• 1404/02/15 - 12:58
  • تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار درباره مسمومیت دام‌ها با کود اوره

کود اوره و دیگر منابع نیتروژن غیر پروتئینی که برای تقویت خاک استفاده می‌شوند می‌توانند سلامت دام‌ها را به خطر بیاندازند.

در این فصل از سال به منظور تقویت و غنی سازی خاک، از کود اوره و سایر منابع نیتروژن غیر پروتئینی در مزارع استفاده می‌‌شود؛ کشاورزان اغلب با حل کردن مقادیر قابل توجهی کود در استخرهای ذخیره سازی آب و یا تانکرها، برای کود دهی مزارع استفاده می‌کنند؛ دسترسی دام‌ها به این منابع آبی سبب‌ مسمومیت و گاهی وقوع تلفات در آن‌ها می‌شود.

این مسمومیت نوعی رخداد بیماری حاد در اثر مصرف مقادیر بالای نیتروژن غیر پروتئینی است که اغلب با تلفات بسیار سریع و گسترده در نشخوارکنندگان همراه است.

دام‌ها پس از مصرف منابع آلوده به کود اوره علائمی از جمله درد شکم، لرزش عضلانی، تشنج، خروج آب و کف از دهان و بینی و زمینگیری را نشان می دهند و در نهایت تلف می‌شوند.

علائم مسمومیت می‌تواند مدت ۱۰ دقیقه پس از مصرف و یا بلع اوره رخ دهد.

برای کاهش موارد مرگ و میر باید بلافاصله دام‌ها از دسترسی به منبع کود دور شوند؛ دام‌های که وضعیت مناسبت‌تری دارند با ارجاع به مراکز درمانی دامپزشکی و انجام دستورالعمل‌های درمانی، تحت درمان قرار گیرند.

اطلاع‌رسانی به دامداران درباره نحوه استفاده از کودهای شیمیایی و همچنین مطمئن شدن از آلوده نبودن منابع آبی و غذایی دام‌ها، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از این نوع مسمومیت‌ها دارد.

دامداران باید از دسترسی دام‌ها به منابع آلوده به کود اوره جلوگیری کنند و در صورت مشاهده علائم، دام‌های آسیب‌دیده را سریع به نزدیک‌ترین مرکز درمانی دامپزشکی انتقال دهند.

با توجه به سمپاشی باغ‌ها و مزارع با سموم شیمیایی، دامداران باید قبل از ورود دام‌ها به این مناطق از وضعیت مراتع مطلع شوند.

 

تنظیم و ویرایش: پرتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور

منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان زنجان به نقل از ایرنا؛ مصاحبه با دکتر محمدباقر حاج کاظمی مدیرکل دامپزشکی استان

  • گروه خبری: گروه های مطالب,آموزش و ترویج,هشدار
  • کد خبر : 338564
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه