در برنامه زنده 'به خانه بر می گردیم' تشریح شد:

نحوه مواجهه انسان ها با پرندگان بیمار مبتلا به آنفلوآنزای پرندگان

یک متخصص بیماری های طیور با حضور در استودیوی پخش زنده برنامه به خانه ' بر می گردیم'، راهکارهای ساده شناسایی بیماری های پرندگان خانگی و غیر خانگی و همچنین پیشگیری از ابتلای به بیماری های مشترک انسان و پرندگان به ویژه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را تشریح کرد.

 دکتر سید علی غفوری، متخصص بهداشت و بیماری های طیور با حضور در برنامه ' به خانه بر می گردیم' در مورد چگونگی پیشگیری از بروز بیماری های مشترک انسان ها با طیور گفت: بیماری های مشترک بین انسان و پرندگان به طور عمده می تواند شامل آنفلوآنزای پرندگان، سالمونلوز، اورنیتوز، کولی باسیلوز، سل پرندگان، تب نیل غربی باشد که در این میان آنفلوآنزای پرندگان جایگاه خاص خودش را دارد.
 
وی با بیان این که بیماری آنفلوآنزای پرندگان جزو دغدغه های ملی و بین المللی است، با یادآوری نخستین پاندمی آنفلوآنزای پرندگان در سال 1916 میلادی که تحت عنوان آنفلوآنزای اسپانیایی مطرح شد، تصریح کرد: در آن مقطع زمانی قریب به 500 میلیون انسان درگیر و 50 تا 60 میلیون نفر تلف شدند، سپس مطالعات دانشمندان نشان داد این اتفاق حاصل تلفیق ویروس آنفلوآنزای انسانی و آنفلوآنزای پرندگان بوده و حتی بعدها عنوان شد یکی ازعوامل پایان جنگ جهانی اول درگیری کشورها با این بیماری بوده است.
 
این متخصص بهداشت و بیماری های طیور با اشاره به اینکه ویروس آنفلوآنزا همواره وجود داشته است، با گوشزد کردن تغییرات علائم ظاهری این بیماری و همچنین تغییرات ژنتیک جدید بعد انتقال آن از پرندگان مهاجر به  پرندگان بومی و صنعتی گفت: پس از موج های بیماری در سال گذشته، علائم متفاوت با پیش از آن بوده است.
 
وی در ادامه اشاره به ویژگی های ویروس آنفلوآنزا و نوع تاثیرات آن بر چرخه حیات پرندگان با بیان این که پرندگان آبزی یا مهاجر پیش از این به عنوان مخازنی که خودش را در این پرندگان نشان نمی دادند شناخته می شدند، اما از دو سال پیش این امر در پرندگان وحشی هم رویت شد تا آنجا که سویه  H5 N8 منجر به تلف شدن 106 گونه پرنده وحشی گردید.
 
غفوری در مورد اهمیت پیشگیری از ابتلا به بیماری های آنفلوآنزای پرندگان گفت: در این ارتباط دسته ای از مردم شامل شکارچیان و روستاییان هستند که پرندگان بیمار را نباید به محل زندگی خود بیاورند و کنار پرندگان دیگر قرار دهند و به محض مشاهده مورد مشکوکی از تلفات، باید آن را به ادارات محیط زیست و ادارات دامپزشکی محل سکونت خود اطلاع دهند.
 
وی در مورد راه های شناسایی پرندگان مبتلا به آنفلوآنزای پرندگان افزود: این امر بعضا از طریق شاداب نبودن پرنده بیمار مشابه سایر پرندگان یا اقدام نکردن او به نظافت بال و پرهای اش مشابه سایر پرندگان امکان شناسایی دارد.
 
این متخصص بهداشت و بیماری های طیور با اشاره به افرادی که در روستاها پرنده نگهداری می کنند، گفت: این دسته از هم وطنان ما باید از سویی از خرید پرنده از دوره گردها پرهیز کنند و بعد از خرید هم آن ها را به مدت حداقل دو تا سه هفته از سایر پرندگان دور نگه دارند.
 
وی اضافه کرد: در بعد شهرنشینی نیز از آنجا که خرید پرندگان زینتی به دلیل مسائل اعتقادی رایج تر از سایر حیوانات خانگی است، این خرید باید از فروشگاه ها و بازارهای معتبر و دارای مجوز صورت بگیرد و بعد از خرید ترجیحا از کودکان زیر 5 سال و سالمندان که به باقیمانده های پر حساسیت دارند، دور نگه داشته شوند.
 
دکتر غفوری در بخش دیگری از این برنامه در مورد راهکار مشکوک شدن به پرنده خانگی مبتلا نیز به مشاهده عدم امکان تعادل پرنده مبتلا روی میله های داخل قفس ها اشاره کرد و در مورد تاثیر کار با محصولات طیور آلوده به ویروس هم افزود: اگرچه خوشبختانه در ارتباط با تغذیه گوشت پخته شده این پرندگان هیچ گزارشی وجود نداشته است، اما در مورد پاک کردن گوشت این دسته از پرندگان توصیه های کارشناسی خاصی هست که با توجه به به آن ها می توان از مخاطرات احتمالی این موضوع در امان ماند.
 
در این میان، وی مرغداران و کارگران فعال در واحدهای تولیدی را نیز از جمله افراد در معرض خطر برشمرد که در صورت عمل به توصیه های تذکر داده شده ادارات دامپزشکی و وزارت بهداشت، می توانند با مصونیت کامل به خدمت خود در تامین گوشت مورد نیاز مردم ادامه دهند.
 
دکتر غفوری در پایان به مردم مصرف کننده گوشت مرغ اطمینان خاطر داد در صورت تهیه گوشت مرغ از مراکز مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور می توانند با خیال آسوده از آن استفاده کنند.
 
 
 
 
  • گروه خبری: دفتر بهداشت و مديريت بيماري\u200Cهاي طيور,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 1659
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه