• 1402/11/30 - 15:30
  • تعداد بازدید: 335
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه‌های بهداشتی به پرورش دهندگان ماهیان سردابی

بیماری‌های ویروسی نکروز عفونی لوزالمعده( IPN) ، بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی(VHS) و بیماری نکروز عفونی بافت خون ساز (IHN)بهعنوان مهمترین بیماریهای ماهیان سردابی، منجر به بروز تلفات سنگین و خسارات اقتصادی جبران ناپذیر در سطوح مختلف پرورشی ماهی قزل آلا میشوند.

راههای عمده انتقال عامل این بیماریها به مزارع آبزیان:

- ابزار و وسایل آلوده،

- آب،

- غذا،

- جابه‌جایی و تردد بین مزارع.

توصیه‌های لازم برای پیشگیری از بیماری‌ها:

- رعایت اصول و شرایط امنیت زیستی،

- خودداری از جابه‌جایی ماهیان بدون اخذ مجوز حمل و گواهی بهداشتی قرنطینه‌ای از شبکه‌های دامپزشکی،

- توجه به دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی،

- تهیه بچه ماهی، تخم چشم زده و غذای ماهیان پرورشی فقط از مراکز مجاز تحت نظر دامپزشکی.

دکتر وحید ابراهیم نژاد حمیدی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، آبزیان و زنبورعسل اداره کل دامپزشکی استان قزوین در ادامه نکات یاد شده گفته است آبزی پروران باید در اصلاح ساختار بهداشتی مزارع خود اهتمام جدی داشته باشند و هرگونه تلفات و موارد مشکوک به بیماری در مزارع خود را فوری به دامپزشکی اطلاع دهند تا اقدام‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای لازم صورت گیرد.

 ویرایش و تنظیم: پرتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور

منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان قزوین

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 315418
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه