فصلنامه سلام و سلامتی،بهار 1403، شماره 21

دریافت فایل PDF

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1402، شماره 20

دریافت فایل PDF

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1402، شماره 19

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1402، شماره 18

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1402، شماره 17

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1401، شماره 16

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1401، شماره 15

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1401، شماره 14

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1401، شماره 13

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1400، شماره 12

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1400، شماره 11

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1400، شماره 10

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1400، شماره 9

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 99، شماره 8

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 99، شماره 7

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 99، شماره 6

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 99، شماره 5

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 98، شماره 4

فصلنامه سلام و سلامتی پاییز98، شماره 3

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار و تابستان 98، شماره 1 و 2

 

  • 1402/04/06 - 12:36
  • تعداد بازدید: 1144
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدارهای بهداشتی دامپزشکی، ویژه ذبح دام در عید قربان

با نزدیک شدن به عید قربان، ادارات کل دامپزشکی استان‌ها و شهرستان‌های تابعه به منظور اعمال بازرسی و نظارت بهداشتی بر ذبح دام‌های قربانی، برنامه‌هایی را پیش بینی و اعلام کرده‌اند تا از این طریق، ضمن حفظ سلامت و بهداشت عمومی، از بروز و شیوع بیماری‌های خطرناک مشترک میان انسان و دام که برخی از آن‌ها زندگی انسان‌ها را تهدید می‌کند مانند تب کریمه- کنگو، شاربن یا سیاه زخم، بروسلوز، هیداتیدوز و...، پیشگیری شود.

با توجه به این که ذبح دام در خارج از کشتارگاه‌ها و در معابر عمومی و منازل، علاوه بر مشکلات دیگر، خطر جدی وقوع بیماری‌های مشترک میان انسان و دام را به همراه خواهد داشت، ادارات کل دامپزشکی استان‌ها از عموم مردم خواسته‌اند دام خود را از میادین معبتر دام که تحت نظارت دامپزشکی در شهرها دایر شده‌اند و دام سالم را در اختیار آنان قرار می‌دهند خریداری و برای ذبح دام‌ها به کشتارگاه‌ها و مراکز تحت نظارت دامپزشکی مراجعه کنند.

در این رابطه و با توجه به ابتلای تعدادی از هموطنان به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو، توصیه‌های بهداشتی به شرح زیر بیان شده است که رعایت آن‌ها الزامی است:

-  از خرید و کشتار دام‌های بیمار جداً اجتناب شود.

- برای خرید دام، به منظور اطمینان از سلامت آن و محافظت خود در برابر عوامل بیماریزا، به میادین و مراکز تحت نظارت اداره دامپزشکی مراجعه شود.

- از ذبح دام در منازل و معابرخودداری شود.

* لازم است برای برخورداری از ذابحین با صلاحیت، نظارت دامپزشکی بر ذبح دام‌ها و تأیید سلامت گوشت و احشای خوراکی، ذبح دام در کشتارگاه‌ها صورت گیرد.

- ضروری است لاشه دام قربانی برای حذف عوامل بیماریزا، به مدت 24 ساعت وآلایش آن(دل،جگر، قلوه و...) به مدت 48 ساعت در دمای 0 تا 4 درجه سانتی‌گراد یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آن‌ها اقدام شود.

- هنگام ذبح دام از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده شود.

- از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای دام به صورت خام و نیمه پخته جداً خودداری شود.

- ذابحین از رفتارهای مخاطره‌آمیز مانند نگهداشتن چاقو در بین دندان‌ها، و خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن در حین کشتار دام جداً خودداری کنند.

-  افرادی که اقدام به خرد کردن و قطعه بندی لاشه دام قربانی می‌کنند ضمن استفاده از دستکش، از خوردن، آشامیدن، کشیدن سیگار و... جداً خودداری کنند.

سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی پاسخگوی سؤالات شما در سطح کشور است.

برای آشنایی بیشتر با مخاطرات ناشی از کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی دام و طیور، در ادامه این صفحه فایل قابل دانلود این مطلب در اختیار شما کاربران گرامی قرار گرفته است.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 303943
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه