تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1399/10/30 - 01:06
  • تعداد بازدید: 925
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

با توجه به سرد شدن هوا، چگونه می‌توانیم از بیماریVHS در ماهیان قزل ‌آلا پیشگیری كنیم؟

ویروس بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی یا VHS(Viral Hemorrhagic Septicemia) سرما دوست است؛ بنابراین طبیعی است كه آبزی پروران در ماه‌های سرد سال نگران بروز و شیوع این بیماری در مزارع پروش ماهی قزل آلا باشند؛ چراكه می‌دانند این بیماری كه هیچ درمانی ندارد، می‌تواند تلفات و زیان اقتصادی سنگینی را متوجه ماهیان و صاحبان مزارع كند؛ بنابراین، رعایت نكات بهداشتی كه از سوی دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشكی كشور اعلام شده است، برای پیشگیری از این بیماری توصیه می‌شود:

  1. نسبت به بازدیدكنندگان از مزرعه، دقت و كنترل كافی را به منظور رعایت اصول بهداشتی داشته باشید.
  2. از دسترسی مرغان ماهیخوار به استخرهای مزرعه جلوگیری كنید.
  3. مراقب باشید آبزیان با غذای تر حاوی ماهی، تغذیه نشوند.
  4. توجه داشته باشید كه اخذ گواهینامه‌ی بهداشتی دامپزشكی برای وارد كردن بچه ماهی و تخم چشم زده به مزرعه ضروری است.
  5. برای هر استخر ماهی و تانك بچه ماهی از لوازم كار شماره گذاری شده‌ی مجزا ( اعم از ساچوك، سطل،...) استفاده كنید.
  6. در تمام گلوگاه‌های داخل مزرعه(اعم از ورودی دستشویی، ورودی محل استقرار استخرها، وروی اطاق استراحت كارگران،...)، حمام پا بگذارید.
  7. مرتب دست‌ها و چكمه‌ها را با آب گرم و صابون بشویید.
  8. از ترددهای بی‌مورد افراد در اطراف استخرها جلوگیری كنید.
  9. اطراف مزرعه را حداقل با فنس مناسب محصور كنید.
  10. به هیچ كس اجازه ندهید بدون استفاده از دستكش و پاكش یكبار مصرف مناسب، به مزرعه وارد شود.
  11. در تغذیه‌ی ماهیان از غذای با كیفیت و پروبیوتیك‌های محرك سیستم ایمنی استفاده كنید.
  12.  ماهیان تلف شده را با ساچو‌ك‌های مجزا و ضدعفونی شده مرتب از استخرها خارج كنید. ضدعفونی ساچوك‌ها پیش از استفاده و پس از آن ضروری است.
  13.  ماهیان تلف شده را مرتب بسوزانید و یا همراه با آهك زنده، در چاله‌ دفن كنید.
  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 259232

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه