تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1399/06/26 - 03:06
  • تعداد بازدید: 2516
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بیماری مشمشه، تهدیدی جدی برای پرورش دهندگان اسب

حیواناتی که تغذیه بدی دارند و یا در جای نامناسب نگهداری می‌شوند، حساسیت بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، مهدی بماندشتی، رئیس دامپزشکی فهرج با اعلام این که مشمشه  به‌عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان كه بیشتر در تک سمیان به ویژه اسب مشاهده  می‌شود و تهدیدی جدی برای پرورش دهندگان این حیوان است، گفت: مشمشه نوعی بیماری نادر و کشنده باکتریایی است که از تک سمی‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و با درگیر ساختن دستگاه تنفس در انسان می‌تواند موجب مرگ شود.

او افزود: شبکه دامپزشکی فهرج هر ۶ ماه یک بار از جمعیت تک سمی که ناقل و مخزن بیماری هستند، خونگیری و چنانچه مورد مثبتی تشخیص داده شود، نسبت به معدوم كردن آن‌ها اقدام می‌کند.

بماندشتی با اشاره به این که اسب‌، قاطر و الاغ از گونه‌های معمول درگیر هستند، بیان کرد: حیواناتی که تغذیه بدی دارند و یا در جای نامناسب نگهداری می‌شوند حساسیت بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند 

او اظهار کرد: در صورت تماس انسان با اسب و یا سایر تک سمیان بیمار، امكان انتقال این بیماری به انسان بسیار زیاد است و این سرایت از طریق ترشحات چرکی بینی و زخم‌های جلدی دام بیمار به انسان صورت می‌گیرد.

بماندشتی با اعلام این که تب، سرفه، ترشح چرک از بینی و زخم مخاط بینی، از جمله علائم آشکار این بیماری در دام است ،گفت: رعایت شرایط قرنطینه‌ای کامل، ضدعفونی نواحی آلوده و پیشگیری از هر گونه تردد غیرمجاز دام، از مهم‌ترین روش‌ها برای مهار این بیماری است.

او افزود: عامل این بیماری به سهولت با نور، حرارت و ضدعفونی کننده‌های معمولی از بین می‌رود و در محیط آلوده بیش از ۶ هفته باقی نمی‌ماند.

هیچ نوع واکسن مؤثری برای پیشگیری از بیماری مشمشه به بازار عرضه نشده است؛ بنابراین مهم‌ترین راه کنترل و ریشه کنی این بیماری، خونگیری، شناسایی و حذف حیوانات آلوده است.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 255620
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه