تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965

       

مدیریت، کنترل و ریشه کنی بیماری های دامی و مبارزه با تهدیدات زیستی در خصوص بیماری های مشترک بین دام و انسان از مهمترین وظایف سازمان دامپزشکی کشور است که با توجه به پیچیدگی های علمی و تخصصی قابل توجهی که در این زمینه وجود دارد، این امر مهم بدون انجام تحقیقات و پژوهش های به روز در زمینه های "تعیین منشأ"، "کسب اطلاعات در مورد تاریخچه طبیعی بیماری ها"، "ارزیابی برنامه های عملیاتی مبارزه با بیماری ها و در صورت نیاز، به روز آوری آنها"، "ارزیابی اقتصادی برنامه های کنترلی" و راه اندازی مطالعات کاربردی در راستای شناسایی عوامل خطر بیماری ها و توصیه به انجام اقدامات کنترلی بر اساس این عوامل خطر، غیرممکن خواهد بود. کما اینکه سوابق قبلی کنترل بیماری ها نشاندهنده اهمیت این موضوع بوده و هرگونه نقصان در این زمینه، خسارات فراوانی را بدلیل عدم امکان پیشگیری و کنترل بیماری ها، بر اقتصاد و نظام سلامت کشور تحمیل می نماید که محاسبه مقادیر عددی آن نیز خود مستلزم راه اندازی مطالعات اپیدمیولوژیک گسترده خواهد بود.

از طرف دیگر، سازمان دامپزشکی کشور بر اساس وظایف مصرح در قوانین و آئین‌نامه‌های مصوب مربوطه، نقش اساسی در ایجاد امنیت غذایی در کشور، بویژه  تأمین مواد غذایی پروتئینی با منشاء خام دامی و حفظ و ارتقاء سلامت این محصولات که مهم‌ترین اجزاء سبد غذایی آحاد جامعه را تشکیل می‌دهد، بر عهده دارد. علاوه بر آن، حفظ سلامت جمعیّت دامی کشور که در زنجیره تأمین غذا بر ایمنی و سلامت مصرف‌کنندگان این محصولات تأثیر مستقیم دارد و همچنین تأمین و بررسی اثر بخشی داروها و واکسن های دامپزشکی نیز جزء مأموریت‌های اصلی این سازمان می‌باشد. لذا با عنایت به آنکه انجام برنامه ها و اقدامات عملیاتی این سازمان، نیازمند بهره برداری از فناوری های به روز و تهیه اطلاعات دقیق از وضعیت بیماری‌های دامی کشور و منطقه می باشد و با توجه به ضرورت استفاده از نوآوری ها و فناوری های نوین بومی شده در فرآیندهای اجرایی سازمان دامپزشکی بر اساس شرایط بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی کشور، افزایش ضریب نفوذ علم و فناوری در راستای بهبود انجام وظایف نیز از اهداف مهم این سازمان می باشد.

شایان ذکر است در حال حاضر طرح های بسیاری در قالب پایش و مراقبت بیماری های مختلف در سازمان دامپزشکی کشور در حال انجام می باشند که استانداردسازی آنها بر اساس اصول علمی و بهینه سازی طراحی و اجراء آنها نیازمند توجه بیش از پیش به مبحث تحقیقات و پژوهش ها در سازمان دامپزشکی کشور می باشد.

در این راستا با پیگیری های صورت پذیرفته، "مرکز تحقیقات بیماری های منتقله از دام و فراورده های دامی سازمان" تشکیل شده است تا با انجام تحقیقات و پژوهش های کاربردی و اقدامات نظارتی مبتنی بر شواهد، هدف افزایش ضریب نفوذ علم در فعالیت های اجرائی سازمان دامپزشکی کشور را دنبال نماید.

روند تصویب طرح های تحقیقاتی

عنوان وابستگی شغلی مرکز تحقیقات سازمان

اولویت های پژوهشی و رتبه بندی عناوین اولویت دار

درخواست عضویت (تنها درخواست هایی مورد بررسی قرار خواهند گرفت که طبق دستورالعمل مربوطه، امتیازات لازم را کسب نموده باشند)

دستورالعمل تشکیل گروه های تحقیقاتی و پژوهشی مرکز

دستورالعمل همکاری و یا حمایت از طرح های تحقیقاتی

فراخوان حمایت از پایان نامه های دانشجویی

لینک کوتاه