توصیههای بهداشتی به پرورش دهندگان ماهیان سردابی
بیماریهای ویروسی نکروز عفونی لوزالمعده( IPN) ، بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی(VHS) و بیماری نکروز عفونی بافت خون ساز (IHN)بهعنوان مهمترین بیماریهای ماهیان سردابی، منجر به بروز تلفات سنگین و خسارات اقتصادی جبران ناپذیر در سطوح مختلف پرورشی ماهی قزل آلا میشوند.
راههای عمده انتقال عامل این بیماریها به مزارع آبزیان:
- ابزار و وسایل آلوده،
- آب،
- غذا،
- جابهجایی و تردد بین مزارع.
توصیههای لازم برای پیشگیری از بیماریها:
- رعایت اصول و شرایط امنیت زیستی،
- خودداری از جابهجایی ماهیان بدون اخذ مجوز حمل و گواهی بهداشتی قرنطینهای از شبکههای دامپزشکی،
- توجه به دستورالعملهای سازمان دامپزشکی،
- تهیه بچه ماهی، تخم چشم زده و غذای ماهیان پرورشی فقط از مراکز مجاز تحت نظر دامپزشکی.
دکتر وحید ابراهیم نژاد حمیدی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، آبزیان و زنبورعسل اداره کل دامپزشکی استان قزوین در ادامه نکات یاد شده گفته است آبزی پروران باید در اصلاح ساختار بهداشتی مزارع خود اهتمام جدی داشته باشند و هرگونه تلفات و موارد مشکوک به بیماری در مزارع خود را فوری به دامپزشکی اطلاع دهند تا اقدامهای بهداشتی و قرنطینهای لازم صورت گیرد.
ویرایش و تنظیم: پرتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور
منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان قزوین
Leave a Comments