توصیههایی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه- کنگو
تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو یکی از بیماریهای واگیر در دامهای اهلی و وحشی، و قابل انتقال به انسان است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمی نیا معاون سلامت اداره کل، برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه- کنگو توصیههایی را به شرح زیر بیان و اعلام داشته است برای مقابله با این بیماری لازم است اقداماتی به صورت ضربتی صورت گیرد و عموم مردم به ویژه گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و بویژه روستائیان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند و همچنین شهروندانی که برای تفریح به اطراف شهرها و گردشگاههای طبیعی میروند ضروری است موارد مربوطه را رعایت کنند.
- مردم گوشت مصرفی خود را صرفاً از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز که تحت نظارت دامپزشکی و مراکز بهداشت هستند تهیه و از کشتار دام در منزل و خارج از خانه خودداری کنند.
- توصیه میشود در هنگام خرد کردن گوشت در منزل از دستکش استفاده شود.
- گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی مانند دل، جگر و قلب حداقل به مدت 48 ساعت در دمای 0 تا 4 درجه یخچال نگهداری شود.
- رعایت بهداشت فردی مهم است و استفاده از وسایل حفاظت فردی برای افراد در تماس با دامها مانند کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت، شامل دستکش، ماسک و عینک، ضروری است.
- تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو، یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد ویروسی است که توسط گونهای از کنهها منتقل میشود؛ بنابراین دامداران از جداسازی و له کردن کنههای روی بدن دامها با دست، خودداری کنند.
- دامداران هنگام چیدن پشم دامها، از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده استفاده و از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون استفاده از وسایل ایمن، مانند زیرانداز، خودداری کنند.
- سمپاشی بدن دام و اصطبلهای روستایی با سموم مخصوص دامپزشکی جهت کاهش جمعیت کنهها در دامداری باید صورت گیرد.
دکتر صدیقه کاظمی نیا معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان از هم استانیها درخواست کرده است هرگونه کشتار غیرمجاز دام را با ادارات دامپزشکی شهرستانها و شماره تماس ۱۵۱۲ در میان بگذارند.
Leave a Comments