علت سبز شدن عضله سینه در مرغ
![](/thumbnail/550-375_100/uploads/1/2023/Dec/10/سبز شدن سینه مرغ-آ- غربی.jpg)
ژنتیک مهمترین نقش را در بروز عارضه سبز شدن عضله سینه در مرغ دارد. در برخی مرغهای گوشتی خونرسانی به عضلۀ عمقی سینه به شدت کاهش مییاید و این بافت در اثر کمبود اکسیژن نکروز میشود یا به اصطلاح میمیرد.
تحرک شدید و بال زدن زیاد مرغ در سالن پرورش که موجب فشار شدید به عضلات سینه میشود از عوامل بروز این عارضه است و قسمت میانی و یا کل یکی از عضلات داخلی سینه و یا هر دو عضله میتواند درگیر شود؛ این ناحیه در مراحل اولیه بهصورت پر خون و قرمز پر رنگ و در مراحل پیشرفته بهصورت سبز رنگ قابل مشاهده است.
برای بروز کمتر این عارضه در مرغهای گوشتی، مرغداران محترم باید برنامه غذایی و نور سالنهای پرورش را با دقت تنظیم کنند.
در صورت خرید مرغهای کامل بسته بندی شده و مشاهده عضله سبز رنگ در قسمت داخلی سینه در هنگام خرد کردن مرغ، باید عضله سبز رنگ از لاشه جدا و دور ریخته شود و باقیمانده مرغ ضمن اطمینان خاطر از سلامت و بهداشتی بودن آن، بدون هیچگونه نگرانی مورد استفاده قرار گیرد.
منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی
Leave a Comments